а дали знаете кои се причините од кои што брзо созрева постелката? освен што имам слушнато за цигари друго што ?
Curi 28 nedela nedela sum postelkata mie prezreana i plodova voda gubam dali e stetno? Na lekar bev mi dadoa deksametazon i me zadrzaja nekolku dena Pozdrav❤️
Добро што те задржале, тие си ја знаат работата. Најдобро еда следат ситуација, ние овде сме најмалку компетентни да го дадеме правиот одговор.
Доктор ќе ти одговори, овде сите си имаме свое мислење ама не е правилно. Мое мислење е тоа, ако не му веруваш на доктор оди на второ мислење.
Во цел тој хаос со скратен цервикс изумив да прашам. За 1 недела сум на контрола па ќе прашам. Како и да е,повеќе научив од "докторкиве" на форумов отколку од матичната докторка...
Епа ако не си задоволна тоа ти е прв показател дека треба да ја смениш. Во бременост на гинеколозите им го подаруваме својот и животот на нашето најмило, мора да имаме доверба максимална.
Се е тоа во ред, ама дека не сум задоволна дознав сега во сред бременост,благодарение на членките од форумов бидејќи од нив се информирав за прегледите што не ми биле направени од нејзина страна,па затоа до крај продолжувам во Систина..
Нормално е. Мене од 21+6 на 2 скрининг ми е зрела од 2 степен. Ми кажа и др. Зрела за пред пораѓај треба да е од 3 степен. Опушти се и уживај.
Девојки само што се врстив од скрининг, 20+4 сум и докторката ми кажа дека постелката ми е некако темна и замаглена исто како да сум пушач а јас немам во бременост ниедна цигара запалено. Ако продолжи вака ке треба да ја зголемам дозата на клексани. Има ли некоја такво искуство?
Побарај второ мислење ако е иста ситуација испитај хемостаза и д димери ако ти се доста скратени времињата и ако е таква постелката ќе ти ја зголемат дозата само не се оставај со едно мислење
Можно е. Не се сеќавам точно која недела но знам и мене рано ми беше созреана постелката а се породив 39 недела со провокација бидејќи подолу време бев 3-4 прсти отворена. Пратете редовно. Со лесно
Еве си го најдов постот @thelittle17 сум одговорила на членка дали во второ тромесечие е можно да е зрела 2 степен постелката.
Од пред 36 недела бев отворена. Се породив после 3-4 недели. Природно со провокација. Многу лесно поминав. Без епидурална без епизиотомија.