Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

После долга врска..

Дискусија во 'Сингл' започната од PinKitty, 14 јуни 2012.

1. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Времето е лек за се. Не брзај веднаш да фатиш дечко, почекај малку, опушти се и кога најмалку ќе се надеваш ќе се појави некој кој ќе ти ги збрка чувствата и мислите :) Она што е наше секогаш си доаѓа. Сеуште не е поминало многу време како си раскинала, 2 дена ништо не се и можеби некои сеуште незнаат дека си раскинала, можеби други мислат дека ќе се смириш (особено ако почесто сте правиле паузи) па не сакаат да ти направат проблем. Ништо не е страшно, иако и на тебе ти треба малку време. На нас кои сме раскинале долги врски, обично ни е потребно да помине исвесно време за да се вклопиме некако во слободно друштво, да се опуштиме и да го отргнеме она чувство на зафатеност.

На Schmetterling4 и Elena69221 им се допаѓа ова.
  2. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    поминати 2 месеци, се прилагодувам со другарки и се ми е супер, полагам за возачка за кола, излегувам на кафе, шопинг ....но 3 дена со ред го сонувам, како е до мене, глупи ситуациии но го сонувам иако не го спомнувам преку дента избегавамм да го спомнам и не размислувам толку многу за него секако се секавам ама не како на почетокот 24/7 кога неможев од ум да го извадам....дечки решение за ова нема ама овие сонови ме плашат... :^)

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    јас поради ова - после долга врска- избегнувам секој ден гледање, дремење на телефон по 1202010.минути ...дремење на фб поради него...некогаш намерно не сакам да се видиме за викенд за да не сум толку блиска за да ми е полесно доколку се случи тоа-после долга врска-па да ми биде тешко да се одвикнам од него,да ме боли душа срце,се,да не паѓам во депресии .. и не мислам толку на дечко ми , си го исполнувам денот со обврски... не дека не сум чувствителна но ете... незнам така правам и супер е сега за сега :D

На Little-Mk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. PinKitty

PinKitty Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    8
    Чекај со тек на време се ќе се смени, не е ни убаво одма од една во друга врска да одиш.

5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Не грижи се,ќе сфатат со тек на времето,се плашат од одбивање или од твојата тазе раскината врска,а знаеме никој не сака да лечи туѓи рани,и подобро е и за тебе да поминеш малку време сама.
    Aма ,ако не си во таа фаза на страдање по бившиот,запознавај нови машки,и делувај опуштено ако сакаш нова врска ,па со среќа :)

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. PinKitty

PinKitty Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    8
    Сеуште ти е во потсвеста, и после 2 месеци нормално е да имаш сеуште нешто кон него, нема за шо да се замараш, со тек на време ќе престаниш да мислиш воопшто. За соновите тоа ти е до самата потсвест ...

7. svetle333

svetle333 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Помина и година од нашето раскинување :tmi: и јас и тој сеуште имаме исти чуства , иако имавме во меѓувреме јас дечко, тој девојка, ама ни јас можам да сакам друг, ни тој друга, секој ден мислам на него. :/ уште еден век да помине за да го заборавам ? |( :doh: :wasntme:

8. PinKitty

PinKitty Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    8
    Контактирате ли сеуште?

На svetle333 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    За да го заборавиш никој не може да ти помогне освен ти сама.Треба да бидеш силна и оптимистички расположена за да продолжиш понатаму.Те разбирам.Не е лесно,ама не е и невозможно.Ако веруваш во себе и си дадеш шанса да бидеш среќна,ќе засакаш и друг.Само за да се случи тоа,немој во другиот да го бараш она што те правело среќна во претходната врска.Грешката ја правиме кога почнуваме да споредуваме што било и што е сега.

На svetle333, Elena69221 и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  10. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    После 6 год заедно веќе еден месец не сме заедно и јас , а и тој знаем дека ова нетребаше вака да заврши и 20 год да поминат чуствата ќе си останат исти

11. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    https://www.youtube.com/watch?v=yYwLLyy-hZQ

На svetle333 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    Cim ste raskinale ne bivalo jas od iskustvo minato bi ti rekla so izvinuvanje ama isto gomno dva pati ne se jade ;) ke se pojavi nekoji nema nikogas da ti tekne daka postoel a ova sto sega mislis deka go sakas e zelbata da sakas nekogo a ne ja trosi ljubovta na nesto sto pominao pozz

На eliesaab и svetle333 им се допаѓа ова.
  13. svetle333

svetle333 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4

Секој предходен го заборавав со следниот и не ми беше толку тешко, пробав на секој начин, и воопшто да не го видам и да не комуницирам со него, но исто ми е... имаме контакт од неодамна ми призна дека единствена сум била кон која осеќал нешто, истото е и кај мене,како телепатски да сме поврзани... :( а да продолжам со него се плашам дека ке сум повредена и + во различни градови сме... (причина за раскинување беше непотребна љубомора од двете страни). Фала за горенаведениве мислења и совети :* :*

14. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    Факт е дека тие што имале долгогодишна врска пак ке се смират кога тогаш или ако навистина едниот решил крај и си има нова љубов ондак другиот секогаш ке си жали по него и ке го памти.ама животот иде даље .како требало да биде така.после секое лошо иде добро

На Umbrella22 и okcenzi им се допаѓа ова.
  15. monikamonii

monikamonii Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    28
    Мене некој да ми помогне? :( имав врска долга раскинавме,несака да разговара со мене повеќе,премн бев поврзана со него иако тој направи мн лоши работи ..незнам како да продолжам без него? помош некој/а :(

16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    61.466
    monikamonii мислам дека е многу нормално после раскинувањето на долга врска да бидеш тажна и да незнаеш како да продолжиш понатаму!!!
    Но, сепак по завршувањето на нешто што траело долго, а небило идеално - самата кажуваш дека тој направил многу лоши работи, треба да седнеш, да размислиш што ќе ти недостасува од таа врска!!! Дали тоа е можеби неговото непочитување, неговите навреди, неговите флертови со други девојки!?? Можеби ништо од ова го немало во вашата врска, но неможам да замислам кои се тие лоши работи кои ги спомнуваш! Но, ако во таа врска преовладувале неубавите моменти, немој да тагуваш - биди среќна што конечно си се ослободила од нешто што те правело несреќна!!! А, како да продолжиш без него!?! Многу лесно - немисли на него, погледај добар филм, прочитај некоја интересна книга, прошетај во природа, испробај некој нов рецепт, опкружи се со своите најдобри пријателки, забавувај се!!!
    monikamonii можеби во моментов ти е тешко, но знај дека секогаш после дождот огрева сонце, па така и твојата среќна врска сигурно ќе се случи во иднина!!!

17. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Posle dolga vrska treba da ima brak a nevraskinuvanje ostanuva posledica na nekoja strana

18. MladiotPropast

MladiotPropast Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    Posle dolga vrska ima dve opcii
    depresija ili motivacija

19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    После долга врска, не се влага одма у нова врска. Треба чоек да се олади малце, оти клин со клин не се избива..

На theowndemon, Stark и MladiotPropast им се допаѓа ова.
  20. Boomer

Boomer Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    212
    После долга врска најдобро е да научиш да се цениш и сакаш самиот себеси.
    Пред да се одлучиш пак за нова врска у животот

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.