Поставување на камера во секое возило

Discussion in 'Општи дискусии' started by Rakometar, Jul 26, 2019.

1. +++

+++ Популарен член

Ако си возиш како што треба, според прописи, тогаш не треба да се плашиш од камера во возилото. Таа секако би била свртена со погледот напред, а не позади и со тоа не би била нарушена интимноста и приватната сфера на ниту еден човек. Во Русија на пример поставувањето камери на предното стакло е задолжително. Па мислам и дека во Америка е тоа така. А и верувам дека би било корисно и за расчистување на сообраќајни несреќи и нормално, би биле доста економични во поглед на кажување лаги и непотребни зборови. Помалку ќе имаат простор луѓето да лажат а повеќе ќе се создадат можности да се расветли некој случај.

2. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

Јас пак сметам дека кога луѓето би знаеле дека во секое возило има камера, повеќе би внимавале на тоа како се однесуваат.
    Но, од друга страна, кога ќе ми текне каков народ живее во државава- не знам дали тоа би влијаело на нивната совесност. А би било добро да има влијание.

nextredstyle likes this.
  3. John Snow

John Snow Форумски идол

Камерата не снима внатре, само кон улицата:D

WildMk, EvAngelos, babaDara and 2 others like this.
  4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Добро би било секоја кола да има задолжителен уред кој преку GPS ќе ја следи брзината на возилото и доколку ја надмине дозволената, автоматски ќе ја праќа на полиција. Ова е толку прелесно да се изведе, а зошто не се изведува, се уште не ми е јасно.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Оти е нарушување на приватноста.
    Од шо мака цело време да ме следи некој кај одам?

Amaris likes this.