1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пост

Дискусија во 'Религија' започната од Lovely, 13 февруари 2010.

1. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    84
    @Mr.Limonko јас си имам духовник и си исповедам редовно и пред секој пост си зимам благослов...
    @Bitter-Sweet секој е човек е различен и во моменталната негова состојба свештеното лице му кажува како треба да пости..

На Wideperpetual му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    2.587
    Мило ми е.. Имам и јас ама тоа не ми е пречка да читам и да се едуцирам и од други извори, плус се проверувам во Библијата, и не одам за секоај ситница да го прашувам што како прво сам се трудам да видам дали можам информации да најдам.

Ајде сега сите ќе отидеме да прашаме како да постиме сигурно сме многу повеќе луѓе од свештеници и треба на секој посебно како нутриционист да му се објаснува. :drunk:
    Тоа е постот за сите ист, пости со храна, пости со душа, труди се, па кој колку може..
    Не е ова диета и сигурно ако кажеш поради тоа и тоа не можам така да постам дали може вака ќе ти каже дека може.
    Разбирам некој прв пат да пости не му е јасно и да праша или таа година е болен од нешто или бремена жена.. Ама за секој пост да одиме и да прашувам "како јас да постам?". Тие што постат секоја среда и петок, вторник и четврток мора да одат да прашаат како да постат?

Ако ти е поубаво да одиш и да прашаш прашај никој нема да те врати, ама не треба сите да одат и да прашуваат, не сме многу различни..

3. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    84
    @Mr.Limonko може на своја рака да посте, но доколку се причестува мора да земе благослов од свештено лице.
    Вон 4те пости, среда и петок се знае дека треба да се посте и како.

На Wideperpetual и Mr.Limonko им се допаѓа ова.