Последно што купивме за бебушот

Discussion in 'Бебе' started by Snow-Queen, Apr 24, 2013.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Да да за од болница .. За дома и општо такви работи :x Јас земав два пара хулахопки ама све е у кеса не ми се ни отпаковани да ги видам какви се , колку да ги имам дома ги земав 8-| На моменти си викам колку сум труп , се у кесите чувам еднаш два пати ги прегледав онака работите што ги купив :$ :worried: со ќерка ми од рака не ги пуштав , сеа се си викам има време рано е и само како купувам пикам на едно место , мерак ептен иам дури порано и почнав со купување овој пат ама ептен лабава сум :sweat:

Klara91 and 0ли like this.
  2. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Мајки од Tiny Baby Shop шпикозни од 0-3 месеци, ке му бидат големи многу на новороденче? Имаат акција 5 шпикозни за 1100 мкд сакам да порачам ама се мислам поради големината..

3. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Искрено најубав совет ти е да си земеш малечки неколку 50ки, зошто се ќе му биде ко торба؛ Јас од таму имам од 3 месеци и се големки ама до 3 мислам ќе мозете од 2 недела؛ Инаку преубав материјал се

Cholipam likes this.
  4. Thallia

Thallia Популарен член

Не можеш да знаеш колкаво ќе се роди, но верувај многу брзо растат првите месеци. Ако не му се таман веднаш штом се роди, за две три недели веќе ќе му ги облечеш.

0ли, MilaSs12 and Cholipam like this.
  5. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Секако ке си земам други за првата недела/две. Чисто информативно прашав колкави се:)
    Фала ви

6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Зависи од бебето, ама убаво ти кажале, за некоја недела ке се точни.
    Ич не се мисли, порачај ги, јас имав за синко и супер квалитет се.

Thallia likes this.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Дома сигурно нема да ти е под 15 степени, не ти се потребни хулахопки за внатре.

Не ги наоблекувајте многу, повеќе штета може да направите. Кај машките една од најчестите причини за неплодност е претоплување на тестисите, прочитајте малку за ова, па можеби ќе размислите пред да го наоблечете и прегреете во затоплен простор. Носат и пелена, па уште и ѕиври или хулахопки, па шпикозни, скафандер, ќебе и згора на тоа ставено во транспортер.
    Најдобронамерно се даваат овие совети. Баталете мерак кога нешто се кажува дека не е океј.

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

А и алиштата за излегување од болница се преценети. Да не ви кршам мерак, ама навистина се небитен детаљ.

Luna91, MinnieM, Kitten and 3 others like this.
  9. eta

eta Популарен член

Се, со согласувам со тебе, башка па и сега со коронава, едвај чекаш да излезеш од болницата.
    Но, ете меракот е голем
    Јас, и овде да си прашам, кај имаше да се купи жабичката што се става за подлога при банјање ???

MilaSs12 likes this.
  10. babydust

babydust Популарен член

Во лотус М

eta and Klara91 like this.
  11. macka91

macka91 Форумски идол

Постелнинава од Енци Менци ми ја донесоја ама уште не е отворена па нема да може да се види, затоа вака.

Autumn_, MinnieM, dunika and 44 others like this.
  12. Klara91

Klara91 Истакнат член

Има многу избор во ТЦ Бисер на приземје Асатекс или така некако се вика продавницата јас купив 450 денари.

Izzy_0504 and Krofna* like this.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Не ги ни планирав јас тие за дома да трупам , ни имам намера , ќерка ми е 3ипол години на прсти се брое хулахопки колку има носено , за по надвор ( освен за со фустан ) за дома уопште нема , и боди на долги дури рeтко носела , а не па другово бебе да прртоплувам . Спиеме на околу 20° зимно време ..
    Имам доволно читано и искуство , мисла ми беше за од болница да не ќе треба плус одоздоле оти е крај на јануар , а за дома немам мака и мисли , доволно ми е познато како треба :) Скафандер си земав за прошетка за на воздух у двор , а за од болница си кажав шпикозни и ќебенце ..

А и новите мајки мерак му е немаат искуство не им кршите толку апла атер и нафрлување , прво им е нека земат што сакаат сите сме биле у таа ситуација , нека стават поеќе раб во торбица , спрема денот и со сестрите ќе се најде соодветна комбинација , сигурно некоја не сака да го претопле или маче , и самото бебе ќе им покаже како му е удобно , сите сме утнувале на старт ..

BabyD0ll likes this.
  14. Krofna*

Krofna* Популарен член

Тнх ќе пратам да проверат и таму

Klara91 likes this.
  15. ni.na

ni.na Популарен член

Моето е 1 месец му ги облекувам од кај нив од 3-6 и му се супер не да го стегам ама не ни висат на него. Јас се сполетав изнакупив 50ки и 56 алишта 50ки ги облече само еднаш, 56ки веќе му се мали. Јас не сакам облека да виси на бебиња ама сега да сум би купувала поголемки вака пола алишта останаа не облечени

Snowflake92 likes this.
  16. Mila_Skopje

зависи од бебето, моето се роди 3130гр и стварно и беа големи

17. ni.na

ni.na Популарен член

3660 се роди, сега на месец му де добри од 3 до 6м, на почеток сигурно ќе му беа од 0 до 3 добри но поентата ми е да нр купувам голем број мали пошто брзо ги израснуваат а 50ки еве нир буквално првата недела само ги облековме

Snowflake92 and Mila_Skopje like this.
  18. Mila_Skopje

тоа да неколку зашто брзо растат :)

ni.na likes this.
  19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

56ките колку време ги носеше?

20. ni.na

ni.na Популарен член

Месец дена негде, шпикозните што се затворени на ноџињата веќе сите му де кратки. Ама сепак зависи и од дете. Имај и во предвид дека ако ти е прво на почеток кога му се баш точни работите ќе ти е мачно да го облечеш додека се ослободиш:D

BabyD0ll likes this.