Се редактирав, прочитав дека си била 9та недела. До 10_11 недела абортираат и чини 8.000. Во мојот град е вака, не знам зошто има разлика со Скопје
Искрено не знам, јас како и да е не ги дадов парите само прашав можеби и таа туку така ми одговорила, сепак на друго место праќаат после да пополниш формулар и таму се даваат пари..
имав миссед пред 3м скоро во 6недела и не платив ништо за киретажата во државна болница кај нас , баш и сестрата ми кажа дека не се наплаќаат тие процедури на државно
Да ама тоа морало да се изведе, за абортус што има индикации не се плаќа, а по сопствена желба ако сакаш да абортираш се плаќа.
@Starlič, што се случи зошто се реши на абортус? Разговараше ли со сопругот? Баш ми е жал. Инаку во таа недела мора да го родиш, прво со инекција треба да го умртват плодот
Здраво,имам мало бебе и несакано останав повторно трудна.Сметам дека не е време па се решив на абортус...Ептен сум преплашена сакам да закажам на приватно во плодност.Дали ќе сака некоја да ми ја објасни постапката
Тоа е твоја одлука, не се мешам. За постапката нема причина да се плашиш. Посебно ако си во Плодност. Јас каретажа правев таму поради мртов плод. Сабајлето гладна појдов, разговарав со анестезиолог. Ме зедоа на бокс, приклучија инфузија, ме успаал, па ме разбуди ја како ништо да не било. Полежав 1-2 саати малку ми се вртеше од опојката. Па ме станаа се облеков и заминав дома. Освен душевна болка, бидејќи кај мене беше спонтан, друга болка не сетив. Попладнето знам со синко излеговме на сладолед. Ми дадоа антибиотици и капки за крварењето. Немав обилно, како 1 ден од циклус. Се најдобро.
Пред 5 год поради мртов плод правев таму киретажа, со анестезија ништо од физичка болка како што е опишано погоре, само душевна болка.. 9000 беше сега нз колку е, јас платив 12000 за да го пратат материјалот на испитување.