Кои конкретно? Денес сум седнала да читам во маркет ама сем тие зборови кои не ги разбирам, како конзерванси и додатоци - не најдов нешто животинско. Па си реков можеби е во овие кои не ги разбирам? Фала. Океј, внатре кога ќе го вадиш е многу juicy. И лесно се вадат парчиња малечки, залачиња. Не мора воопшто да сечиш само разделуваш. Јас нахнадно насецкав пошто имам проблем со текстури. Мене лично ми фали сол, ама генерално и без тој додаток е доста фино јадење. Баш сега то ми е вечера, би земала пак. Пиши да се пропржи кратко дур стани крцкаво. Не видов на паковањево за потенцијално печење. Ама пошто готвам за себе само и го поделив на три дела, евентуално ќе пробам и печено и во фраер чисто за да видам разлика.
А нели е поубаво салце домашно одколку кечап ич не го сакам, ми мириса чудно, на хемија некоја кечапот од продавница
Па најчесто не ги пишува сите детали ама на гугл сум читал дека желатин и згуснувачи се од животинско потекло На мене лично ја сакам кечап бидејќи ми е по густо и по благо ќечап ми е само за во макарони а кога еднаш сум ставил салце како да сум истурил вода врз нив само така ми беше вкусот на вода
Како се прави не знам, јас чат пат го јадам она со бадем од дм ми се допаѓа, вкус има неутрален не знам јаткаст, имаш и обично silken tofu, тоа можеш и да го пропржиш вкус шо знам можда ко соја шницли ..
But that's not how it works. Толку пиши детли, шо ради крос контаминација пиши дека "можи" да содржи јатки или "можи" да содржи јајца, млеко, you name it, иако шансите да има е 0.000001%, а не па да има нешто и да не го пиши. Како и да е најчесто овие три биле згуснувачи и трите се веган френдли: Желатин каде шо има, пример гумени бонбони, си пиши. Зато има веган гумени од Харибо кои се или со старч или со агар агар. Баш утре кога ќе пазарам ќе проверам кое точно од двете. Нејсе. Гуглав. Едино нешто шо можело да е проблем со кечап бил шеќерот ако се филтрирал низ коска од гојдо. Читав неколку линкови надолу али истото се повторва. Па барав кај нас, и повеќето линкови не дефинираат детално: Ама на само еден беше спомнато дека најчесто е со филтрација низ животинска коска: Ме заинтересира темата оти кога моите постат главна ужинка им е печено лепче со кечап и зачин. Неќам "на душа" да ги носам. Ама нејсе то, сега се заинтересирав кој можам да прашам за шеќерот пошто ова било црна дупка ако падниш да бараш нешто.
Јас имам проблем со текстура па го сечам екстремно тенко и го пржам. Буквално на никој друг начин не функционира за мене, или екстремно малечки коцкички. Се имам обидено да валкам во сенф со (дробен) корнфлекс и зачини, многу е вкусно ама оти се поголеми залачиња не можев да дотрпам да го јадам. Сум пробала и баш онака класично поголеми парчиња одцедени и само пропрожени. Ни вкус ни текстура ми се допадна така. Не ми текнува како се имам пробано али ете не било за мене.
Можеш и само така да го пропржиш во тавче, ама мене искрено воопшто не ми е вкусно така. Му фали некој сос да му даде вкус. Всушност, вкус му фали. Најчесто го сецкам на помали коцки и го пржам убаво од секоја страна да фати малку коричка. Не ставам масло, или некогаш многу, многу малку. Потоа го мешам со зеленчуци претходно обарени или пропжени (брокула, морков, зелена и црвена пиперка - ова комбо ми е најомилено) и им додавам срирача сос или слатко-луто-кисело. Ако немаш или ако не сакаш вакви сосови, дури и обичен кечап ќе заврши работа. Кога ставам кечап, гледам да е лут зашто мене лично со таков ми е повкусно. Внатре од зачини додавам малку сусам (претходно малку го тостирам за да му ојача вкусот), кари и прстофат шеќер. Може и малку васаби да додадеш, ама и не мора. Дури и самиот сос си е доволен, ако не сакаш многу зачини дополнително. Скроз доволно вкус си добива вака тофуто и многу е вкусно. Најчесто ми оди како додаток со ориз или нудли.
Искрено никое Секако сум пробала никако не ми било по вкус и со соја сос, и со сенф и со зачини и печено и пржено и не се ни трудам повеќе ни купувам.. Да се надоврзам на кечапот ако веќе сакаш кечап во bellina ќе најдеш Веган или безглутен.. јас не користам кечап поради што содржи шеќер Али покрај Веган сум и на безглутенска исхрана и на исхрана без шеќери и без јајце.. и засега производите на bellina ми се покажале одлични голем избор а воедно и органски само очи да ти истечат додека прочиташ све
Дали сте правеле гранола со овес со поминат рок? Не ми е отворен, не знам дали би било нешто ако го испечам како гранола...