Даа, ептен е убаво. Боите мн ми се допаѓаат. Мислам 690 ден беше мила. Ако грешам нека ме корегира @Iva Mitrevski
Разгледувам вреќички. Па да прашам. Која големина да земам? И да ми кажете првите 3 месеци ќе го изнесувам ли некаде ( јан феб и март) ? На доктор ( да не се заречувам де) не би го носела баш, дека мм ќе си е дома, а и педијатарот ни доаѓа дома. Од март натаму ќе ми треба дебела вреќа и скафандер?
Ќе го изнесуваш на воздух секако кратки прошетки се препорачуваат во секое време,освен кога врне и дува ветер. До крајот на март користевме скафандер ,имавме од бушавите мекани. Го купив кога имаше 3м ,големина за 6м ,и таман си го износи до 6-7м.
зависи колкаво ќе де роди бебето,ама секако 3-6 или6-9м (вреќа за спиење... Скафандер типичен не би ти препорачала...кај ќе упиакаш толку мало бепче..Можен оние целосни дебелки што се(а не е скафандер,ко мечиња од подебел материјал),па во корпа и одозгоре ќебе.. кога ќе има сонце тие денови околу пладне зашто да не ја изнесеш бепка па и во јануари...Можда нема цел саат да шеташ ама секако по малку можеш да си излезеш..Се ќе зависи ти како ќе си се осеќаш после породувањето и закрепнувањето,неспоењето ппсле,обврски...
Имам вакво за 6м ама ова ми личи на непрактично дека дводелно. Све некој глупости имам купувано Ќе излезе на крај дека нема у што да го облечам а шкафовите се полни со бебјби алишта
Бебе исто во мече скафандер го шетам. Спојлер: . На h&m е го нарачав од фб. А големото се роди исто како твоето што ќее тогаш немав вакво и му облакав дебел дуксер и го виткав убаво со дебело ќебе.
ок е,иако е дводелно...не е непрактично. Мислам да си го искористиш.па здравје наредна година бепка коа ќе биде детенце проодено ќе земеш прав зимски водоотпорен скафандер за на снег..
Земи си 68ка или 74 вреќа за одма , ама подобро 68ка. Не зимај раб за 6м , ќе плива во нив . Зимај најдобро по бројчиња се , најдобро ќе се ориентираш , пр 56-62 , за одма 50-56 алишта , зависи колкаво ќе се роди. Мене ми го водеа бебнеце до кај 3 300 а се роди 4 100 , па сите најмали неискористени ми останаа. А сакам стокмено бебе , неќам да се губе во алишта. Секако дека ќе излевате таман раб да седиш дома , за во март не ти треба ништо дебело . Јас се породив 3 фебр , една недела дома да седеме дома само , шетав одма , само избегавав затворени простори.
Имам скафандер ама е баш зимски крзнен е цел. Не е за овој период. А башка е многу склетџика не сака ни капа. Не знам како ќе ја изнесувам. Деновиве не сме биле надвор. Не ми се изнесува без капа. Ги гледав зимските вреќи на фрее он. Може таква ќе земам. Ако ја научам капа да носи.
Мене па попрактични ми се дводелни работи за облекување отколку исцело. Мое мислење е да не купуваш такви ствари дур не се роди бебе, чисто да знаеш колкаво ќе е за да знаеш шо бројчиња да земаш. Плус, да не ти правам збунки ама можи да се случи алиштенца 50ка, 56ка и 62ка (пример земам) да се исти ако се од различен производител. Јас би почекала за скафандер. За вреќичка за спиење земи си поголема ако земаш без ракави. Има убави на viboo во бебе хоум.
Аааи слатко детуле . А вакво исцело бушавко од кај да земам? Ова е дебела шпикозна или скафандер? Монот е баш крзнен скафандер, баш дебел.
Со памучна постава е од внатре. Од нарачав од тука https://www.facebook.com/cace.hm.3 1200 ден, на сите други страници што нарачуваат од h&m е 1800. Има и други боички пишии ако сакаш и ќе ти нарача. Јас не зимам подебел. На ладното ќе му ставам одозгора плус дебело ќебенце таман ќе муе.
Мислам дека тука некаде сме со месеците...3+. Но мојата е ситна, 5кг. Носи 1-3 од ваикики или 56-62. Шо бројка да земам?
Јас на почеток не би ставала во вреќичка бебе, они до кај 2 месеци какаст и ноќе, дур го извадиш и пресоблечеш ќе се испорасони, а и секако до таа возраст не може да го исклоца ќебенцето ако е подебелко. Вреќа е супер за кога ќе престане да кака ноќе. А ова дводелното ти е супер за надвор, почекај да се породиш да видиш колкаво ќе се роди, по колку ќе напредува па ќе си докупиш.
Не купувај многу, ќе имаш време и после пораѓај за купување. Првиот месец, месец ипол само спијат така да ќе имаш време согласно потребите. Вреќа за спиење сега не, бебе не мрда, со ќебенце ќе си го покриеш. И башка зависи колкаво ќе се роди. Јас пола од тоа што купив предвреме ми остана ново. Еве сега 3 м. е а уште бебешките комплети ни се точни