Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Постојат ли вистински пријатели?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ElenI777, 14 јуни 2010.

1. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Вистинско пријателство дефинитивно НЕ ПОСТОИ! ...денешницава наша така наречена ѕвер ги прави луѓето такви да не мислат на пријателство. Да мислат само на себе, нив да им биде убаво, фантастично и толку... Значи и да стекнеш пријател, доверба... тоа некад ќе се разниши, раздели... Другарство, Пријателство НЕМА!!! ;) Просто другаркиве мои колку се фини едни спрема други тоа невероватно нешто, а зад грб се оговараат ненормално ( ова од искуство ) , страшна љубомора владее башка :)
    Се е од КОРИСТ! ...Довиџења!

2. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Не постојат.Во денешно време сите следат некоја корист.Можеби би постоело во другарство од детството,а за сега да стекнеш другарство не верувам.

3. m.maci

m.maci Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Во денешно време не постојат вистински пријатели за жал ;(

4. devojka.86

devojka.86 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    незнам стварно како било порано ама сега нема луге дефинитивно , добрината ти ја гледаат како наивност- глупост ,а мн е интересно особено кога другарката нема дечко па за секаде те бара редовно ти звони а кога ке фати дечко и со дечкото свое друштво ја нема ни да ти се јави а не па да излезе а во случај ако ти ја побараш секогаш е зафатена еднаш зафатена два пати зафатена и веќе не се осудувш да ја побараш и се чувствуваш ужасно глупаво и искористено сии викаш NEMA PRAVDA :x

5. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Прво,зошто темава е во врски?Не ми оди некако...

Сега да напишам за темава.Постојат,но тие се многу ретки.Сите "пријатели" гледаат да те искористат или што е уште полошо(и позастапено), повеќето од нив се љубоморни или ти завидуваат. Секако,сите те оговараат зад грб и можеби ти посакуваат неуспех. А со тебе се толку фини,фини,а всушност се толку дволични.
    Сепак,постојат пријатели,но ретки се,за жал!

6. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    мисалм дека постојат!! ама за жал ги има многу малку.. :/

7. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Можеби не ги минав сите овие и оние моменти, ама сепак ми е онаа која никој неможе да ја замени.
    always^i

Прикачени фајлови:

На owl-ribbon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    Не!!! сите си гледаат за себе!

9. mac22

mac22 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    seuste postojat iako se mnogu malce

10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.593
    Порано мислев дека постојат,ама сега веќе не :)

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.817
    Допаѓања:
    176.348
    Ретки се, многу... а ја сум една од среќниците шо си нашле вистински пријател :)

12. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Не сакам да звучам скептично меѓутоа сметам дека за жал денеска сите пријателства се сведуваат на интерес. Интерес заедно да бркате дечковци да не се биде сама, интерес заедно да го утепате слободното време т.е. да се убие досадата, интерес заедно да одите на скијање заради друштво, интерес заедно да учите за полесно да се поминат испити, интерес..интерес..интерес..И тоа можеби и е потсвесно, но е така. Кога ќе исчезне интересот луѓето си фаќаат различни правци и се разделуваат почнувајќи поретко да се дружат, се слушаат еднаш во 2 месеци и сл. Бидејќи.... во меѓувреме почнуваат да се дружат со други луѓе слични на нив, со кои им е убаво бидејќи потсвесно си имаат нови интереси. Пример, фатила дечко и сега нема веќе интерес за град и кафиња муабети (не дека нема да постојат туку ќе се проретчат) или се омажила па сега поинтересно ќе биде со мажени девојки, темите и интересите се слични отколку со тие слободните... и на слободните не им е интересна мажената, не можат да идат заедно на одмор, викенди, искачанки, прават може досадни муабети за свекрви, рецепти, купување станови, деца и сл... едноставно се е сведено од интерес од различна природа. Можеби некој ќе рече дека ретко се гледа со пријателот/пријателката ама вистински пријатели се. Да, и јас имам такви, со кои ретко се слушам и гледам и знам дека се тука за кафе. Ама за кафе.. секој ќе си ги стави своите приоритети пред вас. Тој што не се согласува, мижи пред вистината..моите 32 години ми дале такво искуство..

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.099
    Првин треба да бидеш вистински пријател кон самиот себе. Да мислиш на своето добро и да не се изложуваш на непотребни жртви и страдање. Потоа да знаеш да избереш круг на луѓе во којшто ќе се чувствуваш пријатно. Доколку се спознаеш себеси и откриеш што ти годи, многу е полесно да најдеш вистински пријател...

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    според мене НE! :)

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ретки се. Јас се лажев многу пати во животот и мислев дека многу луѓе ми се пријатели. Но, сега навистина најдов вистински пријатели :D

16. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Постојат, ама се многу ретки. Јас сум една среќница што има вистинска пријателка. :)

17. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    и јас но јас имам две прекрасни друагарки и многу си ги сакам :D :D :D :D :*

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    И јас си имам една другарка која навистина ми е вистински пријател :) :*

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Најдобри пријатели неможат да бидат 7 личности. Според мене може најмногу до две. Добро јас се дружам со 7 личности, ама само на две можам да им се доверам, а и тие мене. :)

20. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.964
    Во животот не се знае ниту најдобриот пријател дали ќе те издаде или не. Не за џабе постои поговорката Господе чувај ме од пријатли, од непријателите сам ќе се чувам.
    Така да, ова се кажува. Сум била изневерена од најдобра другарка пред половина година која ја сметав за сестра.Сега можам да кажам дека ми се гади од неа.Неможам да ја погледнам,баш искрено ми се гади. Најдобар пријател ми бил и ќе остане дечко ми(освен мајка ми). Сум споделувала се со него и она што неможам на мајка ми да и го кажам.Сум имала и имам многу пријатели, неможам да одвојам лоши луѓе од нив, но сепак, човек на кој можам апсолутно се да кажам е дечко ми. Не верувам на никој.