1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постдипломски студии

Дискусија во 'Образование' започната од kate, 28 јануари 2010.

1. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    За да се запишеш на постдипломски дали просекот од факултет има некакво влијание?

2. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Не знам за останатите факултети, ама на Економски просекот нема влијание. Сите што аплицираат - ги примаат. Не сум сретнала некој што не го примиле. ;)

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Цеца просекот нема никакво влијание, кој си го одврзе кесето тој ќе си плати и ќе си се запише.
    На сите факултети за магистерски важи тоа правило, за докторат мислам има некој минимум просек, ама да не излажам не знам,а и не е тоа прашањето.
    Гледав баш пред некој ден суми на мастери на државниве факултети информативно, машала, немаше ни еден понизок до 1500 евра, тоа се пари у питање.

На tessie и ceca-1 им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    17.622
    А таа потврдата за познавање на англиски морална е или и без тоа може да се протне? :lol:

5. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Морална е за жал |(

6. temjanuskaaa

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Зависи за кој факултет се интересираш на пример за правен ти треба просек минимум 7,5 на економски сега за сега не бараат а за другиве незнам зависи од тоа колку кандидати има пријавено и колку слободни места има останато ако не се пополнат можат да примат и некој со понизок просек....ама наслушнав дека за некоја година на сите факултети ќе одредиле просек за примање и ќе се придржувале до него е сега колку е тоа точно незнам.Туку мене ме занима дали некој има запишано МБА менаџмент на Гоце Делчев Штип да ми каже како е што е да си знам...

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    За последен пат на правен факултет Јустинијан Први не бараат просек за упис на магистерски.
    Инаку нема од 500 на додипломски 499 да се запишуваат на мастер, нели.
    Верувам дека ни на другите универзитети не бараат просек.

8. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Од каде може да се извади таа потврда, што е потребно, како оди процедурата?

9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.297
    Допаѓања:
    4.477
    На правен ја бараат таа потврда само ако студентот не полагал англиски јазик како предмет во текот на додипломските студии,а на сите факултети има англиски бар јас колку што сум запознаена..незнам зошто на другите факултети би било различно...прочитајте си го конкурсот внимателно

10. TIGRICA123

TIGRICA123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    43
    нема потреба за никаков просек за упис на мастер студи....ке си платиш малку повеке ако сакаш да се запишеш и јас имам дипломирано на приватен факултет и имам завршен мастер и кај нас немаше потрба за потврди за познавање англиски јазик затоа што англиски учевме цел факултет.... така да сите сто сакаат и имаат можмост нека се запишат на мастер---вреди да се учи ви посакувам успех на ситееее....позз :*

11. temjanuskaaa

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    На УГД морална е потврдата за познавање странски јазик нема врска што на факултет си учел...знам дека нема логика ама тоа е што е....ако немаш потврда не ти ги примаат документите...а Nati.P за потврдата повеќе ти објаснив во темата за Универзитет Гоце Делчев зашто таму прво видов дека си прашала.

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  12. serafimova

serafimova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има запишано Монетарна економија на Економски факултет да ми каже како е? Какви се професорите? Предавањата,полагањата...

13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    17.622
    Дали уверение за петти степен англиски ќе ми биде доволно за уписот на Економски?

14. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    4.539
    Дали има некој запишан на е-бизнис на Економски? Ќе може некој да ми каже нешто подетално околу тоа?

15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.896
    Допаѓања:
    132.655
    Кој факс мислите дека е најдобар за маркетинг и менаџмент? Не е битно приватен или државен, сакам 4та година да ја запишам, а после и петта. Препораки и искуства ве молам?

16. lanacandy

lanacandy Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво до сите на форумов, сакам да прашам дали некој има што е на постдипломски на сметководство и ревизија на Економски факултет? Или пак има некој близок од кој слушнал информации околу овој смер за постдипломски? Ме интересира како е на овој смер? Позз

17. temjanuskaaa

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Нема врска степенот...бараат само една обична потврда издадена од приватна школа за јазици дека имаш познавање од јазикот дека знаеш да комуницираш,читаш,пишуваш и сл и толку.

18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    17.622
    Е супер тогаш, немам гајле :D Фала ти :*

19. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
    Дали знае некој колку се плаќа за магистерската на ФОН?

20. Aqua123

Aqua123 Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки,

ве молам за совети, сакам да запишам постдипломски на Економски факултет,смер Европски студии, но немам воопшто никакви информации како се одвива наставата, дали е многу тешко, дали треба многу усмено да презентираш, какви се професорите, итн???

Ве молам ако има некој некакво искуство нека пише, бидејки роковите за пријавување се при крај.