Ако си возиш како што треба, според прописи, тогаш не треба да се плашиш од камера во возилото. Таа секако би била свртена со погледот напред, а не позади и со тоа не би била нарушена интимноста и приватната сфера на ниту еден човек. Во Русија на пример поставувањето камери на предното стакло е задолжително. Па мислам и дека во Америка е тоа така. А и верувам дека би било корисно и за расчистување на сообраќајни несреќи и нормално, би биле доста економични во поглед на кажување лаги и непотребни зборови. Помалку ќе имаат простор луѓето да лажат а повеќе ќе се создадат можности да се расветли некој случај.
Јас пак сметам дека кога луѓето би знаеле дека во секое возило има камера, повеќе би внимавале на тоа како се однесуваат. Но, од друга страна, кога ќе ми текне каков народ живее во државава- не знам дали тоа би влијаело на нивната совесност. А би било добро да има влијание.
Добро би било секоја кола да има задолжителен уред кој преку GPS ќе ја следи брзината на возилото и доколку ја надмине дозволената, автоматски ќе ја праќа на полиција. Ова е толку прелесно да се изведе, а зошто не се изведува, се уште не ми е јасно.