Постелка

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 5 септември 2013.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Па не знам дали ќе се повлечат, кај мене се повлекоа. Во 13-та недела ми се појавија во првата бременост, боцкав Фраксипарини и пиев Аспирин, а ми кажаа и да зголемам доза на витамин Ц на 1000 (дотогаш пиев од 500). После некое време понатаму во бременоста ги снема и до крај не се појавија пак.
    Консултирај се со гинеколог и со трансфузиолог.

Мерките на бебето се океј, значи добро се храни, ќе следите ситуација на ехо како напредува.

2. povredenata

povredenata Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Ти благодарам многу, ме интересира уште ова, дали лакуните имаат врска со стареење на постелката или ова е сосема друга ситуација? Претпоставувам дека ќе пишуваше во дијагнозата доколку имаше такво нешто,како стареење.. Ти благодарам уште еднаш.

3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Според моја логика не е поврзано со стареење, сепак мене ми се појавија на крај на прво тромесечие, а не ми беше презреана.
    Лакуните имаат врска со циркулацијата.

4. povredenata

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Ти благодарам премногу на одговорот бидејќи навистина се испаничив со лакуните..

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Посети и трансфузиолог али веќе оли ти има кажано, лакуните се поради циркулација и не е поврзано со стареење на постелката.

6. povredenata

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Бев на трансфузија да ми земат крв за да проверат Д дмери и хемостаза еве го резултатот

Прикачени фајлови:

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Само активно парцијално време е скратено, треба да видиш дали терапија ќе ти дадат за тоа димерите ти се во граница на нормала за твоја недела.

8. povredenata

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Ми дадоа хемовит плус витамин Ц плус Фемибионот 2 што го пиев веројатно заради Лакуните.. Претпоставувам дека се појавиле заради тоа скратено парцијално време..

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Со резултатот од Трансфузиологија и со извештајот од гинекологот каде што пишува дека имаш лакуни оди кај трансфузиолог.
    Иако се океј резултатите за неделите, поради лакуните може да ти вклучат инекции за циркулација.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  10. povredenata

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Ти благодарам премногу на информацијата. Ми рекоа за 3-4недели повторно на контрола. Ама сепак ќе си прашам и трансфузиолог да ми биде мирна главата.. До тогаш пијам Фемибион 2,хемовит плус Ц витамин 500 и гледам да се хранам што е можно најздраво. Сепак прва бременост ми е и стравот ме преовлада, дури се мислев дали да одам на второ мислење во Систина

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Земи појака доза на витамин Ц.
    Знам како ти е, и мене во првата бременост ме извадија од памет лакуните, уште речиси од самиот почеток на бременост.
    И јас бев на повеќе мислења, плус и кај трансфузиолог. Веќе примав инекции и Аспирин од почеток на бременост, димери ми беа ниски (можеби и под 500 ми беа), две времиња скратени. Трансфузиологот ми кажа тоа е, честа појава се лакуни и таа е терапијата што веќе ја примам. Само ми кажаа наместо 500, да земам витамин Ц од 1000. Затоа и ти давам совет да земеш појака доза Ц.

На Bebence29 и povredenata им се допаѓа ова.
  12. povredenata

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Ти благодарам од се срце ме смири дека не сум единствена што и кажале дека има лакуни во 21 недела.. Ќе зголемам доза на витамин Ц и ќе споделам со вас информација од следниот преглед.
    Се тешам со фактот дека ми рекоа дека не се опасни и дека Д димери не се високи.. Баш докторката кажа ако има нешто пресериозно и лошо ќе ти кажевме.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Мене за лакуни уште во 16 негде мислам беше ми рекоа дека имам два.Ддмери времиња протоци супер,лакуните ги снема никој више не ги спомна ни у ремедика ни у државна ни матичен.Уживај си во бременоста не се плаши.Пиј Ц витамин и не се форсирај да креваш тешко и напор ради ниската постелка. Се е во ред

На povredenata му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Анче87

Анче87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    337
    Дечки 19+3 сум и денес прв пат го видов бебе како ме клоца. Уште од 17та недела осеќав по малку ама денес го видов. Има врска што малку подоле од папокот ме клоца или? Во 16та недела докторката ми кажа само постелка добра и плодова вода добра. Ваљда постелката била качена погоре.

15. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Во 19 недела и неможе на друго место да те клоца матката до папокот е,сеуште е малечко така да уживај во движењата рано е сеуште за нагоре :)

На Анче87 и lackygirl им се допаѓа ова.
  16. povredenata

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Ти благодарам премногу на информацијата, имам уште едно прашање, денеска имам закажано второ мислење скрининг втор во Систина, па се мислам дали е штетно да правам второ ехо, односно дали е штетно за бебето??

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Не е штетно :)

На povredenata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. povredenata

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Ти благодарам премногу, ќе споделам информација штом завршам.

На Brpbrp и 0ли им се допаѓа ова.
  19. Pcelka544

Pcelka544 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    92
    Здравоо.Дали може да ми кажете што значи ниско поставена постелка на преден зид хомогена,така пишува во извештајот кога бев на дежурна поради болки.Дали е опасно?Прва бременост ми е,измешани мислења од доктори.Матичната воопшто не виде такво нешто,битола бев пред некој ден исто,докторката рече се било ок со постелката.На дежурна ми го кажаа ова.Не знам кого да слушам веќе.А болки имам не јаки ама си имам постојано,ниско доле и лево и десно,како менструални,или пецкање.Не можам ни лево ни десно да спијам од болки.И ако стојам подолго време или седам ,пак болки.5 месец сум.Одморам доволно,но понекогаш и до вц да појдам едвај.Се плашам.Ако може искуства.Фалааа

20. amitevski

amitevski Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Zdravo.Jas sum 23 gn i 2dena,pred edna nedela na skrinigot mi rekoa deka postelkata mi e na preden zid...e sega dali e normalno seuste da ne go osekam bebeto,iako mi rekoa deka odg na 22 i 2 dena ,edna nedela e pomalo...jas seuste samo osekam kako crevata da mi krokorat kako meurcinja i na momenti kako muskul da mu odripnuva ...dali e toa normalno zatoa sto veke me zagrizuva a termin imam za dve nedeli.