Ќе ти дадат и ланолин во болница. Лансинох тестер даваат. Пумпа и силоконска исто даваат ако има потреба, ништо од тоа не ти треба за таму. Ад ќе ти напише педијатар кое го користат таму ако сакаш да земеш кутија за секој случај. Аптамил даваат. Јас зедов кутија и неколку пати давав првите денови. Ако има помала ти препорачувам така на почеток, зашто ја фрлив скоро цела. ПаВловичева мислам дека нема потреба да мачкаш. Подобро некоја поприродна цинк паста, и тоа минимално и не постојано.
Брадавици пред раѓање се мачкаат со АД меслен раствор, ланолин е после откако ќе цица. Ако се пораѓаш Плодност таму ќе ти даваат и ланолин и силиконски ако имаш потреба, а од таму можеш и да си ги купиш силиконските. Јас со првото така од таму зедов и со нив цицаше цели 25 м. Сега и со второво ако не фати без, од таму ќе земам. Се надевам не е нешто сменето. Чај почнав дома да пијам кога дојдов, таму не знам дали ќе ти дозволат храна од дома. Не се секирај ептен се упорни за доење, плус нон стоп ќе те тераат сок од јаболко, вода и јогурт да пиеш, па ќе ти надојде доволно млеко. Секако првите денови тоа пие 40 тина мл. Ад не купувај, како ни д3 капки со К, зошто не знаеш дали ќе ти треба, а капките секако се даваат после 8 ми ден од животот. Влошки вир таму ќе имаш, ама за дома сигурно потрошив уште 10 тина пакетчиња. Ама се тоа се докупува, не дека иде крај на светот. Само имај си неколку дома за секој случај зошто не знаеш колку ќе крвариш. Павловичева оригинал е убава, ама имај си ја дома и таа од Зегин на Фрезе дерм, еве 2 ипол години за малава само таа ја користам, уште првото пакетче го трошам, зошто еднаш мачкаш и магично се повлекува цело црвенило. Барем кај малава е така. Исто и влошки за брадавици ни дадоа во болница неколку, па ако имаш потреба после за дома ќе си доземеш.
US $0.71 28% Off | 1 PCS Baby Girl Headband Infant Hair Accessories Bows Newborn Headwear Rabbit Ear Headwrap Gift Toddlers Bandage Ribbon https://a.aliexpress.com/_msXcHCx повели мислам дека почекав можеби месец
И јас нарачав 7 за 2,6 долари, преефтино. @marta993 фала за информацијата, ептен убави работи нарачуваш.
Moze Li link od cevlickite, Epten se ubavi, gi gledav i jas, no shippingot im bese mnogu skap Fala ti
@IRBBB да повели линкче US $3.74 22% Off | Let's Make 2PCS/Set Bed Bell Baby Toys Teether Wooden Rattles Bracelet Pacifier Chain Rodent Beading Beech Musical Newborn Toys https://a.aliexpress.com/_mNeU64P Има убав избор
Цела бт ја отпревртивме со маж, ова е најблиску што го најдовме до цуцлата што ми ја препорачавте. Последни, нема веќе во бт никаде. Им пишав и на Авент Македонија на фб, ми рекоа дека тие медицинските цуцли ги немаат веќе подолго време..