Девојки дали некој знае од што се појавуваат лакуните на постелката? Во рок од две недели ми се појавиле 3,барем така ми кажаа и 2 степен зрелост на постелка. Ова ми го утврдија во 32+4
Мислам дека треба да си испиташ димери и хемостаза. Што ти кажа докторот што те прегледуваше? Иако мислам дека за таа недела втор степен зрелост е ок. За лакуни мене и витамин Ц од 1000 ми кажаа да земам.
Мене во 21 недела ми е 2 степен на зрелост. Не изреагира докторката,значи е во ред. Исто ми беше и со првото бебе
Примам клексани од 0.4 ml, еднаш на ден ради лакуните и плус заради скратено аппт, но ве читам дека многу ја имате истата состојба со постелката па ме интересираше од што се појавуваат.
Тие се од згрутчување на крвта. Можеби треба почесто проверки на димери и хемостаза, контроли на ехо за да се следи. Те следи ли трансфузиолог?
Втор пат правам хемостаза и ддимери, првиот се беше ок, овој пат скратено аппт и затоа ми препорачаа консултација со трансфизиолог. По негова препорака без разлика што ме прати и матичен гинеколог, ме препрати на гак за проверка на протоци и така ми утврдија дека има лакуни. Примам терапија и за две недели на контрола. Иначе до сега сум немала потреба од консултации со трансфузиолог, овој пат беше по индикација од хемостазата
Штом те следат и гинеколог и трансфузиолог, мислам дека не треба да се секираш. Многу честа појава е, а плус и зависи колкави се, каде се и сл. Си прави гинеколог проценка од тоа што гледа на ехо, а трансфузиолог според резултатите од крвта. Ако треба, ќе ти вклучат уште нешто во терапијата. Мене во првата бременост многу рано ми се појавија, околу 13-та недела. Примав од пред бременост Фраксипарини 0,6 и Аспирин секој ден. Со извештајот од гинекологот бев кај трансфузиологот, ми рече тоа е терапијата, продолжи со истото. Гинекологот само ми рече наместо Ц од 500, да земам од 1000. После веќе во текот на бременоста и ги снема и до крај не се појавија. Витамин Ц пиеш?
На своја рака од 500, ама кога како и не е поврзано со ситуацијава, пошо во средата дознав дека имам лакуни
Не, не, не мислев дека ти е од витаминот. Јас ти препорачувам да пиеш витамин Ц. Мене поради нив од 500 ми ја зголемија дозата на 1000 кога ми се појавија.
Jas imam laguni mi se pojavija vo 27ma nedela,ispsitav d dimeri i hemostaza,vreminjata se akrateni a d dimerit 656,bockam clexane 0.4 na den plus pijam vitamin c od 1000 so odlozeno dejstvo i sabajle vecer od 500. Sega mi rekoa sekoja nedela da se sledat
Здраво ве молам за мислење на следниот резултат. Ми рекоа дека треба да пијам хемовит плус Ц а јас веќе пијам Фемибион2. Матичниот гинеколог ми вика и двете да ги пијам ама некако ми е многу што знам.. Инаку избезумена сум ве молам да ми кажете дали имало некоја со сличен наод. Плус ми рече дека имало некои лакуни неколку ама не ги пишува во наодот, ваљда не биле сериозни. Инаку сум 21 недела и 6 дена. Ве молам за одговор.
Ќе си ги пиеш и пренаталните и Хемовитот плус Ц затоа што си слабокрвна.Пиј какао,јади мед со семе од коприва можеш.За ддмерите и времињата консултирај се и со трансфузиолог и гинеколог
Јас се испаничив да не е премногу витамини бидејќи и во Фемибионот и во Хемовитот има горе доле исти витамини затоа прашав, ама чим повеќето мислат и двете значи и двете, сигурно нема зијан од витамини. А за резултатот од вториот скрининг мислење дали е во ред?
Не се разбирам во ова нехомогена постелка.Само знам дека ако ти е ниска има шанса да се крена бидејќи си сеуште рано има време како расте плодот се крева постелката само не кревај тежини.Консултирај матичен ќе ти објасни најубаво
Ти благодарам премногу на издвоеното време и одговор. Се надевам дека некој друг ќе ми одговори за резултатот од скринингот. Убав ден
Тоа е резултатот од скринингот мерките се во ред,потенцирана е постелката на извештајот затоа и таа ти ја спомнав
@povredenata Нехомогена постелка мислам дека се однесува на тоа дека имаш лакуни. Витамин Ц земи од 1000.