Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поткожни мозолчиња?

Дискусија во 'Лице' започната од anije, 1 февруари 2010.

1. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    ги мразам.
    почекај да ти созреат па стискај ги да излезе гнојот под пареа

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.918
    Допаѓања:
    81.194
    Пробајте на самото поткожно мозолче да ставите помрсна крема, на пример павловиќева маст, или од онаа црната маст. Најдобро е пред спиење, па во текот на ноќта гнојта ќе се извлече на површината како ќесичка и ќе може колку - толку да се стисне и отстрани.
    Мене овој трик ми е спасот од поткожните гадости. :)

3. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    епа вака девојки..,
    јас имав поткпжни мозолчиња на челото.Толку многу ги имаше што неможев да си фатам моја мазна кожа.Дури ми било страм да излезам од дома .Се тоа така повеќе од половина година.Во таа половина година сто не сум пробала морска сол,четка за лице,лосиоми ,кремови од дрогерии,кремови од кожни доктори ,сонце летово (често ми помага сонцето ама овај пат не ми помогна)абе ништо не ми помагаше .Се решив да ги оставам на мира иако тешко се предавам .Верувале или не само со камена пудра малку ги сокривав за школо .после дома одма го миав лицето и го оставав така .Си се повлекоа се сега имам на образите пред ушите и брадата ама тие се special :lol: пробајте како ви одговара на кожа се е до човекот и кожата ;)

4. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    За овакви поткожни мозолчиња правиме муабет,whiteheads?

Прикачени фајлови:

5. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Не не овие на сликава се ситни и не се толку поткожни, најчесто излегуваат од шминка.
    Темава е за длабоки поткожни што болат, најчесто хормонски.

6. BlueEyess

BlueEyess Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    26
    Го најдов ова на интернет и ми помогна на мене за поткожните, имам сува кожа али околу добиено ми се прави по некоја поткожна и неможам да користам нешто многу силно што суши ради кожава моја, се нервирав али најдов едно за мед, ама не се препорачува за тие што се алергични може осип се добие.Медот има дезинфикациски својства и помага мали ранички побрзо да зараснат(иако не е препорачливо за бебиња незнам некои спори имало во него итн), битно се става на поткожната и се остава, ја вака преку ден правам само малку мед и смирува,не ја суши кожата а отокот од поткожната(барем кај мене) спласнува.Вака преку ден си правам а вечер бела паста за заби си ставам и малку помага пастата али медов си го обожавам,исто на една раничка на лицето што ја имав не беше многу голема,мед и ставав вечер-одозгора фластер и помогна многу немам ни лузна ни ништо.Супер е медов што не е скап ни ништо а нема некои хемии во него,али ако итно треба да ти ја снема поткожната незам,ова помага за да ја снема за неколку дена не преку вечер,само да напоменам не е за алергии,големи рани алергични и мали деца т.е. бебиња.За обични бубуљици само паста за заби ставам али за поткожните не помага тоа,мене само мед,а ако имате може да пробате мене ми помага а се надам и на вас :*

7. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328

се согласувам blueeyess !паста за заби ама мора да биде БЕЗ fluor !!
    јас исто си правам маска од белка од јајце и малку мед и тоа го оставам додека се исуси а после го миам со млака вода.но треба да си пазите незнам дали е за секаква кожа ;)) п.с миризбата не е толку лоша :tmi:

8. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    A за овакви некој да не го знае лекот,ги имам премногу на образите :sweat:

Прикачени фајлови:

На tally-w му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Јас ги имам многу на челото и брадата. Чаре? :(

10. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас ги имам многу на челото и брадата. Чаре? :([/quote]
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TpdlHvWC9o
    Ова го најдов јас,ми помогна,ама за сите дека ќе си ги истиснеш тешко,тешко...

11. MeniPedi

MeniPedi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    ако е за вакви како на сликицата треба да си користиш препарати со овошни кисњелини или со деривати на витамин А. Кај нас има најразлични ,мој совет ти е да си одиШ кај добар дерматолог да ти даде препорака затоа што можеш да си направиш поголем проблем- тие стануваат после акни. Јас имам масна кожа и слични вакви по лицето па ова од искуство :)

12. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    не видов слична тема ако има кантааа.. :D
    ми излезе внатрешна мозолка и никако да ми помине веќе 5 дена, ми викаат да не ја фаќам дека внатрешна е ама неможам више некој совет некако како побрзо да помине.. :?:

13. popi

popi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    63
    и јас исто имам проблеми со внатрешни, некои велат дека било од многу јака крв, некои друго ... мене битно ми сметат многу, :$ сега пред менс на лицето само си се редат секој ден нови по 3-4 и дури болат аман веќе !

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    Девојки пред 2 дена ми излезе мала мозолка на крајот на устата и многу ме болеше не можев да ја фатам, сабајле кога се разбудив устата ми отекла и премногу ме боли. Што да ставам да ми помине?

15. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Јас сум имала проблем со внатрешни мозолчиња. Сите тие ми излегувале под брадата, односно на горниот дел од вратот каде веќе се спојува со лицето.Сум посетила многу козметичари и дерматолози и на крај добив до заклучодк дека тие се појавуваат поради стрес, нервози а најчесто поради цицсти на јајниците.
    Така ми утврдија и на мене дека имам полицистични јајници, ми дадоја контрацепциски таблети и откако ја примив сета терапија, мозолчињата ги снема. Сами се повлекоја.....и денес знае некоја вматрешна да ми излезе и самата знам дека ми е од стрес и нервоза.

Не ги чепај, остави ги сами ќе избијат....

16. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Најчесто се појавуваат поради стрес и хормонален дисбаланс.

На Soncence3, Srekicka3, Aleksandra9999 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    148
    Јас имам кај окото, ама вчера
    ја допрев неколку пати и сега окото ми е отечено:worried: ве молам помогнете што да правам ?

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.918
    Допаѓања:
    81.194
    Не ја чепкај бубулицата никако, не се обидувај да ја стиснеш. Зезнато е кога се јавуваат на такви специфични места. Чисти го местото со камилица и ставај ладни облоги од камилица да се смири отокот.
    До душа, ако отокот е многу голем јави се на лекар да не ти е некоја реакција од нешто. Види како ќе биде до вечер, утре, па процени.

19. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Девојки вчера ми испадна брунче кај устата мн ме болеше на допир му ставав етанол алкохол за да изгори почна мн да ме боли на допир да ми ја затегнува и устата. Синоќа пробав да го стиснам ама нежожев мн болеше и уште нема гној на површина испаднато но ме исплаши почма да ми отекува устата многу му ставив маст од чајно дрво и мислев у ноќта ќе се повлече ама утровп отпкот уште си беше тука. Ме боли и устата од таа страна ми е отечена што да ставам ?? 20191105_052635.jpg

20. Teodoris

Teodoris Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2024
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    163
    Имам подложни акни шо ми стојат така со години на образот. Како да се решам од нив? Кажете нешто ефикасно за лицево да ми биде џам чисто!