Здраво девојки не најдов соодветна тема за следново прашање па затоа ќе го пишам тука.Редовно одам на депилација више неколку години,но во последно време се почесто му се појавуваат поткожни влакна,претпоставувам од што имам крута кожа.Ми имаат препорачано пилинг да праам со скраб,но немам никакво искуство со тоа.Дали некоја од вас може да ми даде совет?Ако има по соодветна тема за ова ве молам пренасочете ме,благодарам од напред и пријатен ден
Како третирате темни флекички на подколеници од поранешни поткожни влакна? Пилинг механички правам, редновно хидрирам ама не знам која киселина/серум да користам?
Дали некоја користела 7% Glycolic Acid од Ordinary за поткожни влакна во интимната регија и дали помага? Или некоја препорака за чистење на истите. Од депилацијата имам премногу. Најчесто како брунчиња со гној. Почнаа многу да ми сметаат.
Смени депилација или депилаторка. Јас можам да препорачам да се префрлиш на шеќерна што за ваков проблем ми се покажа како најпогодена. После депилација само алое гел, а меѓу депилации пилинг.