1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постдипломски студии

Дискусија во 'Образование' започната од kate, 28 јануари 2010.

1. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    И јас во недоумица :D Постдипломски на УГД или УКИМ? Може ли некој да ми посочи предности/недостатоци? Да сподели искуства како е (конкретно за економски науки) цена, предавања, полагања, оценување?

2. ivana919191

ivana919191 Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

UKIM definitivno. UGD samo pari da zemat a nikakvo skolo ne davaat!!!!!! pozdrav

3. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Кога излегуваат конкурсите за втор циклус студии на УКИМ?

4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
  5. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Добро луѓе, ке може некој да ми објасни дали од оваа година услов е висок просек над 8, дали има некои измени во врска со критериумите...??

6. lepa.milena

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Има ли упатство за користење на iknow системот за втор циклус студии? Ако може некој линк да постави. Јас се обидов, регистрирав тикет, но после за најавување бара лозинка, но мислам дека не е тоа тоа?

7. ButterFly09

ButterFly09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Значи Вака ме интересира со диплома од филолошки факултет на кои постипломски програми може да се конкурира,

8. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    според ваше мислење дали со диплома од правен факултет (јустинијан први) и на пример постдипломси студии на безбедност при работа може да се конкурира за работа за безбедност при работа???? дали имате некои информации околу тоа??

9. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Може ли некој да сподели мислење за Бизнис Академија Смилевски, дали има овде некој што студира таму и да пренесете ваше искуство? Јас сум заинтересирана за постдипломски и ми се допадна нивната програма за МБА менаџмент, само не познавам никој што студира таму и не сум слушнала ништо за тој Универзитет, па ако знаете нешто пишете ми :)

10. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    за електронската пријва за постдипломски на УКИМ поточно за на Јустинијан Први има некој што поднел сега пробувам да се регистрирам но не ми го дава правниот факултет???? нели пред уписите треба да се пријавиме а почнуваат од 15 има некој друг ваков проблем??

11. lepa.milena

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Јас се регистрирав на системот, само имам проблем да поднесам пријава зашто не го дава мојот факултет во листата (Факултет за музичка уметност)

12. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    јас прасав кај мене на факултет ми рекоа дека не е проблем и ако не се пријавиме електронски... тие таму ќе ги средиле документите

13. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Дали има некој запишано на посдипломски студии на технолош-технички факултет - Велес (има дисперзирани во Битола и Кичево) ... стриктно УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ И БЕЗБЕДНОСТ НА ХРАНА, јас се запишав па некое искуство ...

14. la.malparida

la.malparida Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    313
    Дали може да ми кажете на кој факултет е најдобар за постдипломски за менаџмент на човечки ресурси? Зашто како што гледам на сите факултети ја има оваа насока па дури и на институтите... Јас нешто се размислувам за на филозофски и таму ја имаа оваа насока гледам предметите се интересни...Па дали некој таму се има запишано, нека каже некој искуства...

15. lepa.milena

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Кога ќе има ранг листи и резултати за тоа кој е примен итн?

16. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Девојкии, сакам мастер да запишам на правен. Се мислам помеѓу финансово и кривично, па ако некој од вас е или познавате некој да се распрашате. Како е, страв ми е да не заглавам, колку пати неделно се иде на предавања и други информации, однапред фала.

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Предавањата на мастер не се задолжителни, можеш и да не се појавиш, со тоа што нема да ги добиеш поените за активност. Ама од тие поени не ти зависи положувањето на предметот, туку ти служат за оценка плус. За разлика од додипломски, овде имаш многу изборни предмети, па можеш да си одбереш тоа што ти делува интересно. Има и усни и писмени полагања, тоа зависи од професорот.
    Ако имаш уште некое прашање, слободно пиши ми.

18. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Благодарам, поздрав.:inlove:

19. mmaceee

mmaceee Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    3
    Zdravo feminki :D jas se zapisav na praven na justinijian delovno pravo izbrav , samo sto neznaev deka od ponedelnikot sme pocnale i se nerviram mnogu neznam ni od kaj treba da ucam od koi knigi pojma neam :( ako moze nekoj malku da mi pomogne zaso ke puknammmmm :(

20. mmaceee

mmaceee Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    3
    i me interesira dali se zadolzitelni predavanjata kako ocenuvaat profesorite. izvinete za latinica