Дали случајно имаш пробано нивно тофу? Ме интересира дали е поразлична текстурата на она во ДМ шо го има или од био космос она шо е во тегла. Пошто генерално едвај поднесвам текстура на тофу. Сум го праела и превкусно, ама текстурата ме спречва да продолжам со јадење.
Ги имам пробано и двете, но тоа од ДМ од поодамна, така да не можам да направам објективна споредба. Во секој случај сè што е со тофу во Paradaise Food мене лично ми е вкусно.
Во Paradaise Food имаат и путер од Сончоглед, Тиква, Кикирики, Кокос... зелениот од тиква (не наоѓам слика) има малце морска сол и мене ми е превкусен како и тој од сончоглед, другите два ги немам пробано.
Мене сирењево ми е врв. Како фета е меко, не е солено, таман ми е по вкус. Кашкавалот моцарела (не знам дали има и друг) на Violife уште не сум сигурна дали ми се допаѓа баш баш. Тофу само маринирано, обичното не можам доволно да го зачинам и погодам на вкус.
Го имам пробано јас. Искрено не е лош, има малку чуден вкус, посолен е од VioLife, ама at the end of the day, растителен кашкавал е. Немај преголеми очекувања.
А некој од кашкаваливе имате пробано? Немам каснато кашкавал од дете, ме фатило стрв рандом, не знам кој е подобар на вкус. Препорачајте ми некој, не мора да е од овие два.
Абе јас ни млечен кашкавал не сум јадела ни пак јадам многу ни веган ме влечи. Имам многу love-hate врска со млечни производи. Интензивно една недела ќе имам стрв и после три години неќам да намирисам. Камовскиот само еднаш го купив, еднаш моите го купија - и си го изедоја оти желбата за кашкавал не ми е вратена. @sweet-cherry првиот.
Дечки, ги имате јадено виршливе од Стокомак? Четвртокот и петокот ги јадев за појадок, и после цел петок и сабота ме скина стомак, желудник и црева, се мислам од нив да не е? Зш ништо друго ново ниту необично немав јадено. Иначе, на вкус супер беа, ги пикнав 5 мин во фрајер и после во лепче за хот дог, со мајонез и кечап.
Ќе пробам и ќе ти кажам. Виршли и колбасици ретко бендисвам веге ама се пробвам со надеж дека нешто ќе ми легни па ќе ти кажам.
За кашкавалот на Vegan Life. Јас изгледа го имам јадено тој со екстракт од маслинка кој беше едибл. Завчера го земав класичниот и луѓе прелош е. Текстура маргарин, вкусот - бетер. Дури и чуден афтертејст после искача од желудник. Во тост со хумус и маслинки ај не се осеќа толку, ама вака сам по себе е ужас. Нов appreciation имам за кашкавалите на VioLife.
Не сфаќам на какви додатоци мислиш. https://www.organsko.co/surova-nutritiven-kvasec/ https://www.biocosmos.mk/index.php?_route_=nutritional-yeast-flakes-inactive-organic-100g