Да, најчесто се на база на грашак, фаба грав и сејтан. И да, имат многу близок вкус до месо особено мелените алтернативи (вердино мелено + вердино плескавица + вердино кебапи). Овие шо се како за пилешко замена, према мене, се малку подалеку од вкусот на месо ама пак се доста блиску и се доста добри. Најмногу ми се допаѓа од нив непохованото.
@Puellapulchra Јас пошто не сум баш гурман на месо мене ми се солидна замена за него и ми има изненадувачки приближен вкус. Е сега зависи и до вкусот и колкав гурман си. На брат ми кога принесам од ова а е голем љубител на месо само ми рече ок е, не е лошо ама далеку од месо Дај кажете ми нешто благо посно што можам да си јадам во деновите кога не можам да правам како овие денови. ПМС плус болки и целиот хаос со оваа ужасна недела не можам и за благо да се натерам да правам а многу ми се јаде. Што можам да најдам асално а да не е чкљ производ?
Преубаво е чоколадово. Го има оној класичен вкус на Алпико. Малку нагорчува, ама тоа е ништо во споредба со баш онака класични темни чоколади. Сè на сè е превкусно. На него никаде не пишува дека е посно, но по составот мислам дека е ок. Ќе пуштам слика, ако е мрсно, поправете ме. Спојлер @anggell баш ко шо го пишував ова, ми искочи твоја нотификација. Пробај го чоколадово. Мене ми е предобро. На претходната страна имам прикачено слика од едно друго, ако го немаш пробано она со цреши и бадем од Најлеше Желје. Тоа исто ми е преубаво.
Да. Пишува од позади на пакувањето дека е посно. И на сликата пишува веган дека е (кај првото срце доле).
Утре ќе одам да барам, а најлепше желје зошто мислам дека последно нешто најдов во составот во тоа со бадем? Утре пак ќе ги читам, умрев за благо Мм сега ми донесе една никаква баклава , ама многу ме фаќаше стрв јадев
Пишува на пакувањето дека посно и веган. Сум ги читала состојките и колку што можев да приметам, немаше ништо мрсно. Пушти слика ако имаш од состојките. Или некој друг ако има сликнато. Ако не, следен пат ко ќе го купам, ќе сликам и ќе пуштам у темава, па ќе ги гугламе состојките. Инаку ова чоколадово алпико, во кам го има. Од таму го купувам јас.
Ако мислиш на овие, имаат сурутка во прав. Мали се шансите да де најде нешто чисто што е индустриски произведено, грицки дома, пуканки или слично. Pšenično brašno, hidrogenizovana sojina mast, biljna ulja (palmino i sojino), kuhinjska so, kukuruzni skrob, surutka u prahu, kvasac, šećer, pojačivači arome ( E621, E627, E631), emulgator (sojin leticin), hidrolizovan protein, aroma, kim, antioksidans (ekstrakt ruzmarina), boje (E160c, E 150d), aroma dima kiselina (E330).
Провери си уште еднаш што пишува на кесичката, по можност на оригиналната декларација, ама јас од интернет го симнав составот, не би требало да биде неточно. Урми, свежите се со повеќе "месо", поблаго од тоа здравје.