@ocicka2014 за жал не само играчките туку се за бебиња и за трудници е прескапо, лекарства, облека итн.Али ете измислиле и ќе дава народот пари. Истиот муабет го правев со сопругот, за чорапи со очи 1000 ден., а тоа што вика @Spidy исто вистина, мојата со мечињата не со играе туку со етикетите на нив.
Spremni ste i daj boze da ne vi zatreba pumpata za nose i da ne ja koristite. Inaku ja imamte istata mn e kruto crevoto se prekrsuva i ne e bas od polza.
Епа читав по групиве само за неа, дури во аптека ми кажаа дека е најдобра. Сепак дај боже ич да не затреба
Сепак треба јас скоро секој ден користев пумпица, бидејќи бебчето се "чисти" во првите 6 недели и нон стоп му се правеа чувчиња раствор па пумпа-дел од секојдневието на новороденчето со лесно мајка. Иначе ја имам таа на Чико и сум презадоволна.
Ние ја имаме веќе 9 месеци и јас сум презадоволна.Лесно се влече, а не можеш да му го повредиш носето на бебе.Најкористена работа ми е,а верувај ќе имаш потреба од неа.
Ne istiot e samo kako sto pisav se 0rekrsuva i nemozes da vleces si kupiv na isomar i e mn pomeko crevoto se nego go koristam a i poeftin bese
Педијатрите не препорачуваат влечење на бебешко носе. Доволно е само редовно да ставаш физиолошки во носето.
Истиот совет го добив, и влечење мрсули само ако скроз се затне и диши на уста, ама до толку никој не дозволува да стигне
И се уништува слузницата и добрите бактерии. Ама читам мајките како луди влечат. А нема никаква потреба. Бебињата крчкаат од млеко најчесто.
На сите ни е мака кога ги слушаме со затнати носиња, ама најчесто тоа не е секрет туку засушени мрсулчиња кои се киваат со самото тоа што ќе ставиш спрејче солен раствор или ќе го ставиш во вода потопла.