Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постојат ли вистински пријатели?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ElenI777, 14 јуни 2010.

1. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Колку и да велев дека не постојат, длабоко ве себе знаев дека постојат.
    Постојат вистински пријатели, само што јас ги немам! :?:

2. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Имам една, за сите пари вредна. :D
    Се дружиме од мноогу одамна, трето одделение, кога сосема случајно не запознаа нашите. На почетокот многу се каравме, премногу бевме (и уште сме премногу различни), но најверојатно како што растевме сфативме дека всушност нашите разлики не надополнуваат.
    Се оддалечивме малку кога се запишавме во различно средно, потоа кога фативме дечковци, мислам работи веќе нормални за нашата возраст. Оддалеченоста беше физичка, но секогаш, секогаш, бевме тука една за друга. Не се гледавме секој ден, можеби и еднаш месечно. Но блискоста беше и остана иста.
    До ден денес.
    Може да не се слушнеме цел месец, но денот од наредниот кога ќе се видиме, не можеме да престанеме да збориме. Споделуваме се`. Од најитимни детали, што вообичаено други не би споделиле со другарка со која што се немаат видено подолг период, затоа што се губи довербата едноставно. Ние сме различни.
    И до сега си имаме само 3-4 пати кажано дека се сакаме, никогаш не си оставаме срциња на фејс, и имаме само една заедничка слика која што е урамена во собите на двете.
    Патем, морам да кажам дека разликите што ги споменав погоре се однесуваат на верата, стилот, начинот на живот. Јас сум црно, таа е бело. Но, совршено се вклопуваме. Смотани сме од мали и останавме. :D

За сите останати кои сум пробала да ги задржам во животот, што ми биле важни, сум сфатила дека не можам. Не ми треба другарка што ќе ме носи да запознавам нови дечковци само затоа што не го сака мојот, што ќе ги оговара нејзините домашни, па чим сестра и ја мрази, за мене може има посебно катче дома со сатанскиот лик, моја слика и запалена свеќа :D, што ќе ме чува себично за себе и што сака да ги мразам сите што ги мрази она, не ми треба.
    Нешто што највише мразам во животот се намќори и откако нема некои луѓе од мојот живот, се чувствувам фантастично.
    Затоа сите во мојот живот се делат на познаници и НЕА. Познаници и вистински пријател. Друг не ми треба :)

3. pufki4ee

pufki4ee Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    11
    Постојат :)

4. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    незнам мислам дека не постојат.. :?: ://

5. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.036
    Некогаш можеби постоеа, но веќе не!!! Тешко е да најдеш вистински пријатели денес. Мислам на такви пријатели на кој можеш да им кажеш се. Постои само интерес и корист..секој си гледа за себе. И од тој што не очекуваш ќе ти забие нож во грб. До пред некое време мислев дека имам вистинска приајтелка, но увидов дека и не е баш така...исто и за други кои ги сметав за навистина добри после си ја тргнаа маската и покажаа кои се и колку се дволични, јас сеуште зборувам со нив ама не е како порано и не им верувам... Реално гледано, малку луѓе знаат што е тоа вистинско другарство. :^)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Досега не сум запознала вистински пријател, секој си гледа пред се и најмногу за себе. Имам повеќе најдобри другарки, но на ниедна од нив неможам да верувам бескрајно и да учекувам многу. Така ме научи животот.

7. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Постојат, :nod: но,ретко кој ги има. :(

8. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Да, постојат.
    Но се многу ретки.
    Во денешно време секој си гледа само за себе а му текнува на тебе само кога има корист од тебе.
    Но сепак постојат вистински пријатели :)

9. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Таквите се раѓаат еднаш во сто...ретко кој има таков до себе....илјада пати добро си им направил еднаш нешто не си напрвил како сакале или како што самите замислувале и одма си лош,љубоморен,дволичен...
    така да прво јас на мојот грб си се потпирам па ако има некој да ми помогне океј ако не пак океј...
    Знам дома некогаш за нешто на мајка ми да и се доверам или да ја прашам...не дека немам другарка со која делиме скоро се,но бевме 3 едната онака лагано убаво не
    поеба
    сега ние две си тераме по наше,ама ја изгубив довербата дека постајат вистински пријатели..

10. aleksandra362

aleksandra362 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    постојат секогаш вистински пријатели додека не го покажат спротивното,нели? :)

11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.096
    Допаѓања:
    12.684
    Исто ;)

12. Buterflygirll

Buterflygirll Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    И јас сум во таа група :)

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Такоџе :D

14. lady.angel

lady.angel Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Постојат вистински пријатели само треба да ги најдеш . Јас сум среќна што имам вистинска пријателка, иако моментално не е во Македонија мојата најдобра другарка сепак далечината не претставува никаков проблем за да си кажеме една на друга се . И јас исто како вас мислев дека не постои вистински пријател но со текот на времето видов дека не е така . :)

15. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Не постојат !

16. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    9.485
    Постојат и тоа како, со двете нозе ќе потпишам. :D

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Постојат во бајките,малку подзамери се све ке ти каже во очи какво мислење за тебе има. :D

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    9.485
    Вистинските пријатели Вито не замараат за ситници,се се сведува на здрав разговор.
    Може слободно да ми замери и ако сум грешила ,но битен е дијалогот.
    Да нема безвезе лутки за мали деца.

На Hipica и vitomir им се допаѓа ова.
  19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Доведена сум до истата ситуација.
    Знам дека вистинските пријатели постојат, постоеле и секогаш ќе постојат.
    Но, за жал ја немам таа среќа да имам вистински пријател или пак не повеќе.

Во тој поглед навистина се чувствувам празно, но се надевам дека ќе најдам некој кој ќе ја пополни таа празнина. Можеби вака коментирам затоа што сум разочарана од последното вистинско пријателство, кое заврши толку неславно.

20. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Не постојат. Еве денес се разочарав од една пријателка која ми беше многу блиска порано ама сега се претвори во едно одвратно суштество кое ги цени луѓето по пари, и по тоа колку и се умилкуваш и е опседната со центар на внимание. Поради тоа овој период не бевме во нешто добри односи, не се расправавме туку игнорирање. Најмногу што ме разочара е што денес и е роденден и ме нема покането само мене од сите други кои едвај ги знае, кои некои „јаки“ фаци итн. Многу ме повреди ова. :worried:

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.