Првиот пат по 7 месеци (missed), сега втор пат за 9 месеци. Ако му помогне на некој, после сите нервози, хормони, одење по лекари одење на одмори, опуштања најпосле фати со последна дво месечна едноставна терапија на Инофем (фолна) & зголемена физичка активност здрава исхрана терапија со музика трчање творење. Кога реков доста е сакам психички да рекуперирам...бидна.
zdravo , da ve prasam za streptococcus , sto koristese za ta infekcia zosto momentalno i jas go imama
колку што се сеќавам пиев 10 дена вибрамицин, полигинакс вагиналети.. во бременоста повторно се појави па пиев панцеф па сумамед и се среди..
И првиот и вториот пат од прва, на заебанција, ај нема да се фати од прва, што ти е тебе. Првиот пат не знаев дека сум трудна, нормално дур не ми закасни, а беа некои слави тие денови и се убивме од пиење, а јас и цигари пушев, два дена кога закасни, купив тест, позитивен, мада бледа цртка и од истиот момент цигара не запалив ни голтка алкохол се напив до крајот на бременоста.
Првиот пат после 6 месеци(спонтан), втората бременост исто после 6 месеци пробување. Здрава храна,многу пешачење и релаксиран мозок.. така, зошто многу е тешко кога чекаш пак да останеш после спонтан
Отприлика 6 7 месеци беа но мислам стресот играше улога работам многу стресна работа кога се опуштив се фати. Инаку дури пробувавме пиев алкохол пушев цигари по 3 кафиња на ден може и тоа влијаело
После 7 месеци , уствари седмиот месец дознавме дека сум трудна. Останав трудна на добиено имав 5 дена кафеава оскудна менструација и тие денови се фатило.
Првиот пат забременив по 4 месеци. Сега вториов пат, од прва се фати, ама немавме план да почнеме за второ Изненадување ни беше.
Zdravo devojki, nova sum i spored mojava situacija da mi dadete vase iskustvo ili uteha.. Predhodnite dva meseci se obidovme so soprugot za bebe, no ne uspeavme, dvata pati mi dojde, mozebi e rano za panika no ne mi e seedno. Tie sto se obiduvavte povejke pati po kolku obidi uspeavte?
Imas takva tema, da te utesam jas so prvoto godina dena obidi, so 2to 6 7 meseci,tretoto odma. Ne se sekiraj znam deka e tesko sekoj mesec da cekas l,da se nadevas i da pravis test,da zivees vo neizvesnost i seto toa istostuva no zdravje ke se izraduvas skoro
Најважно е да си опуштена и да не му ја мислиш,колку што можеш.Јас 6 години па ин витро близнаци и после 1 година еве нормално сум бремена.Направи брисеви и пап ако немаш брзо правено,крвна слика и уринокултура и хормони на 3 ден како некоја контрола за са си знаеш дека се е ок.
Krvna slika i urinokultura pravev pred eden mesec se e vo red, a drugi ispituvanja ne sum pravela nikogas, ama ako nema uspeh ke mora. Fala tii
првиот пат од втор обид, но испадна blighted ovum, со капки отфрлив сè од матката, почекавме да добијам за да ми се изрегулира циклусот, па веднаш после тоа почнавме повторно да се обидуваме и се фати од прва.
Со маж ми 10 месеци имавме слободен однос на предпоследниот и последниот ден на менструација, со ризик дека можно е да останам бремена. 9 месеци ми идаше точно на 26 дена, 10тиот на 26тиот ден поручек беше јас уште не добиено, за прв пат направив тест (нешто ме тераше) и покажа позитивен.