Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постојат ли вистински пријатели?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ElenI777, 14 јуни 2010.

1. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Da no nekade preeedaaaleku od mene

2. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Вистина е. Екстремна реткост се луѓето со кои можеш да оствариш длабоки пријателски врски. Уште поретки се оние кои ќе те поддржуваат и ќе се радуваат на твојата среќа како да е нивна, и ќе те сакаат без оглед на взаемните разлики. Најчесто ќе налетате на хипокрити кои со задоволство би ја чекале првата прилика за да ве озборуваат позади грб. За таквите само збогум. Затоа и јас се водам според оној принцип, нека се бројат на една рака ама бар нека вредaт. ;)

На FotoLina3 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Вистински пријатели има толку колку што ние сме пријатели.

На toogood и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Не би се согласила.
    Некои луѓе се толку полни со огорченост, што само би чекале прилика да ти наштетат без оглед на тоа колку искрени намери имаш кон нив.

На Captain-Omni, butterfly4, presiosaP и 2 други им се допаѓа ова.
  5. FotoLina3

FotoLina3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    43
    Објавив мислење пред малку но го избришав бидејќи не сакам толку да си ја откривам приватноста. Не дека имаше некои лични информации ама не е лесно толку да се отвориш.

Во секој случај, накратко кажано секако дека ќе се сретнат и добри и лоши. Само ако сме имале лошо искуство со недораснати, не значи дека не вреди да се обидуваме да ги најдеме оние вистинските. Тие се познаваат во моменти кога ни е најтешко. Дури и кога цел свет мисли дека си луд, вклучувајќи ги и нив, не значи дека ќе престанат да те сакаат и дека ќе те напуштат.

Само имам проблем што не знам како да ги преболам „другарките“ кои ми забија нож во грб, останатото е во ред. Дури од што бев со нив долго време си мислев дека сите се како нив, но откога сменив средина гледам дека постојат многу фини и добри луѓе, дури и се расплакав од толку добрина од сите страни. Навистина ^_^

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.726
    Имам една вистинска пријателка,тоа се докажало милион пати,нашето другарство трае 15 години,сега имам една колешка со која одлично се сеогласуваме и знае да чува тајни и секогаш е тука за мене.Останатите се која да те искористи па се подзапазувам пред нив.Порано мислев дека сите можат да бидат како мене,отворени,спремни да помогнат во секое време ама за жал не е така.

На Bufi и Valerin им се допаѓа ова.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    По мене има,ама и нема....
    Јас на пример сега после многу години открив дека фактички нити сум имала:(
    Тоа било само дволичност,лицемерие невидени:(
    Сега сум попрепазлива и не гарантирам за никого дека ми е пријател-ка:)

8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Држи вода и твоево,ама од стотина луѓе околу нас нема да се фатиме ваљда баш да бараме искрено пријателсво од некој полн со огорчување.
    Додуша сите све во извесен период огорчени од нешто ама не сите исто манифестираме.
    Постои опција држење на дистанца.Немора да се отвараме кон нив баш во таков период или пак ни воопшто немора.
    Имаме пријатели толку и такви какви што уствари и ние сме.Ова го велам од причина што неможам да разберам како зрели луѓе одат со одговори на ова прашање од типот
    -одамна веќе не постојат вистински пријатели,демек ги имало ама сами од себе исчезнале итн.
    Пријателството се гради а потоа одржува.Ништо нема на послужавник,нит имало нит ке има.И ние самите не сме на послужавник нели?

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279

Aбе види сега, финтата е во тоа што тука имаме проблем бидејќи секојдневно се соочуваме со куп лицемери. Па, така честопати се случува од толку што се бројни да не можеме да ја согледаме човечноста.
    Тоа е исто како кога купуваш очила со некој поприлично голем диоптер за гледање од блиску ама не ги погодуваш па ти се замаглува видикот при првото ставање. Така е и со луѓето. Никој не те прима со празен багаж сите ти фаќаат кусур и тогаш кога реално не треба. До некаде зависи и тоа како ќе се поставиш кон нив, али у главно (барем од моја гледна точка), повеќето гледаат да те искористат, да ти подзавиdat ако си подобар од нив макар и за сантиметар, па бараат начин за да се натпреваруваат со тебе. Токму таа компетиција ги отуѓува луѓето, ама тоа е што е...На крај краева секој со своето искуство, не? :)

10. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Да! Јас имам еден куп пријатели кои би ми се нашле во секоја ситуација. Најважно е да не те остават да тониш во кал и да се повлечат. Имам многу на чие раме би плачела. Сепак има само една личност која ја доживувам поблиска од било која. Не можам да ја наречам пријателка, повеќе другарка. Таа ми ги знае и најмрачните тајни од мојата душа. Само пред неа сум јас, баш јас

Последна измена: 30 ноември 2014
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. trlala

trlala Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    35
    Интересна тема на која нема еден и единствен одговор, зошто се мора да е сложено.
    Јас од мое искуство сметам дека имам пријатели, некои поблиски, некои подалечни, некои искрени, некои лицемерни. Се ти е тоа живот. И немојте никогаш да велите за некој дека ви е толку близок што се, ама баш се можете да му кажете и дека баш се знае за вас. Не смеете и немојте тоа да го кажете, оти Марфи ќе ве удри одма по глава. Ќе речам за различни животни ситуации ти требаат различен тип на пријатели и различно да комуницираш со нив.

12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    61.432
    Постојат ли вистински пријатели???
    „ Вистинските пријатели достојни за почит се тие на кои можеме да им се јавиме во четири часот наутро - Марлен Дитрих“
    Ако имате некој пријател кој одговара на „ОПИСОВ“ тогаш постојат ВИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЛИ!!!
    Но за жал тие се малкубројни!!!

На cresa-jagoda, Rama и presiosaP им се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    тоа е тешко на прашање каде и не можам да дадам одговор..сум имала разни ситуации....имам една другарка и сум блиска со неа и си кажуваме работи од приватноста за утеха за срека за тага ја имам и потполно се разбираме...ее сега јас практикувам баш се да не кажувам зошто не е добро секој детал да биде раскажен си чувам за мене....дружељубива сум и на сите гледам да погодам ама изгледа и не можам и затоа одбирам со кого се дружам се дистанцирав од сите оние кои сакат да ми наштетат а ги има многу...

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Pa postojat ... jas imam eden maski i eden zenski prijatel koj znam deka se vistinski ... mozam za se da im veruvam,sekoas sme iskreni eden kon drug,si pomagame,me nemaat dosega iznevereno i sekoj den sme zaedno i mi go razubavuvaat zivotot <3

15. eminil

eminil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    130
    јас мислев дека имам многу време и после ко гром од ведро небо се просветлив. точно е не се сите спремни да помогнат во секое време, не можиш да се довериш на никој, си добил нешто што не го заслужуваш и од некој што го сметаш за свој .... и за тоа сега не верувам во никој и од никого ништо не очекувам така нема разочарување. :)

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 757

757 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    14
    Секако дека постојат но за жал многу се ретки

17. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    постојат но треба со лупа да ги бараш

18. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    I agree :)

19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Вистински -не постојат.Единствен пријател може да ти биде сопругот/сопругата и никој повеке...под услов да сте сложни и среќни.
    Нема пријатели денес, да не се залажуваме.Тргни од себе..секој си гледа чергата.
    Денес пријателствта се базираат на нати го-дај ми го и на интерес.
    Не велам дека немам пријатели-лки, но не се вистински.Секој од нив ме издал во животот на некој начин.

На Purelove92 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Има но претешко е да ги најдеш. За моја среќа пред една година запозав девојче кое не ми е бфф сестра ми е. Знаеме ние колку бфф се испокарале и после цел град им ги зане тајните но јас и она си се најдовме една со друга и можам да и верувам зошто она нема друга верна другарка а и јас немам така да нема пречки, нема сомнеж :)