Постелка

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 5 септември 2013.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    6.872
    И кај мене е шарена постелката уште од 15/16 недела … мн е важно да се следи и мери бебе на 3недели отприлика заради дотокот на хранливи материи, јас сум и со клексан, сигурно ќе ти препорача и хемостаза целосна да видите да не треба антикоагуланти напоредно. Црните точки се најчесто лагуни кои не мора да значат ништо едностсвно сме склони на згрутчување, јас сум со мутации доста, не знам каква е ситуација кај тебе. Јас сум веќе на крај на 22ра недела и се осеќам ок. На вториот скрининг во систина повторно ги мереа кај мене си постојат но се стари, формирани уште на почеток, Ќаев на клиника кога го прашав, ми рече ништо не значи ако бебе си качува килажа без грижи до крај ќе си истераме

На tambelina и A94 им се допаѓа ова.
  2. A94

A94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    1.703
    Имам висок притисок, и претходно имам испитувано хемостаза од други причини. За генетски мутации, не знам, не сум испитувала ништо. Ќе идам за две недели пак, ако не ми даде, ќе барам сама упат.

На tambelina и Baby warrior им се допаѓа ова.
  3. milamila94

milamila94 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Zdravo, vcera na pregled doktorot mi najde dve lakuni od po 2cm , pricina mi rece visok pritisok. 27+2 sum , serklaz i pijam metildopa. Mi rece deka ima rizik za predvremeno poroduvanje. Ve molam nekoja so iskustvo

4. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.009
    Јас имав лакуни уште од 16та недела и то прилично доста, двајца доктори ме гледаа на почеток се загрижија од изгледот на постелката затоа што имало премногу лакуни, но пратевме протоци, растење на бебето и на три недели испитував хемостаза и ддимери. Пиев од почеток на бременост Аспирин од 100мг и на крај се породив 39+5.

5. Joana123

Joana123 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Здраво, денес бев на преглед моментално сум 27 недела, според мерењата плодот е 26 недела. Докторката ми кажа дека постелката ми е созреана како за 32 недела има многу калцификати. Не ми даде никаква терапија ми закажа преглед по 1 месец. Ве молам за ваше искуство, премногу сум исплашена. Хемостаза и Ддимери уредни.

6. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    26
    Калцификати на постелка во 27 г.н? Др рече дека е во ред дури и бебето е понапредно. Читам најчесто се раѓаат пмали во кг со овој проблем? И дали може да биде индикација за предвремено?

7. Joana123

Joana123 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Дали имаш испитано ддимери и хемостаза? Јас имам калцификати во 27 г.н. Кај мене плодот е една недела поназад, на последна контрола беше 770 грама. Ми го кажаа истото дека може да се роди со помала тежина, но доплерот е во ред за сега.

8. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    26
    Да испитав се е во ред , 1000 гр. Е кај мене . Мислам дека сега е таман , ама за понатаму се плашам како ке биде зошто многу рано.
    А вашите резултати како се од дидимери,

9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    8.826
    Имав јас релативно рано калцификати, можеби како тебе, прво скроз на почеток ми видоа лакуни па калцификати. Ддимери ок ми беа. Се породив 41+, бебе 3670. Значи кај мене за ништо не беше индикатор.

На US.ER.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Joana123

Joana123 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    1310 ддимери, ме плаши што е една недела поназат. Друго се е уредно.

11. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    26
    Кај мене 1180 мисла дека ни се во нормалата .
    Па една недела мислам не е многу. До две се смета за нормално. Се надевам нема понатаму и кај мене да застои со раст. Иако читам дека и многу што имале калцификати било се во ред и не влијаело премногу дури и на тежината

На Joana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    26
    2 степен зрелост во 32 гн ? Искуства

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    15.549
    Нормално е да е втор степен во 8ми месец.

14. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    26
    Втор на кај трет...Дидимери нормални, др ми даде клексани за превенција. Некој искуство?дали издржал барем до 36 37 недела?

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    15.549
    Да, нормално е. Немај гајле.

16. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    26
    Знам дека е одамна, ама сега те читам и ја имам истата ситуација . Може ли да ми кажеш истера ли до крај ? Како помина