Постелка

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 5 септември 2013.

1. tanji4ka...

tanji4ka... Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2016
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    362
    Pa I mene ne mi potencira doktorot deka e nesto stasno toa samo mi rece deka ako ne se kreni ke se poragam so carski pa zdravje sega koga ke odam na pregled ke vidime kako ke e dali ke e isto nisko ili ke e podkrenata:) sepak fala ti @kara1

На kara1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Мамички , знае ли некоја од која недела постелката преминува во втор степен и дали има врска тоа дека ако покасно премине покасно ќе се породиш и обратно?!

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.903
    Мене некаде од 36/37та ми беше веќе скроз зрела и дури ми рекоа очекувај да биде за брзо, а затерав до 41+1 :) мислам немора да значи...

Последна измена од модератор: 1 јуни 2017
  4. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Јас бев пред некој ден на контрола -29недела ,и др ми вика постелка прв степен и ме праша која недела се породив со првото и која килажа било и кажав дека во 41 и тоа царски оти провокација ми ставија ништо не ми делуваше нит се отворив ни па болки знам шо се и го извадија царски.И ми вика др дека според постелкава и ова ќе било така сигурно исто големко било.
    А еве па по твоево значи нема врска едното со другото

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.903
    Јас го доносив ете доста со зрела постелка, ама постелката беше деформирана од толку време што била зрела и воопшто не излезе од мене после пораѓај, па ми ја исчистија со целосна анестезија. Баш и д-димери правев (супер беа) поради тоа што одамна не изгледаше како што треба... дури д-р ми рече ти бе ко по две кутии цигари да пушиш, постелкава катастрофа :^) (а не пушам), битно здраво право бебче родив, со висока оцена оценето. Сега за второво ке видиме, дали и тоа ке се заборави...

Последна измена од модератор: 1 јуни 2017
  6. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Ај една информација ве молам :) Можно ли е во 10 недела да има одлепување на постелката , според моја логика тогаш се формира уште постелката .
    На моја блиска и кажале така па не ми е баш веродостојно

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.903
    Мислам може секогаш... затоа и се случуваат некои спонтани во рана бременост, се одлепува од ѕидот на матката... крварењата исто така од такви работи се случуваат... ако се одлепи малку, бар ако точно сум разбрала.. Како е пријателката? Како воспоставиле дека се одлепила? Крварела?

На stevemila и ada21 им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мислам кај @iki26 имаше нешто слично ама се среди.

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @mariz на обичен ехо преглед била , без индикации, ни крварење ни болки . Сега утрогестан и мирување .
    Незнаев дека толку рано може проблеми со постелката да има .

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Да, јас. Мене во 9-10 недела ми се јави крвавење и тоа црвена крв и обилно неколку дена. Ми траеше крвавењето 3 недели може и повеќе. Ми рекоа мало одлепување на постелката и затоа црвена крв. Со терапија и лежење полека-полека се се среди.

На kukla21, stevemila, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.644
    Допаѓања:
    76.903
    Можно е.. се гледа и на обично ехо.. Само знам ако се одлепи и крварење доаѓа, но ете може и немора...
    Мене еднаш 5секунди од памет ме извади, а стварно некако чудно изгледаше постелката на ехото, како над бебето падната, леле вика што си направила сега треба да те праќам на трансфузиологија и јас :shake: И после 1мин гледање се беше во ред на ехото, тоа нешто бешиката била, дека препуна (facepalm) и викам и сега? Не бе вика во ред е.. ама за секој случај си бев одма после тоа кај една приватна и добро потврди дека е се во ред....

На ada21 и eli25 им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.562
    @ada21 мене ми е чудно малку. Или ептен сега се одлепила, или не гледале убаво. Ама во секој случај ако е стварно одлепена ептен на време ја виделе, обично има крварење.

13. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @iki26 @mariz @eli25 фала ви на мислењата . Незнаев што да ја советувам стварно ми беше нејасно , а нема крварење . Најдобро да оди и на друго мислење за секој случај .

На mariz, stevemila, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.562
    @ada21 јас би отишла на 2ро повеќето така правиме. Мене матичната ми рече 6мм ти е постелката до грлото, ако се спушти ќе имаш крварење па недај боже предвремено , во Ремедика три пати ја премерија 2,3 цм над грлото на матка. Ми дадоа слики да и однесам на матичната , се изнервира и др. што те вадат од памет а не е така.

15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Na bratucedka mi i e taka.Ima krvarenje.Isto 10ta nedela.Strogo miruvanje.Prestana da odi i na rabota.Utrogestan prima i progesteron

16. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Здраво девојки, јас сум моментално 19 недела и сум со дијагноза ниска постелка, до цервикс.
    Ме интересира дали некој имал сличен проблем и дали мирувањето ви помогнало за повторно да се качи постелката?

17. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Ambra20 мене во 15 недела ми кажаа дека е скрос ниско и дека го покрива грлото на матката , па со лежење во 21 недела веќе се беше кренала до средина , сега е таман .

Последна измена од модератор: 11 јуни 2017
    На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    @ada21 Фала на одговорот. А кажи ми те молам лежеше ли цело време без никакви станувања или само со повеќе одмарања?

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.562
    Амбра, др. што ме води ми објасни дека постелката си се мести после 28 недела и може да се качи горе. Мене матичен кога ми рече постелката ти е само 6мм до грло ме извади од памет , и викам треба ли само лежење ми рече не стриктно , може и раздвижување и шетање. Потоа испадна дека лошо видела. Така да види си и 2 мислење да не испадне работава ко мене.

На Ambra20, ada21, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Ambra па 4 недели интензивно и строго мирување . После тоа 4 недели си беше се во ред ми кажаа да се движам по малку па почна цервиксот да се крати и пак во кревет . Ама тоа е , само да биде се во ред . Сега се раздвижувам по малку ама пак мирувам.