Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поткожни влакна

Дискусија во 'Тело' започната од irena, 10 ноември 2009.

1. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Podkozni vlakna i kako da se otstranat

Ve molam dokolku nekoj znae da mi kaze kako bi mozelo da se otstranat , isto taka poradi niv mi se pojavuvaat takvi cvenki kako naduvani so moze d se stisnat izlegguva vlaknoto i imam dosta takvi po nozete i mnogu me nerviraat posebno zatoa sto sum mnogu zadovolna od moite noze i mnogu se nerviram so imam takvi ...
    Odnapred vi blagodaram :)))

2. sara555

sara555 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    1
    zenski ve molam za pomos imam golem problem so potkozni vlakna skoro edna god , gi vadev so pinceta i igla po dooma i sea imam fleki na nozete... , batali se toa si gi porasnav vlaknata i vcera bev na kozmeticar da gi depiliram nozete , prvo kazav piling da mi napravat a posle depilacija so laden vosok (sum citala deka e pohigienski).... koga izlegov bev presrekna noZete mi bea ko na bebe ,prvapat taka ubavo izdepilirani... arno ama utrinava koga se razbudiv imav edni kako gnojni mozolcinja golemi i zolti... kako da mi izniknale pecurki po nozete... ve molam za pomos mnogu mi stvaraat nervoza... baska sea sakav da odam na odmor... odnapred vi blagodaram

3. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
  4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

А да отидеш на дерматолог? Штом се гнојни мислам дека треба конечно да превземеш нешто во врска со нив, немој да ги оставаш така да не си создадеш дупли проблем. И ништо на своја рака немој да земаш.

5. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Немојте поткожните влакна да ги стискате никако , особено тие што се соо црвенко , зошто нели од нив излага течност, водичка гној кога како- ако се допре на др дел од кожата и таму се пренесува и таму ке се направи поткожно влакно. Кога ке се бањате тријте се со мрежата и после од кога ке излезете со пешкирот исто тријте се малце нема др спас , поткожните влакна си се појавуваат од самата кожа и од видот на депилација - најчесто депилаорчето. Поздраав :P

6. sara555

sara555 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    1
    epa aj da odam na dermatolog poso stvarno dosta mi e od dolgi fustani... a isto i me bolat nemozam rat da spijam mislam deka cuvstvuvam kako gnojot se beri... ufff ne veruvam deka nekoj ima pogrozni noze od moite

7. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14

lelelle i jas samo me nerviraat posle tie flekite lelelel a uste utre probuvam nekoj piling:))) izg toj so kafe i sol i seker i maslo:)

8. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    haha lelele da ,kolku e pogolemo tolku mi e pogolema radosta ! :))

9. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    za mene ako moze da mi kazete koj salon vo Kumanovo e toa :)

10. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Jas se izvinuvam za komentarot so prasuvam sega si procitav sve ubavo i od utre im objavuvam vojna ! :))

11. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Верувааај ми има :D јас бев на дерматолог и со дермоабразија само 2 пати ми ги исчисти нозете, и ми траеше едно 9 месеци и после пак малце ми се појавија ама како што ми биле никогаш пак не ми биле, јас сум многу задоволна од таа жената

12. sara555

sara555 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    1
    aj te molam kazi od kaj si i na koj dermatolog bese?

13. sara555

sara555 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    1
    eve kakvi se moite noze momentalno, vakvi pecurki imam niz celi noze...uff kako se nerviram samo

14. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Медикоз - др.Николина Лазаревска 02 3131-386
    ул.Орце Николов бр 111

15. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Девојки, дали некоја од вас има поткожни влакненца што се како свиткани под кожата како полжавче и се наоѓаат на рацете од внатрешната страна, значи од лактот па надолу речиси се до дланката? А на површинскиот слој на кожата, значи над влакненцата ми се како кокошкина кожа. Се депилирам со депилаторче па најверојатно е од тоа. Е сега дали некој може да ми предложи како да го решам овој проблем?

16. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    802
    може да појасниш....

17. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Јас порано имав многу многу поткожни влакна. :tmi:
    Пробував да ги стискам,ама неможев да ги достискам од што беа многу.
    А поготово после депилација.. :@
    Сега за среќа немам ни едно.. :)
    Од честа ексфолијација исчезнаа.
    И пресреќна сум поради тоа ~

18. Lining

Lining Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    185
    Јас имам поткожни влакненца и нз зошо не ми се приметуваат што за мене е огромен плус. Барем затоа нема мука да си мучам.

19. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Уф мразам поткожни влакна :envy: Страшни белези си имам направено од поткожни влакна. Ги стискам, ако не се предаваат, земам чупалица и ги поткопувам :lol: Бербат се правам.

20. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Мислам дека тука имам прочитано за црната маст, дека ја ставате на поткожното и тоа само излегувало? Може само некој да ми опише како излгеда оти во аптека прашав и ми покажаа маст за чиреви, дека таа била таа црна маст така ја викале, мало тубиче 30гр. поточно се вика ихитиол - маст за чиреви на фитофарм. Ако е таа да ја земам да пробам ако не објаснете ми како изгледа. Фала