Зависи на кој факултет, иако мислам дека на повеќето се работи за консултации, а не класични предавања, па се договараш со професорите кога и како. Прашај на студентски прашања, така најсигурно ќе знаеш.
Здраво девојки, би сакала да ве прашам дали некоја од вас е запишана на магистерски студии на филозофски факултет, менаџмент на човечки ресурси? Дали сте задоволни од предавањата?
Вака, студирам на УКИМ и имам висок успех, заинтересирана сум да го продожам образованието во странство на постдипломски или магистерски студии. Некој со вакво искуство? Дали може да се добие стипендија, зошто трошокот и кај нас е голем, а не па ли во друга земја.
Здраво Девојќи, мене ме интересира дали некој кој знае за постдипломски на институтот по психологија (двегодишни студии), и како одат полагањата на делови/колоквиуми или цел испит и дали е признат надвор односно дали ќе можам ако завршам тука прва година да се запишам во странство или пак за докторат во странство ако неможе после првата година? Исто ако некој знае за тоа колку е тешко да се заврши со висок просек?
мислам дека на УГД излегува најефтино се плаќало постепено како што сум слушнала но на крајот на било кој fax ти излегува 1800-2000 евра....А дали знаете дали можеш да се запишеш на постдипломски студии сега во јануари ...дали постои и таква можност (на приватен факултет-ФОН или ЕУРМ, или евентуално на УГД)?...
Здраво,би сакала да го продолжам на постдипломски,дипломирам историја и би сакала да прашам дали би можела да се запишам на било кој факс?
Здраво! Потребна ми е мала помош Започнувам втор циклус на студии, е сега сакам да прашам дали некој има искуство со смерот МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕКОВИ РЕСУРСИ на филозофски факултет, секоја информација е добредојдена
Здраво Годинава конечно решив да се запишам на постдипломски на отсек финансиски менаџмент ама сум во дилема дали на економски факултет или економски институт. Дали некој има некој искуство со економски институт каква е наставата, професорите, испитите и сл
Има некој дипломирано по сара програма на правен факултет (таа со четири години што беше) што бил на мастер сега по ЕКТС исто на правен факултет?
Aу, зар тој смер не е веќе укинат? Знам дека една другарка што дипломираше на економски сакаше да се запише таму, но ништо не направи бидејќи дознала дека е укинат. Е можеби е само привремено, како замрзнат или слично. Провери на страната на факултетот ако не или тркни до студентски прашања.
Дечки дали некако можете да ми дадете информација за примени студенти на втор циклус студии на универзитетот Гоце Делчев?
Здраво, сакам да прашам дали некој знае да ми каже нешто за постдипломски студии на Европскиот Универзитет во Скопје... можете да ми пишете и во ЛП
Дали има некој што е запишан или бил запишан на посдипломски на Економскиот во Ск, на смер Економски развој и меѓународни финансии ?
Дали некој знае, доколку имам завршено додипломски за една област, можам ли на постдипломски да продолжам на друга која е сродна? За Филозофски факултет прашувам..