Ова е крем за бањање, не е тоа. Маслената ко што гледам не е на попуст https://www.mitra.mk/product/uriante-bebe-1er-maslo-za-kozha-na-bebe/ Остај што пишува во описот дека е масло за масажа, не е, за бањање е
Тоа и ме збуни. Во описот едно , името друго. Тенкс, ќе го барам тоа. Кај и да како жаба ќе почнам да се лупам.
Помага ли оваа купка за лишаи? Синко има на 2 3 места на нозе, веледа не помогна многу, и онаа за сува кожа ја зедов, лосион поточно. @emkaemka оваа крема за цело тело ли е, за сува кожа со лишаи? Ги има некаде на попуст?
Кај мојата помогна, имаше по рацете неколку лишајчиња. Мачкав повремено и Биодерма Атопик крема (таа од сликата на Емка) само на нив, после бањање. Ако многу му е сува, можеби подобро да ја земеш маслената купка Емка што ја земала, таа била за посува кожа. На попуст јас како што знам не се
На нозете му е така посува, и има лишајчиња, на другите делови од тело не. Значи кремата на биодерма е само за сувите делови, тоа ме интересираше. Фала.
Веледа ама ич не му одговара на мојов, он од бебе е со дерматит на лице, телото му е ок, без лишаи. Јас до сега користев Еуцерин атопик, презадоволна, дека лицето ни е најголем проблем купив и крема само за лице од линијата, не го мачкам со лосионот. Ама мислам му се засити кожата и некако ефектот намали. Кремата е како што ти кажала Секси, или јас ја ставам на цело лице, дека тоа е маката. По тело не го мачкам со ништо, доволно е масло. Претпоставив дека не е ова @Sexybaby86 пошто и кажав за многу сува и ми рече "аха оваа подобро". За крема од старт ми кажа дека по текстура се поводенасти од Биодерма, Еуцерин атопик и не се за многу сува кожа и се откажав.
Синко немаше никаков проблем додека беше бебе, лишаите му се појавија скоро, пред 2 3 месеци, така некако. И само на ножињата има ама не на места типични за деематит, тулу напред под колено и позади кај листот. Не знам сега што точно да земам, маслената купка како твојата и каква крема за нозете би ми препорачала? Иста како твојата? Останатиот дел од телото со што да мачкам...?
Значи ти треба тебе за сува кожа, можеш од Uriage да земеш од лосионот. Барај го тој од Секси, да мириса бебе магично Јас зимам за многу сува, он е атопичар. Miniso тоа кинеското во Молот, до Котон што е. 800ден. Имаше и со други животни.
Што не кажа да ти го дадам нашиот Не знам колку животињи имаме купено од таму и ваикики. Добр дел уште се со етикета пиши друг пат пред да купиш
Синко имаше само на нозете како што кажуваш и од секој гел за туширање беше полошо ги чешаше исто и од сите креми што ги пробав. Кремчево со ектоин уште првиот ден ги смири и за една недела ги снема. Сега нарачав и гел за туширање и лосион за тело. Само види дали ќе ги најдеш во мк.