Од babyone го зедов. 39еу. Сега го пробав и сум презадоволна. Се штелува јачината на тонот и може да се бира меѓу чукање на срце, поточе... покажува собна темп и има часовник,аларм. МП3 опцијата не ми е пробана. Сега сликнав таванот. Се надевам се гледа дел од атмосферава. Види го прикачениот фајл 222945
Nesto od mama i tato,nesto dobieno poklon. @danichap ova sto si zemala fantazija.Mi nema teknato dosega za vakvo nesto.Ova dobro i za coca cola. Ne mi se kupuva nisto osven trenercinja. Koga ke obleceme farmerki ili nekoi pantaloni,deteto kako istirkano mi e a i se macime mnogu pri oblekuvanje.Ic nemozam da go gledam koga se nervira. Kupiv konecno od onie za na krevet stavanje sto svirat i se vrtat no koga gi pustiv place i se plasi od niv. Majki iskustva?
Уште неродена јас и го имав купено, па дома кога стасавме одма и го ставив. Ама не дека нешто разбираше па го кренав и некаде од вториот месец пак и го монтирав. Сега се пули, радознало ја слуша музиката додека си лежи во креветчето. Одлично ја има прифатено играчката. Пробај не ја монтирај над глава туку на долниот дел од креветчето, можеби така нема да го плаши. Инаку и јас бев против фармерчиња, ама од алди ги имав начекано за 3 евра и срце јуначко не издржа, купи. Од другиот месец треба да и се точни па ќе видам како ќе биде со облекување.
И мојот плачеше прв пат кога ги наместив па одма ги извадив. Пробав после една недела пак и ги засака, па му ги пуштам од сабајле за да испијам едно кафе и им гуга, се смее, ги клоца и пробува да ги фати. Исто и кога ручаме си седи со нив. Ако го приметам дека се нервира од шетање, други играчки или песнички го ставам во креветче му ги пуштам и ужива, се смирува одма.....освен акo не плаче за спиење Не знам какви се твоите дали се подесува висина на играчките, ама јас му ги имам наместено сите 5 мечиња на вртелешката на различна висина.
И ние имавме купено такви уште пред да се роди и ни беа наместени уште пред да се вратиме од болница. Одлично ги прифати уште на почеток, во нив најмногу се загледуваше бидејќи се со јаки бои црвено, жолто и зелено. На почеток ни беа наместени баш над него, не се плашеше ни ништо, но по совет од баба ми ги префрлив на спротивната страна, бидејќи цело време беше некако истегнат со врачето и погледот се во нив. Еве направивме осум месеци и можам да кажам дека му се најомилени играчки, многу ги сака, му ги вадам едно по едно како траскалчиња и си игра. Пробајте на спротивната страна од кај што лежи, полека полека сигурно ќе се навикне ќе ги прифати.
Ова ни е подарок од другарка ми, се прави и ќебенце. Ме интересира дали од почеток ќе можам и вака да го користам или ми треба и вреќа за спиење? Уште тоа немаме купено.
Јас кога се роди зимоска не користев вреќа - не ни можат многу да мрдаат бебињата, па си седат покриени како што ќе ги заспиеш. Е веќе сега (има 8 месеци) почнав со вреќа, нема шанса покриен да остане ни 5 минути поинаку.
E срцка си купив јас денес вакво скрооз исто само сина боја,мн убавко аптекарката ми е пријателка ми го предложи имала и она вакво користено и се користи за спиење си го закопчуваш и готово исто како вреќичка а и онака како ќебенце ако сакаш...мноогуу практично
И јас имам исто де. Само се фалите. Се шалам. За новороденче најчесто тие ги препорачуваат. Двојна намена, и не се скапи. Мразам да купувам нешто само за една намена, Пример на мн места ми нудеа плико за изнесување, ама можеш да го користиш 2-3 месеци само. Чини до 1000 денари, а плус ти требаат и кебенце и јорганче, и што уште не.
Слими ќе сакаш ли д ами кажеш колку наплаќаат за услугата да нарачаш и као оди достава, до дома ли ти ги носат нарачките?
Ирена прв пат сега порачав и треба да пристигне порачката после 30,10 Тие сами си поставуват цена и да ти кажам двојно поголема од тие што се на веб страната на производот. Исто така ако не си од Скопје ги праќат по карго 140мкд е поштарината.
I jas najverojatno ke si poracam. Pa, kakvi ke ispadnat, takvi. Jas konkretno sakam od bodinjata 1000 den za 7 parcinja. Epten isplatlivo. Ubavi se i dezenite. Mislev kako i dosega od triteks da zemam iako se od 250-300 den edno ama pa novite dezeni ic ne mi se svigjaat, a ovie na primark bas mi se ubavki.
PRED MALKU IM PISAV DA MI POJASNAT,EVE STO VIKAAT: Zdravo! Site raboti gi poracuvame od London, edinstveno vo Album Roba na lager gi imame rabotite dostapni vo Skopje. Site ceni vo albumite se so dostava vo Skopje, vo drugite gradovi se doplaka za isporaka so Brza pratka. Do 19.10. gi sobirame narackite za isporaka okolu 30.10.plakanjeto e po prevzemanje
Значи ова цена е со провизија Ирена, зашто таму е 7 фунти цената за сите 7 бодиња.Еве на пример мене ми се допадна една јакна за син ми и во веб страницата цената со попуст беше 19 фунти а кога ги прашав овие ми рекоа 2380 мкд е цената плус има трошоци за карго ако си од друг град.