@Denicia.blue во купечките има масло, не знам дали во сите брендови, дома имам од ДМ едно и едно од КАМ во двете пишува дека има масло. Ако си направиш домашни секако ќе бидат без масло.
@Denicia.blue во купечките има масло, не знам дали во сите брендови, дома имам од ДМ едно и едно од КАМ во двете пишува дека има масло. Ако си направиш домашни секако ќе бидат без масло.
Никој не е безгрешен, сите правиме гревови свесно или несвесно, не е само да се исповедаме, треба и да се покаеме. Ама човек што прави свесно гревови знае што прави, или оние што се злобни, едно е грешен човек, а друго злобен. Злобниот гледа како да ти направи нешто лошо, некои живеат за тоа, да им прават лошо на другите. А за грешни...сите сме, и лажењето е грев, сите сме излажале, некогаш и за некое добро, иако секогаш е подобро да се каже вистината каква и да е, отколку некоја лага, ама ете, сите сме излажале и тоа е грев, не е злобност.
Човек што оди на исповед, оди затоа што се кае... Има покајание. Не знам како и зошто го исклучувате едното од другото...
Вечерта пред да се оди на причесна после полноќ 00 се до причесна не смее да се јаде , да се пие вода и не се пуши цигара ?
И за ноќта. Ќе си легните порано и ќе мислите како ќе се соедините со Христос. Нормално пред спиење ќе си ги прочитате молитвите пред причесна, а пред да јадете по причесната, а посебно пред да пушите молитвите по причесната.
Каде да ги најдам тие молитви? Јас скоро секоја година се причестува за молитви знам го црква литургија имаме пред причесна како поинаку ?
Денес,утре и задутре со масло ли е како што пишува тука или грешка сум? Мене ми кажаа дека е цела недела без масло или грешка сум?
Јас ќе се причестам утре, секогаш се причестувам на Тодорова Сабота, и ни јадам ни пијам пред причесна. Јас денес без масло иако е Младенци и е дозволено масло, ама оваа година дека е првата недела во Велигденските пости без масло, дека утре планирам да се причестам.