Се е до кожата, значи и до бричевите и до депилацијата. По пишанотогледам дека имаш чувствителна кожа. Значи до депилацијата е, не ти одговара така. Е сега помеѓу брич и депилација има разлика. Може другаркати се бричи со обичен жилет. Јас се бричам но немам такви нешта. Јас користам женски брич за бричење и малку е поскап но е одличен. Значи пробај со брич, бидејќи депилацијата ти создава иритација, и користи лосион за тело после бричење обавезно.
hristina, дали претходно некогаш имаш користено депилатор, и колку време користиш шеќерна? според мене може влакната да си ги тегнела во погрешен правец, или пак влакната ти се премногу тенки па се скинале и ти се напраиле поткожни. а дали си ги стискала, излегува од нив нешто? најубаво да си идеш на дерматолог да видиш што ќе ти каже доктор, зашто до кожата ќе да е..
Неам досеа депилатор користено, иначе шеќерна користам околу 3 години. Влакната ги корнам во правец како шо и треба, прво мама ме научи па после јас, тоа нема проблем.А сум пробала и да ги стиснам, али као шо реков, не се мозолчиња туку точки црвени
Девојки помагајте, има ли спас од поткожните влакна?? Се депилирам со депилатор долго време, и на нозете имам поткожни влакна, како да се спасам од нив ?
На сестра ми депилаторката и кажала дека поткожните влакна најубаво се вадат со турпија за нокти. Ќе ги ,,стругаш,, нозете/рацете и влакната ќе почнат да си излагаат. Тоа направи го пред да почнеш со депилација. И кога ќе завршиш стави некој хидратантен крем, за да ти ја омекне кожата
прво според мене што треба да направиш е да престанеш да го користиш депилаторот, оти од него ти се прават
DEVOJKIIII.....iam problem so potkozno vlakno megu nogata i preponot so me maci 2 godini i nikako da otidam na doktor zaso mislam deka sekoj pat koga ke porbam da go stisnam ke iskoci nesto. Mi treba sovet za na koj lekar da otidam i gi procitav sovetive za piling i slicno, ke probam obavezno. Blagodaram odnapred!
види вака, ако ти е загноено, мислам дека би ти помогнало флугоцид, ама не сум сигурна, а и тоа не се зема без лекарска дозвола... јас би ти ја препорачала николина од дебар маало, па иди види консултирај се, може ќе ти најде чаре
Отиди си прво кај матичната да те види па ќе те упати кај што треба. Ако си за операција ќе те прати на пластична хирургија, ќе ти го сецнат и готово. Предолго го чуваш, за 2 години којзнае колку ти израснало и загноило. Не си играјте сами да ги стискате ќе закачите триста инфекции.
Кога ке се избањаш земи сунгер за триење тело помини секаде кај со мислиш декаимаш поткони и после пак издепилирај
природен пилинг- во едно филџанче се става шекер,и се полева со маслиново масло,колку да се накваси само...после се зема и се трие на местата со крута кожа или поткожни влакна...се прави пред капење...проверено
@macamaca24 Само со маслиново масло ли успева ова или може и со обично масло (зејтин) или бадемово,ореово.. ?
Здраво, баш пред некој ден една другарка ми го кажа истиот рецепт и навистина ли успева, те молам кажи ми оти веќе цела година имам проблем со поткожните влакна.
Женски колкава е веројатноста сами да излезат влакната после ексфолијација ? Имам на ногата и преѓе лом се направиви никако да излезат. Страшно изгледаат како убоди од комарец. Инаку се депилирам само со депилатор.
Исчитав премногу мислења, јас имам огромни проблеми на интимната зона, а се депилирам со ленти. Голем дел од девојките овде велат дека од депилаторот им се појавуват. Чисти го со алкохол пред и после депилација обавезно..