Со првото чекавме 2 години, иако сите испитувања покажуваа дека нема проблем. Поучени од тоа, за второ почнавме доста рано, мислејќи пак ќе чекаме и се фати од втор пат. И така сега имам циркус дома, ни две години нема разлика меѓу нив. ❤️
Јас после 5 месеци, ама немавме редовно односи. Од кога се земавме одма следниот месец останав бремена.
Откако се земавме почнавме со обиди секој месец и така 1 година. Кога оставивме малку по релакс и спремав хсг тогаш бидна. 12тиот месец
Првата бременост после месец дена обиди, ама неуспешна бременост беше. после 6 месеци од киретажа решивме пак од прв обид останав бремена во истиот месец од обидите, ама пак неуспешна бременост беше и пак после киретажата 6 месеци останав од прва бремена во исти месец август се обидовме на 28 дознав дека сум бремена и овој пат фала му на господ имам бебка во меше која треба да се роди за 1 месец
За првото после свадбата почнавме да пробуваме ама не интензивно, останав бремена по 6 месеци. За второво за 2-3 месеци се фати.
Се случи не планирано, јас цело време се зафрквав му викав мене и на колено да ми свршиш дете ќе се фати, ама никогаш не сум испитувала дали сум плодна или не онака го тропнав тоа на зафрканција. И као ај баш да пробаме и јас прифатив ама сигурна дека ништо нема да се фати, може 3-4 пати сврши во мене и толку беше престанавме да пробуваме. После 2 недели од кога ми доцнеше направив тест и позитивен беше. На крај у право испаднав за зафрканцијава дека и на колено да ми сврши дете ќе ми направи.
Bas toa mi se sluci mene nesakajki vtoroto go napravivme za nepolni 4 meseci od kako se porodiv jas vednas ostanav bremena i 2 mi se rodi vo istiot mesec samö 3 dena podocna tocno 1 godina razlika kako bliznaci mi se koga placat placat i dvajcata
Првото дете месецот кога решивме дека сакаме бебе одма фати. За второ исто од прва фати, меѓутоа заврши со спонтан. И точно една година после киретажата успеав да забременам, малку тешко одеше...