Имам завршено факултет пред многу години и многу време размислувам за запишување на магистерски, но дајте ми идеја за студии (поефтино ) Знам дека нема магистерски испод 2000 еур Секој предлог е добредојден
Здраво и јас сум заинтересирана за постдипломски студии Само не знам дали дали да се запишам на друг факултет а не на мојов и колку е веројатно да најдеш работа.
Здраво За многу малку се поефтини постдипломските во Штип и Прилеп, само не знам дали го нудат смерот кој што го сакаш. Мислам дека се 400/450еур по семестар.
За работа, не ти помага магистерската (да не те демотивирам сега) од искуство од мои пријателки роднини.... кај нас конкретно магистерската е повеќе за сатисфакција мислам јас, Навистина не сакам да бидам погрешно разбрана, но на времето порано се знаеше кој магистирира а сега со сите овие 3+2 факултети има толку магистри кај нас.... што веќе нема работа за сите. Многузависи од тоа што имаш дипломирано
Има ли некој запишан на Финансии и Банкарство на УГД да сподели искуство? Дали се оди на часови редовно? Како е за полагање и слично?
Некој подетално да ми каже за потврда за познавање јазик? Морална ли е? Јас имам завршено до 5 степен но тоа беше одамна пред 6 години, дали морам да се обратам во школото да ми издадат потврда, не работат веќе ко што знам или не се на истото место...
Дали ќе може некој да пише колку чини првата рата за постдипломски студии на УГД ? 400 е+колку дополнителни трошоци има во првата рата ? И каде поточно се поднесуваат документите во Штип ? Благодарам однапред
Некој да ми каже дали во електронската пријава кај што треба да се пишат поени од претходното образование, дали се пишуваат поените од додипломските студии или од средно. Благодарам однапред.
Јас пак со прашања.. Ако може некој да ми одговори. Дали има резултати на интернет и како да се проверат истите? Дали предавањата се редовни или менторски? И кога се почнува... Кога се испитите отприлика? Не сум во можност да отидам на факултет, па би била многу благодарна доколку некој ми одговори. И кога се уплаќа исто...
nema vrska,samo da im plakas redovno rati a dali se priznaeni poslediplomskite studii vo od UKIM fakultetive vo nekoja zemja od EU?
Девојки дали знаете некој овластен лектор со нормални цени? Ми треба за лекторирање на магистерски труд.
Студирам право во скопје 3 + 2 дали може да ги продолжам магистерските на финки/феит или мора на правен или економски?
По нов закон нема да можеш Јас на пр мастерот морав да го бирам во насока на мојот смер од додипломски,а брат ми не го фати тој закон, па можеше да бира било кој смер од истито факс.