Podkozni vlakna i kako da se otstranat Ve molam dokolku nekoj znae da mi kaze kako bi mozelo da se otstranat , isto taka poradi niv mi se pojavuvaat takvi cvenki kako naduvani so moze d se stisnat izlegguva vlaknoto i imam dosta takvi po nozete i mnogu me nerviraat posebno zatoa sto sum mnogu zadovolna od moite noze i mnogu se nerviram so imam takvi ... Odnapred vi blagodaram ))
zenski ve molam za pomos imam golem problem so potkozni vlakna skoro edna god , gi vadev so pinceta i igla po dooma i sea imam fleki na nozete... , batali se toa si gi porasnav vlaknata i vcera bev na kozmeticar da gi depiliram nozete , prvo kazav piling da mi napravat a posle depilacija so laden vosok (sum citala deka e pohigienski).... koga izlegov bev presrekna noZete mi bea ko na bebe ,prvapat taka ubavo izdepilirani... arno ama utrinava koga se razbudiv imav edni kako gnojni mozolcinja golemi i zolti... kako da mi izniknale pecurki po nozete... ve molam za pomos mnogu mi stvaraat nervoza... baska sea sakav da odam na odmor... odnapred vi blagodaram
А да отидеш на дерматолог? Штом се гнојни мислам дека треба конечно да превземеш нешто во врска со нив, немој да ги оставаш така да не си создадеш дупли проблем. И ништо на своја рака немој да земаш.
Немојте поткожните влакна да ги стискате никако , особено тие што се соо црвенко , зошто нели од нив излага течност, водичка гној кога како- ако се допре на др дел од кожата и таму се пренесува и таму ке се направи поткожно влакно. Кога ке се бањате тријте се со мрежата и после од кога ке излезете со пешкирот исто тријте се малце нема др спас , поткожните влакна си се појавуваат од самата кожа и од видот на депилација - најчесто депилаорчето. Поздраав
epa aj da odam na dermatolog poso stvarno dosta mi e od dolgi fustani... a isto i me bolat nemozam rat da spijam mislam deka cuvstvuvam kako gnojot se beri... ufff ne veruvam deka nekoj ima pogrozni noze od moite
lelelle i jas samo me nerviraat posle tie flekite lelelel a uste utre probuvam nekoj piling)) izg toj so kafe i sol i seker i maslo
Jas se izvinuvam za komentarot so prasuvam sega si procitav sve ubavo i od utre im objavuvam vojna ! )
Верувааај ми има јас бев на дерматолог и со дермоабразија само 2 пати ми ги исчисти нозете, и ми траеше едно 9 месеци и после пак малце ми се појавија ама како што ми биле никогаш пак не ми биле, јас сум многу задоволна од таа жената
Девојки, дали некоја од вас има поткожни влакненца што се како свиткани под кожата како полжавче и се наоѓаат на рацете од внатрешната страна, значи од лактот па надолу речиси се до дланката? А на површинскиот слој на кожата, значи над влакненцата ми се како кокошкина кожа. Се депилирам со депилаторче па најверојатно е од тоа. Е сега дали некој може да ми предложи како да го решам овој проблем?
Јас порано имав многу многу поткожни влакна. Пробував да ги стискам,ама неможев да ги достискам од што беа многу. А поготово после депилација.. Сега за среќа немам ни едно.. Од честа ексфолијација исчезнаа. И пресреќна сум поради тоа ~
Јас имам поткожни влакненца и нз зошо не ми се приметуваат што за мене е огромен плус. Барем затоа нема мука да си мучам.
Уф мразам поткожни влакна Страшни белези си имам направено од поткожни влакна. Ги стискам, ако не се предаваат, земам чупалица и ги поткопувам Бербат се правам.
Мислам дека тука имам прочитано за црната маст, дека ја ставате на поткожното и тоа само излегувало? Може само некој да ми опише како излгеда оти во аптека прашав и ми покажаа маст за чиреви, дека таа била таа црна маст така ја викале, мало тубиче 30гр. поточно се вика ихитиол - маст за чиреви на фитофарм. Ако е таа да ја земам да пробам ако не објаснете ми како изгледа. Фала