Е сега девојки имам друг проблем после еден месец од абортусот.Значи абортусот беше на 13 ти септември а сега сме 13 ти октомври а менструација немам ме фаќа страв дали е тоа нормално?
Јас имав missed abortion, менструација добив после 45 дена од киретажа. Сигурно така е и со тебе. Организмот претрпува стрес со нагло прекинување на бременоста, па додека хормоните си дојдат во рамнотежа, касни циклусот. Ке добиеш, не му ја мисли многу.
Isto i kaj mene nemase srceva akcija i abortirav naednas dodeka cekav naredna nedela za srceto..ama sega mi otkrija deka imam srcevidna matka ..pravev laparoskopija i histeroskopija
Со лесно, кај мене беше скоро се во ред само уреаплазма позитивна, со антибиптик одма се излечи, по 4 месеци пак останав бремена и 6 месеци има бебето сега
Зависи од тоа која недела си и каде планираш да го правиш, мене за во 9та недела ми побараа околу 200€ во чаир, ама се откажав
Ако има индикации минимално партиципација се плајќа некој 1000 ден на државна,ако е по твое барање незнам на државна по приватниве од 200е нагоре зависно која недела си,а ти си во недела каде што плодот е оформен и мислам дека го раѓаш не те чистат како до 9-10 недела.
Незнам дали некој би ти се нафанал,треба да чекаш мислам до кај 16-17 да го умртват плодот па да раѓаш,веќе ја помина можноста за чистење.