купив бенкици,мали фустанчиња пижамички....... наскоро количка па некои ситници и доста работи се накупија
Јас имам доста нови работи за бебето сега се мокри (штотуку исперени ) до вечер ке ги сликам да ги видите.
Ne ne se premestuva napred nazad...mislam deka toa e edinstvenata maana na kolickata(no nisto strashno)a za drugoto e se kako sto treba.Lesna e za rakuvanje i vozenje.
ние се подновивме со количка на Kraft розева со црно cross travel sistem, возбудени до небо и двајцата со маж ми се радуваме на количката рано не рано битно се обезбедивме
I jas istata ja imam ama ne e sklopena samo transporterot neli sega koga ke se porodam ke mi treba.A koga ja kupivme ne mi ni tekna da prasam za rackite.Stvarno ednistvena maana toa e. [mod-kirilica5lperx2][/mod-kirilica5lperx2]
Ај некоја тазе мамичка да сподели од искуство која големина на алиштенца за бебето е најсоодветна да се купува за почеток. Мене сите ми викаат да не купувам под 62 никако, после првата недела бебето не можело да ги облече. А од друга страна пишува дека 62 одговара за 6 месеци. Несакам на бебуш алиштенцата да му стојат како вреќја. Благодарам
Слободно земи си од 62 нагоре, одма ќе ги порасне тие, јас така со малиот земав бодиња демек од 0 месеци, бебето ми беше многу мало 2880 и пак му беа мали
Ова не е последно туку прво нешто што му купив на мажето мое. Онака чисто од ќеиф ми се допадна и си го купив. И официјално пред 3 дена влеговме во 6 месец па редно е да почнеме да мислиме да купуваме нешто. За некои е можеби рано, но отом-потом како викаат постарите.
Јас имам бебенце 3 месечно и можам да ти препорачам да си купиш од најмал број па нагоре. Сеа зависи колкаво ке биде бебенцето но 62 број на бебето ке му биде таман на отприлика 2,5 месеци. Бидејки секако за почеток ти требаат минимум по 5-6 бодиња и 5-6 шпихозни или комплетчиња направи си комбинација од најмал број па нагоре. Ако купиш од 62 нагоре детево 2-3 месеци ке ти биде во големи алишта (мене многу ме нервира кога бебето ми изгледа како преправено) а ке видиш дека после 1-2 месеци ке почнеш да си купуваш по потреба што ти треба и кој број ти треба. Е сега сепак зависи и колкаво бебенцето ке се роди а и од која марка ке земаш алишта.(пример бодињата од Џамбо кога ке се исперат и стануваат за 1 број помали).