Последно што купивме за децата

Дискусија во 'Дете' започната од mariz, 30 јуни 2016.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Стојам и јас на ставот според искуството и мое и на членките дека може веднаш не кажуваат интерес ама понатаму да.
    И нашата кола што е на акумулатор стои во дневна за украс ама па затоа кога го ставаме да го шетаме низ двор или парк со неа сака да се вози да така ја користиме за улично возење дека плус голема па по дома не бива.

Точакот исто планирам за надвор да е да шетаме низ уличките крај парковите.

Колите и тракторите малечки за туркање ни се за низ дома стриктно мада што и тоа вози нос двор пред врата.

Дај му време сепак е мал сеуште јас мислам се ќе искористите до кај 5 6 години има време за се.

Мојот исто се запна за тротинет еден ама јас сумњам дека ќе вози тоа мислам дека е мал а членките викаат дека возат и сега се мислам и тоа да земам да научи

Имаме и косилки низ дома и тоа вози и гура по цел ден.

На gjoker4e и sofi2107 им се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    @zuto 2год има. Не настојувам за ништо, тука во дневна му се па му се на видик. Работата е што да седне еве внук ми во колата он ќе се потепа за да го стане и он да ја вози, а онака ич не ја ни приметува освен демек со алат демек кога ја поправа. Ене го баланс бајкот го превртел и тркала му поправа демек. А, да седне да го вози не. Гледам на јутуб дечиња и од 18мес фасцинирани со бајкот ептен радости :) па ајде може за некој месец ќе сврти внимание и он.
    @vitamina верувам дека е така. И јас се надевам ете мали се има време ќе се искористат максимално со тек на време.
    Фала ви девојки на искуства и совети :)
    Среќни Велигденски празници и убав викенд.

На gjoker4e, vitamina, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.293
    @sofi2107 и мојот истото го прави со колата на акумулатор. Ако некој дојде ја покажува и се перчи како паун.
    А вака не ја погледнува. Препишувам на тоа дека е мал. Ја вози со делинскиот ама не да седи во неа.

Од кога купувавте баланс точаче. Мојот е 14м да земам за летово или мал ќе биде?

На gjoker4e, vitamina, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Сега брзо го земавме оној што е од 2г баланс бајкот. Зашто имаш од 2-5г и од 3-6г. Седиштето се подесува на сите. Но, сепак е мало многу твоето поради висината на седиштето макар и на најниско ниво да се подеси. Зашто треба правилно да е : кога дете ќе седне на седиште да му се подвиткани малку ноџињата ( блага косина кај колената ) и да допира со цело стапало на земја, за да може да се турка убаво. Имаш на гугле за ова. Еве мој синко е последна контрола ( пред 2мес ) 90-91см и на најниско ниво е седиштето и му се подвиткани колената ама не баш како што е препорачано по препораките. Исто гледај да е самиот баланс бајк полесен кога ќе го кренеш, тоа исто го пишува ( во препораките ) дека било исто клучно за да е полесно на дете да го вози. Ако ти е мерак купи па може ќе го користи летово. Имаш на јутуб дечиња и од 15/16мес ги возикаат.

На gjoker4e, duffi и vitamina им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Нашиот е ептен лесен го проба он ама сам не знае не дека нејке ама верувам ко што отпосле изрази интерес и за тракторчето на туркање и за колата а првите денови се плашеше и со ова ќе.научи па ќе гураме низ парк.

Бициклот ептен е лесен што се вика со еден прст можеш да го кренеш

Дајте им време и јас викав мојот со ништо не игра ама не било така од дете што ништо не играше сега и слагалки сложува

Се у свое време.

@duffi малечок е здравје мислам накај 2 години треба да земете :)

Мене она количето што е на туркање ни е нај нај искористени

На gjoker4e, sofi2107 и duffi им се допаѓа ова.
  6. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Znaci samo moevo e isklucok vo dzipot go vozime uste od 10 meseci i si sedi. Menja muzika i brmci postojano. Vo tocaceto isto seuste neznae sam ama zatoa zvonoto go zvoni na sekoj sto ke go vide pred nego. E sega kolickata nesaka da ja smisli. Ja odkazavme uste pred godina da napolni.

На gjoker4e и duffi им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    И мојот ја вози колата како бајче е во неа ама време не ни се погодува да возиме иначе ја вози и се си мислам ќе.се возиме долго со колава

На gjoker4e, duffi и Abc07 им се допаѓа ова.
  8. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    8.757
    Ние имаме на 4 тркала за деца од година ипол или 80 см. Имаше и за од година ама има мојот 80 см, а и за летово го планирав па купивме тој од година ипол што е. По дома го вози ама кратко, па пак после некое време ќе седне и така. Надвор седнува се бутка два пати Па се симнува да оди после некое време ќе му текне пак и така.
    Еве го нашиот Screenshot_20190426-131622_Chrome.jpg

На KidA, gjoker4e, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  9. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Еве го мојот :)
    Имаше точно 8 месеци кога му ја купивме колата. По 2-3 сати денот го возев во неа во двор со далечински управувач тогаш си бевме МК. Сега овде дома ни стои ама за брзо се расипаја акумулаторите :( уште ја сака и се качува во неа, овде баравме да купиме акумулатори ама не најдовме. Можеби МК ќе успееме да ја направиме.

Инаку и мотор имаме нов во МК од Лотус го зедовме ама незнам дали ќе може летово сам да го вози.
    Баланс точак ќе му купам летово и така ќе полни 2 г па може ќе му биде интересно.

Прикачени фајлови:

На Girl-Rabbit, elcezelce, ZAHRA и 5 други им се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.498
    Онлајн од H&M, Германија. Јакна 26е, чизми 20е.

На mal.ecka и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.008
    Да не знаеш во Мк акумулатори каде има?

13. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    8.002
    Нас ни купија од Велес. За подетални информации ќе прашам овие денови и ќе ве известам. Знам дека беше околу 200-300ден.

На gjoker4e и mariz им се допаѓа ова.
  14. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @vitamina @sofi2107 го имам истиот модел на чико . Утре во план ни е да го вози за прв пат па ќе споделам искуство. Ама како што е мрза ќе видиме :rofl:

На gjoker4e, duffi, sofi2107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.008
    Пиши обавезно. Имаме кола ич невозена, гланц нова... од стоење и цркнале акумулаторите (со два е)(facepalm)

16. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Незнам каде има. Мм цела ја растури и виде дека внатре акумулаторите се празни, рече се полнеле со специјална течност ама овде не најдовме. И нашата е со два.

Пиши ми и мене од каде те молам.

17. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
  18. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Емка како се со бројчиња? Не знам дали да порачам онлајн да не утнам бројче. Најк, адидас моментално 22ка носи, исти калап ли се?

И палтото од каде? :inlove:
    (Комбилизонките ги имаме и ние, свеки му ги купила :emo:)

19. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256

Боденцава дали се од Брезе? И од каде?

Долго време барам од оваа фирма по кратки ракави не можев да најдам.

20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Не, помал калап се, за пола бројче некаде. И бебе мое носи 22ка Најки, Адидас, моментално му се точни, не примали, уште може да ги носи. Од овие 23ка зедовме, 24ката беше веќе голема, му шклапаа.

Побрзај со нарачка, јас сакав тексасните, но немаше број, па ај тегет, па ни од тие и ај овие. Страната не им е ажурирана, па џабе стои дека има :envy:

Обавезно да земеш за дечкото, бебе мое ептен се радува дека светат, иде и се наѕрнува, ептен е смешки :rofl:
    Со убава влошка се, лесни, се виткаат, бебе ги сака.

Палтото исто е од Вајкики, завчера го зедов и имаше може 10тина, вчера само две стоеа на рафт. Во Молот ова (fingers)

На Minnie-e и gjoker4e им се допаѓа ова.