1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постдипломски студии

Дискусија во 'Образование' започната од kate, 28 јануари 2010.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Јас мислам дека можеш, само треба да побараш програма за 2 години не за една мастер, зашто нелиние сме 3+2, а они се 4+1.
    Распрашај се на економски, мислам дека имаат таква можност.

На Hygieia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bubuu

bubuu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    Да да за Јустинијан Први мислев...штотуку дипломирав...и париве ми се малце проблем :worried: па си ги барам сите можни начини да се снајдам :)
    Помислив за на студентски да прашам ама тие какви се одма ке ти речат мораш да платиш све за пари ...
    Фала во секој случај :)

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    ^ Сега ти го препрочитав прашањето, ќе мора да си ги платиш тие 2000 евра, како ништо ако сакаш ти сите во еден семестар ислушај ги :(
    Се потпишува договор кога се запишуваме, дека 2000 евра сме обврзани да платиме, и тоа имало некоја клаузула као демек и ако ни побараат повеќе сме обрвзани и тие да им ги платиме.
    Знам апашаана се се ми стана јасно и мене :(
    Прашај на рати дали може да плаќаш, а може, само треба да ти одобрат, наместо 500 наеднаш, 2 пати по 250.
    Ама за тоа треба документи дека родителите не се во состојба сите пари наеднаш да ги платат.
    Прашај го оној младиот на студенски, како се викаше не знам, мислам дека ќе ти објасни убаво без да те направи ненормална и да ти се испораздере(за разлика од Драги и Љубиша.....)

4. bubuu

bubuu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    мислам дека знам за кој ми збориш така тивок еден :) Инаку Љубиша , Драги или Донка ич не ни планирам да ги прашувам од нив ке ме разберат сите присутни што прашувам .... Ке се распрашам ке видам...али сварно се заникаде...само пари за ова пари за она...скапаното уверение 3500 денари па нз уште што таму ми се стемни...Како и да е...Фала ти уше 1 :)

5. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Kolku treba da imate prosek za da moze da se zapisete na postdiplomski studii?

6. Glorich

Glorich Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    16
    Ма колку сакаш, не е проблем :rofl:

7. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Важно е да имаш пари да си платиш :D

На teddygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Дали ако додипломските студии ти биле 3 години можеш да се запишеш постдипломски од една година или мора две години?

9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    ^ Мора да бидат 2 години .

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NiagaraBoy

NiagaraBoy Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Некој знае ли нешто(условите) за Магистерски во Економски факултет?

11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    17.622
    Знае некој одприлика кога почнуваат уписите на постдипломски на Економски Факултет(УКИМ)? Исто така ме интересира кога започнуваат предавањата и дали е точно дека предавањата и испитите се секогаш во сабота или после 17часот?

12. Agalija

Agalija Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Одамна го читкам форумов и многу ми се допаѓа, постално размислував да се регистрирам, но еве решив денес, на оваа тема :) ,пошто мака си имам :D
    Вака :D , јас во септември правам 4 години како сум запишана на последипломски студии на економскиот факултет во Скопје. Вкупно има 9 испити од кои 7 ми се положени, и тоа со време, пред време :D и ми остаанаа само 2 пректи по 2 предмети за да бидат комплет, и од тие 7 положени едната оцена не ми е земена. Значи 2.5 години јас се немам појавено на факултет, ама воопшто, почнав да спремам свадба, да се нервирам за работа, и си поминуваше времето, и си поминуваше, па се вработив, па немам време, не можам да излезам, па бебче :)
    Сега сакам конечно да средам, но искрено верувале или не, ми е баш срам да се појавам, пошто и професорите онака веруваа во мене...е сега ова е малку повеќе детски ама ете, баш така, не знам од кај како да почнам, да завршам со ова, не спијам навечер од нервози, аи не ми се седнува на столче првпат во живот...кажете ми кој знае, колку казна се плаќа, дали воопшто ќе можам да продолжам и што како, кога е сесија да пријавам овие 2 труида да ги одбранам...нека ми пише некој нешто доколку знае, или ако некој па има желба ако оди натака да се распраша и да ми пише вечно ќе му бидам благодарна...вечно...

13. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Често се запоставуваат постдипломските не се срами де :D Ако си запишана на едногодишни студии а најверојатно не си , или е сменета програмата сега имаме по 6 предмети за една година ...
    За едногодишни студии мислам дека рокот е 3 години за да се положат испитите , имаше и молби за продолжување на рокот ..
    Сега има посебна канцеларија за постдипломците на местото на книжарата , ќе одиш таму ќе се распрашаш што и како , рокот за пријавување испити е поминат ако мислиш на септемврсиски ама сепак можеш да одиш и да прашаш мислам дека казнено пријавување е 1000 денари по предмет .Друга сесија е во јануари .
    Ќе одиш кај тетката :D ќе се распрашаш нема срам , мислам дека ќе можеш да полагаш без проблем , ајде со среќа ;) Па во скоро да браниш труд .

14. DarkTulip

DarkTulip Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    22
    [СДК] Сакам да кажам...

Се доплаќа дополнително поради рокот,провери најдобро на студенски ,а за оцената ако професорот ја има во список ќе ти ја прифати ,ако не ќе преполагаш.Мислам има и наведен рок за колку време се магистрира различно за секој факултет.Среќно:)

15. Agalija

Agalija Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Фала многу, супер што отвориле такво нешто да не се црвенеам кај професорот, пошто као многу брзав, па нејќам 9-ки, преполагам, и одеднаш испарувам :lol: Мене ми е да не не можам да ја земам оцената да не треба да преполагам, таа што не ми е земена, и да не ми речат гит :) или евентуално 500-1000 евра казна, до кај 200 ќе истрпам :D си ја заработив...фала уште еднаш ако има некој уште нешто да знае нека ми пише, па и лп може :lol:

16. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Здраво, дали некој има запишано/завршено постдипломски по МБА Менаџмент на Универзитетот Гоце Делчев-Штип да ми каже искуство како се одвиваа,дали и колку често се оди на предавања зашто немам многу време ако се запишам сакам само да си ги купам материјалите и да си спремам дома испити можно ли е тоа потоа колку се плаќа отприлика и сл ми треба инфо за МБА 1 годишни постдипломски студии...А исто така сакам да прашам дали знаете дали е голема разликата во цени за постдипломски на државен универзитет како на пр Гоце Делчев-Штип и Фон? Однапред ви фала.

17. serafimova

serafimova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има запишано Монетарна економија на Економски факултет да ми каже како е? Какви се професорите? Предавањата,полагањата...

18. Vesy

Vesy Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите!
    Дали ке може некој да ми каже каков смерот Монетарна економија финансии и банкарство - економски факултет Скопје на постдипломски, односно дали се полагаат предметите на колоквиуми, какви се испитите дали се со заокружување или раскажување, кои предмети се подобри да се изберат, дали е многу обемен материјалот за учење, какви се професорите... се се ме интересира :D па ве молам споделете искуства, многу ми е важно бидејки се наближува уписот. Поздравчиња до сите :*

19. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Излегол конкурсов за втор циклус на УКИМ, па гледам прв уписен рок октомври, втор уписен јануари.
    А кога се почнува со настава да не знае некој? Со летен семестар се почнува или тек после една година од уписите? :wasntme:

20. tropical

tropical Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    61
    Ме интересира за посдипломски студии во Словенија. Знам сеуште е рано, но чисто информативно сакам да знам како оди таа работа токму во Словенија. Кои документи се потребни, колку се плаќа годишно од прилика, какви се условите..Ако има некој што е таму на магистерски нека сподели свое мислење. :)