Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постојат ли вистински пријатели?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ElenI777, 14 јуни 2010.

1. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    ако вие сте тие повредените или вие сте правеле најдобро на другите а ви вратиле со лошо значи има вистински пријатели,тоа сте биле вие. зборам општо за сите,тука читам има повеке такви,значи вие сте биле добар пријател,ама изгледа тоа не вреди да се биде сега во ова време,оти како е дојдено само од корист се гледа

На lady.angel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Постојат но тешко е да ги најдеш..Мора да имаш мноооооооооогу среќа за тоа..

На machhe му/ѝ се допаѓа ова.
  3. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    Се согласувам :D

На love93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    дефинитивно не постојат,се е од корист,порано или покасно се откриваат,те разочаруваат,гледат да ти наштетат,добро барем во мојот случај е така,абе толку љубомора и себичност на едно место не сум видела :x ,будала сум била што не сум направила некои работи заради неа ама касно е,ај да не се фалам ама некогаш намерно стоев во позаднина за да не се осека загрозена од мене ама и изби љубомората на површина оддамна,ако ако.

добро можеби постојат вистински пријатели ама не сум имала

5. Akiii

Akiii Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    14
    За мене не постојат висински пријатели сум дружел со многу со сите сум имал одличен однос но знаете само до кога?од кога почнав да се освестувам да ги анализирам подлабоко што ми мислат и какви маски уствари имаат они.Можеш се да им дадеш нема да бидат благодарни а ти само 1 грешка мала направи готово крај на свет е не постоиш ти за нив веќе...ма немој,вас може некој цел живот да ве толерира и да ве бодри а ја кога ќе западнам во криза на кратко кој ме...исто и малку кога ќе ви тргне во животот ко светот да сте го освоиле се газите па и родени свои од куќата за пусти пари.Бидете си чисти помагајте колку можете мирно да си спиете а овие што глумат другарство и верност нека им е слатка глумата кога ќе соберам пари оскар ќе купам да ви доделам сценарио одлично реЖија глумци феноменални а филмот ви си вика Злоба од 1 до 10 дел само Злоба 1 2 3....ќе остане ама што понатака никој незнае.Господ нек не чува од пријатели а од непријатели сами ќе се чуваме.Господ на небо пари на земја""другари мои верни идете у 3 пи*де материне''алергипчен сум на злоба и натпреварување несум по спортот позз :emo:

На pearlll му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Кратко и јасно кажано НЕ!
    Денеска сите сакаат да те видат како страдаш и како плачеш. Сите ти мислат лошо, ти љубоморат за се и никогаш во животот никој нема вистински пријатели, па колку и да мисли дека ги има.

На pearlll му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Мајка ми-најдобар пријател за се !

На Mosquiita му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    сум имала многу пријатели и моментално имам, и се ок имам и неколку многу блиски, но сепак мислам дека ВИСТИНСКИ пријател нема или се многууууууууу ретки .. кога тогаш согледаш дека е така ..

9. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23

се согласувам со тебе ... сведок сум на тоа како се прават најверни пријатели а само што се разделат се плукаат и вреѓаат и свашта а утре дента пак се заедно па какао бе такаа можат алооо дека тера народот не ми е јасно :^)

10. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    Незнам дали е баш соодветна темава за ова но сепак ке напишам :)
    Ние сме 3 најдобри другарки (барем јас така мислам) сме си кажувале се,испагавме заедно се..но од кога почна летово тие повеќе не ме ни викаат да испаднеме заедно цело време испагаат во еден кафич каде што јас неможам да одам бидејки мојте не живеат со газдите на кафичот.Тие цело време одат таму како да е единствено место на светот а јас седам дома! И така еден ден бефме собрани сите кај другарка и дојде уште едно девојче со нас (мојата комшика) кога ние сакавме да си одиме тие се договорија и си испаднаа сами мене воопшто не ме прашаа! Незнам што да правам навистина ми е многу тешко :( Ако може да ми дадете совет што да правам .... :( :(

11. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Верувај во иста ситуација сум,оние кој ми се правеја другарки сега не ме ни познаваат,одат во кафич но мене не ме викаат,се шетат но јас како да не постојам ни ништо,многу ми е тешко бидејќи сум без другарки но нема да се понижувам и да одам со нив, ако ми беа вистински другарки ќе ме викнеа а не вака да ме избегнуваат. Ми пишуваат на фејсбук и ми кажуваат за нивните планови во кој секако не сум јас.Тоа е тоа неможам некој да натерам да ме сака на сила,само ме боли тоа што прво зборуваа едно а сега друго и што испадна дека ми правеле само лице. Се надевам дека од септември кога ќе тргнам во средно ќе најдам другарки :) Инаку би те посоветувала да не трчаш по нив, бидејќи тие ако навистина те сакат нема така да ти прават, ќе те викаат и се тоа. Не се понижувај и биди силна :) ако имаш брат-сестра изглегувај со нив.

12. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    И јас бев во истата ситуација едно време.. Има(м) две ''најдобри другарки" кои ме бараат само кога им требам.. Се' сум им давала и пак не се задоволни..Ама буквално СЕ што ќе побараа.. А јас кога ќе побарам нешто каде се тие ?? Ги нема ..Ако имам нешто што тие го немаат- љубоморат и цело време ми кажуваат дека тоа е непотребна работа само затоа што ЉУБОМОРАТ .. Кога ќе ме викнат да одиме некаде знам дека тие ќе се прават важни пред мене и не им одам, па тие веднаш се лутат.. И не паднав на нивно ниво, НЕ ! Имам со кого да споделувам тајни и со кого да излегувам.. Имам своја поддршка, имам рамо за плачење, имам некој кој и кога не сум во право - ме брани ! И кој е тоа ?? Секако, МОИТЕ ПРВИ БРАТУЧЕДКИ :* Едната ми е братучедка по мајка, другата по татко.. Од мала им ги кажувам тајните, симпатиите, СЕ .. Се ми давале, се што ќе побарам, никогаш не дозволиле да платам кога сме на кафе и сл. Затоа ако не можете да се снајдете со "другарките", побарајте некој од вашата фамилија, на ваша возраст .. Пробајте да се зближите, а ако некогаш запознаете ВИСТИНСКА ДРУГАРКА не и верувајте многу се додека таа не докаже дека е навистина најдобра другарка :*

13. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    И мене секогаш гледаат да ме понижат, да се направат јаки, да ме исмејуваат, паднаа толку ниско што дури ми слислиле прекари и им ги кажале на сите во училиштето, а тие ми се прават невини демек ние не знаевме за ова,тој го направи тоа,тој го смисли за јас да се скарам со сите и да останам сама да нема со кој да се дружам :(

14. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Не е вистина. Постојат вистински другари. Има вистински другари кои би направиле прво за другарот па потоа за нив. Така живееме јас и мојата најдобра другарка. Не се чувстувам убаво ако нешто направам што мене ми одговара а неа не. Кога таа е среќна, јас сум посреќна. А знам и дека е обратно. Со факти, докази и дооолг временски период :)

Инаку за оние кои мислат дека не постојат вистински другари, мое мислење е дека сеуште не си ја нашле сродната душа :) Најдобра другарка можеш да имаш само една ! Една ама вредна :lol:
    Велам другари затоа што зборот "пријател" значи познаник со многу добри односи. А зборот "другар" правилниот збор за темава. Другари се луѓе кои ти се блиски,ги сакаш и им веруваш. 8)

15. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Такво нешто само во бајките.. Корист, корист и само корист маме му јебем!
    Имам другарка со која се дружам веќе 8 години и за која имам направено многу, со која имам делено се ама баш се. Во тоа вклучувам и секоја пара што ке ми дојдела при рака, а таа знаете што ми рече пред една недела? Да сум и вратела 300 шо ми позајмила пред некое време а јас со неа имам лупнато преку 100 евра. И никогаш не сум и рекла ништо за тоа.. ако немала пари за у кафич, ајде хана ке плати, ако нема пари за јадење, хана ке и купи, кога и било тешко се имам искрадувано од дома во 3 саат по полнок само таа да е срекна.. :!: Никогаш не барав ништо за возврат, парите и не ми се важни воопшто. Ама некој да те прави будала на здрав памет па и тоа не бива бе.. |( Колку само срања имам поминато поради неа.. али тоа е, луѓето почнуваат да те ценат дури откако ке те изгубат.

16. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Не се растажувајте и јас бев депресивна поради истата случка ама сега да сум нема да бидам бидејќи да ти биле виситнски другари/другарки немало тоа да ти го направат.. Затоа не се доверувајте на секој!

17. fashionbaby

fashionbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    244
    значи вака пред 2 години се запознав со едно девојче,кое дојде да учи во мојот клас,многу се израдував кога дознав дека живееме блиску. Секој ден си одевме заедно од дома до училиште и од училиште до дома,многу ни беше забавно кога бевме заедно,постојано се смеевме,се сликавме и на крај станавме најдобри другарки,дури заедно славевме нова година(односно таа ни влезе во нашето друштво). И така цело време бевме заедно постојано ми ѕвонеше,доаѓаше кај мене,излегувавме заедно и се по ред. Ама за време на летото јас пошо не бев во скопје ние престанавме да се дружиме. Потоа кога дојде есента ние пак почнавме да се дружиме и се најубаво,но приметив дека нешто чудно се случува со нејзе и се повеќе и повеќе ми е досадно кога е со мене.Кога помина зимскиот распуст таа си фати дечко,а јас последна дознав и многу ми беше тешко што дознав од НЕЈЗИНИОТ АСК,паа ако ме сметала за другарка ке ми кажела порано...и така се глупаво течеше понатаму дури и кога доаѓаше на училиште се правеше дека не ме познава и ме игнорираше...дури пред неколку месеци почна да се дружи во некоја многу богата шмизла и таа ја носи во банско,охрид,сани биич....Сега на сите им вика дека ке се отпише од училиштето и дека ке учела у друго и дури кога и ѕвонам не ми крева и пишувам на фб и таму не ми врака..
    Сега јас сфатив дека таа никогаш не ми била најдобра другарка и дека таа само ме искористувала дека во тој момент немала другарка...но јас се радувам што ова сега ми го направи,волку рано и го видов вистинското лице,се радувам што не и ги кажав моите тајни... :x

ЈАС НЕ ВЕРУВАМ ВО ВИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЛИ :sweat: :sweat: :sweat:

18. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.096
    Допаѓања:
    12.685

И јас имав таква ,,другарка,, многу пати ме бараше по телефон, доаѓаше кај мене ... итн.Но, набрзо се оддалечи од мене, т.е. почна да се дружи со др. девојки :^) :geek:

:!: :!: Инаку престани да и пишуваш или јавуваш, зашто само на тој начин ти и даваш до знаење дека си зависна од неа.А и добро е тоа што не си и ги кажала тајните.Почни да се дружиш со др. другарки,другарувај ...

ЗА ТАКВИ ,,ДРУГАРКИ,, НЕ ТРЕБА ДА ТИ БИДЕ ЖАЛ, ТУКА САМО ЗА ПОТРОШЕНОТО ВРЕМЕ СО НИВ :talk:

поздрав, се најдобро :*

20. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Што и да кажам ке згрешам! Овој поим како ,,Дали постојат вистинските пријатели,,? ...Секој го сфака различно,зависно од тоа како е околината околу него и дали некогаш бил зафркнат од пријател...

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.