80ка број одговара на 6-9 месеци, 86ка за 9-12....сепак тоа зависи и колку е крупно бебето. Ама штом се зимски работиве, таман ќе порасне до тогаш да ги носи За чевличките 19ка е прилично голем број, како за годиначиња. Ние тој број го носевме од 10м, дури до сега (14м).
Kolku e krupno bebevo 80 bodi mu e taman za godina a kolkavi stapalca ima 19 mozda I mali ke bidat na god. Masala slabicko sitno ali noze I stapalca ogromni
@mama89 јас земав едно комплетче за инесување 56 и едни шпикозни од Анжи бебе, преслатки, 56. Другото го земав 62че. Ама некако кога ги мерам исти ми изгледаат. Боди 62 од Тритекс земав, па ми се чини дека бројчињата им се помали. Еве мамите ќе ни кажат. И прашање до нив, новороденче има ли потреба од гаќички и маиче? Облакате ли? Јас мислам нема потреба, ама гледам Тритекс имаат убави и ефтинки, барем попуст да искористам. Еве денес што си купивме.
Неее новороденче нема потреба од маичка уште помалце од гаки.Ние сме годинка уште со боди завршуваме работа. Шпихозни земајте памучни .Во плишани ке се свари особено во септември кој и те како знае да биде топол.
Па јас од октомври почнав да користам биди по кратки ракави или на долги ракави.Тенки и памучни. Се зависи од тоа каква зима ке имаме,колку ви е топло дома и како бебчето ке поднесува Август се роди мојата и тогаш боди по рамки користевме до крај на септември.
алиштата на синчето се спремни само уште да посака да излези јас се решив во плик кебе да го земам од болница бидеки и после тоа ке мозам да си го користам
Често ви ги гледам сликичките и колку за помали бебуши гледам толку послатки ми се алиштенцата и ме фаќа мерак да изнакупувам и јас бебешки, мада нема логика имам со тони алишта од две деца А облекиве на моиве не ми текнало да ги сликнам и прикачам, се некако ко за бебуши гледам сличиња а и ме мрзи искрено кажано. Баш вчера му реков на мм да ми ги спушти од плакарот бебешките да ги разгледуваме, ме фаќа мерак. А @joy1 од каде го зедовте и колку е, и исто за колку кг дете е?