Мојава па на месец ипол менува број. Во ноември декмеври беше 20-21, сега е за 23, 22 и се веќе кнап. Јас не знам дали и се шлапатарки нозеве или такви калапи бирам. И мислам дека тие во јуни во август би и биле мали.
Кога се помали побрзо им расте ножето. Син ми почна со 22 и на три месеци купував нови. Сега носи 28 и не му расте толку брзо. Лани носеше 27.
Колку години има? После 2 - 2,5 години не расте ногата толку брзо, ни во висина не растат како преходно.
Мојава не мења често, почна со 18/19 летото сега е 19/20. Нина и и купи оние чизмички гумени ама па земала 25ка, очигледно како тргнала за две години може и ќе и бидат добри
до твојата е, те читам и се чудам, знам дека се некој ден разлика со мојата, мојата носи уште 18/19 ги изнаносе и нема абер да и порасне ногата и имам земено патичиња, 21,22,23 мислам дека наредна година ќе и бидат точни
Mojata imase period na 3 godini za dva tri meseci od 24 premina na 27. Inaku e visocka i na 6 godini nosi 34, no veke ne i raste taka brzo nogata. I lanskite cizmi 33 i se tocni. Ke se sredi, a i da ima golema noga toa e, nekoi raboti ne zavisat od nas.