Majki dajte ideja sto da kupime za podarok za rodenden kaj drugarka od skolo? Do sega ne sme bile na rodenden od skolo/gradinka. Sto se nosi? Ne go znam devojceto pa obleka ete...
Јас облека не се осудувам да купувам за деца од училиште, знаејќи дека и за моиве нема шанси да погодат бројче Затоа секогаш земам некоја друштвена игра соодветна за возраста. Ако се поголемки бинго, какофонија, погоди кој сум...поубавите се од 500 до 800 по продавнициве за играчки. Има и од 350 нагоре ама тоа зависи од возраста дали ќе се погоди.
Зависи кое одделение се,кај нас најчесто носиме книга некоја за читање бидејќи веќе знаат да читаат,друштвена игра ,блузичка ,некој сет со шише и кутија за јадење,прибор школски исто можеш некој убав,за девојчиња барем имаш доста избор,може и капа,шал нешто сега за ова време.
Извини се пикам ко Џокер у покер, ама Лего за таа возраст не ти препорачувам. Под 4ипол години не ја сфаќаат баш баш поентата. Моето на 4г го доби првото, на 5 второто, второто сам си го состави, и многу повеќе го заинтригира.
Зошто да не ја сфаќаат поентата? Има сетови Лего дупло и за помала возраст со поедноставни фигури. Добри се за вежбање фина моторика со составувањето. Моето пред 2риот роденден почна повеќе да ги игра со нив, да ги реди сам или со наша помош. Внук ми на 3 години сам составуваше покомплицирани фигури и само ја надополнуваат колекцијата. Така да не се согласувам дека Лего не се за под 4.5годишна возраст.
Не сум јас за лего. За било што сум. Што може да му е интересно. Проблем е што има премногу, се и сешто, немам идеи. Прво дете е во неколку фамилии, опсипан со секакви играчки, последица е размазеност. Плус брзо му здосадуваат.
Можеби, знам за тие сетови ама не сум ги видела кај нас, може и има. Нажалост кај нас многу малку има Лего. Иначе е најдобра опција за деца, нема подобра играчка од Лего. Мм му купи на синко од Данска на кило коцки, многу ги игра, цели градови составува сам, се труди, ептен ги сака.
Лего дупло е топ, таман за помалите. Не знам за што има афинитети малиот, кај мене момиве сакаат креативни игри или со конструирање/градење. Прв предлог ми е флисат масата од икеа. Неограничена креативност и максимална искористеност. Неколку примери девојките кога играле Втор предлог е light table. Ние имавме диу проект на оваа масичка а покасно и од лидл набавивме. Неколку примери Девојките обожаваат да бојат. Постољава јас ги купував од лидл, ама сигурно може да се начекаат и на други локации. Магнети, шарени камења, пипети и епрувети. За логичките игри се СМАРТ ГЕЈМС топ, сложувалки, различни картички на разни теми. Ова спонтано според најомилените активности на моиве девојки. @MilaSs12
Мајки ми треба помош за број на чизми од Vicco. Дали сте купувале и како сте задоволни. И дали броевите одговараат? Како да проценам кој број да му нарачам. Проблемот е што моделот што го сакам го имало само онлине да се нарача. Со кои др марки се слични во калапот?
Каде купувате детски јорганчиња? Малата има 2 год, го користиме бебешкото ама мало е веќе.. инаку спие во креветче ама сепак ни треба поголемо јорганче
Сомниа Шоп, Дормео, локални продавници. Само не знам колку би било функционално и безбедно за во бебешко креветче заради големината. Ако не сум грешка бебешките креветчиња се со големина/должина од околу 120цм. Поголемите јоргани, детски се 190-200цм долги.