Pocnavme od Feb minatata godina, a ostanav bremena vo Juli, prvite meseci kao bozem da gagjame plodni denovi, ama ne gi pogoduvavme i posle pocnavme odnosi na sekoi 2 dena so svrsuvanje i ostanav bremena a i se porodiv pokasno od termin, mozno e da sum imala plodni denovi pokasno..
Jas i mojot soprug probuvavme okolu 6 meseci i praktikuvavme pocesto odnosi vo plodni denovi t.s. 12ti / 13ti den od denot na menstruacija kaj i da sme obavezno zavrsuvavme vo krevet i eve sega sum veke 29ta nedela
Nie probvavme 2 I pol mes bez smetanje presmetvanje bukvalno opusteno so teravme keif I Sega sum 19 ned
После 2 год и 8 месеци останав бремена, за мене беше долго време како еден век да чекав.Ама се исплати сето тоа сега го имам мојот ангел 16 месеци веќе.
Лани правевме свадба во мај, па се договоривме со сопругот да одиме на меден месец и да се одмориме од подготовките за свадба. Во меѓувреме пред да одиме на меден месец си направив контролен преглед кај гинеколог (ПАП, брисеви и хормони) бидејќи сакавме да правиме бебе на одмор Кога се вративме почнав да пијам фолна киселина и магнезиум+Б6 и за еден месец како се обидувавме останав бремена.
ние веќе две години се обидуваме ама ништо, и пози менуваме, ма одмори, планини, денови плодни-неплодни, последниов месец пробавме секој втор ден ама пак не се фати. борбата продолжува.....
Јас останав после една годинка бремена, и во тоа време не се чувавме ич.. Се роди едната па после три месеци останав пак бремена и сега имам две принцези,,, кад нече нече ал после ....
Кај мене фати ко од шала, а богами и на шала Му реков да не се воздржува и така уште имав циклус (но на крај, 5ти ден) и така си бидна нашето непланирано гомце
Јас одма од прва хаха како китен ко на шала богами и на шала хаха е кај мене веќе беше одамна завршен менструалниот циклус , мислам во средината на 28-те дена кои тогаш не се ни знаеше колку може да бидат ( проблеми со нередовна менструација ) , и по два месеци .. оооп ШОК ! И покрај норлевото ова мало жабче имало голема желба за живот , а тато голема желба за прво па машко
По двс месеци... После првиот месец толку се разочарав чудо едно... После си ги видов цртките и 40недели дојде цевот на свет
После два месеци ( од веридбата која беше во август) си сакав јас. Првиот месец малку разочарана зашто не бидна, ама кога ги видов двете црти ШОК! Тогаш баш и не очекував ама ете се фати
Првиот пат по година и пол отприлика, а вториот пат релативно брзо, по 2 месеци. Двете бремености ми се планирани.