Пробајте на самото поткожно мозолче да ставите помрсна крема, на пример павловиќева маст, или од онаа црната маст. Најдобро е пред спиење, па во текот на ноќта гнојта ќе се извлече на површината како ќесичка и ќе може колку - толку да се стисне и отстрани. Мене овој трик ми е спасот од поткожните гадости.
епа вака девојки.., јас имав поткпжни мозолчиња на челото.Толку многу ги имаше што неможев да си фатам моја мазна кожа.Дури ми било страм да излезам од дома .Се тоа така повеќе од половина година.Во таа половина година сто не сум пробала морска сол,четка за лице,лосиоми ,кремови од дрогерии,кремови од кожни доктори ,сонце летово (често ми помага сонцето ама овај пат не ми помогна)абе ништо не ми помагаше .Се решив да ги оставам на мира иако тешко се предавам .Верувале или не само со камена пудра малку ги сокривав за школо .после дома одма го миав лицето и го оставав така .Си се повлекоа се сега имам на образите пред ушите и брадата ама тие се special пробајте како ви одговара на кожа се е до човекот и кожата
Не не овие на сликава се ситни и не се толку поткожни, најчесто излегуваат од шминка. Темава е за длабоки поткожни што болат, најчесто хормонски.
Го најдов ова на интернет и ми помогна на мене за поткожните, имам сува кожа али околу добиено ми се прави по некоја поткожна и неможам да користам нешто многу силно што суши ради кожава моја, се нервирав али најдов едно за мед, ама не се препорачува за тие што се алергични може осип се добие.Медот има дезинфикациски својства и помага мали ранички побрзо да зараснат(иако не е препорачливо за бебиња незнам некои спори имало во него итн), битно се става на поткожната и се остава, ја вака преку ден правам само малку мед и смирува,не ја суши кожата а отокот од поткожната(барем кај мене) спласнува.Вака преку ден си правам а вечер бела паста за заби си ставам и малку помага пастата али медов си го обожавам,исто на една раничка на лицето што ја имав не беше многу голема,мед и ставав вечер-одозгора фластер и помогна многу немам ни лузна ни ништо.Супер е медов што не е скап ни ништо а нема некои хемии во него,али ако итно треба да ти ја снема поткожната незам,ова помага за да ја снема за неколку дена не преку вечер,само да напоменам не е за алергии,големи рани алергични и мали деца т.е. бебиња.За обични бубуљици само паста за заби ставам али за поткожните не помага тоа,мене само мед,а ако имате може да пробате мене ми помага а се надам и на вас
се согласувам blueeyess !паста за заби ама мора да биде БЕЗ fluor !! јас исто си правам маска од белка од јајце и малку мед и тоа го оставам додека се исуси а после го миам со млака вода.но треба да си пазите незнам дали е за секаква кожа ) п.с миризбата не е толку лоша
Јас ги имам многу на челото и брадата. Чаре? [/quote] http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... TpdlHvWC9o Ова го најдов јас,ми помогна,ама за сите дека ќе си ги истиснеш тешко,тешко...
ако е за вакви како на сликицата треба да си користиш препарати со овошни кисњелини или со деривати на витамин А. Кај нас има најразлични ,мој совет ти е да си одиШ кај добар дерматолог да ти даде препорака затоа што можеш да си направиш поголем проблем- тие стануваат после акни. Јас имам масна кожа и слични вакви по лицето па ова од искуство
не видов слична тема ако има кантааа.. ми излезе внатрешна мозолка и никако да ми помине веќе 5 дена, ми викаат да не ја фаќам дека внатрешна е ама неможам више некој совет некако како побрзо да помине..
и јас исто имам проблеми со внатрешни, некои велат дека било од многу јака крв, некои друго ... мене битно ми сметат многу, сега пред менс на лицето само си се редат секој ден нови по 3-4 и дури болат аман веќе !
Девојки пред 2 дена ми излезе мала мозолка на крајот на устата и многу ме болеше не можев да ја фатам, сабајле кога се разбудив устата ми отекла и премногу ме боли. Што да ставам да ми помине?
Јас сум имала проблем со внатрешни мозолчиња. Сите тие ми излегувале под брадата, односно на горниот дел од вратот каде веќе се спојува со лицето.Сум посетила многу козметичари и дерматолози и на крај добив до заклучодк дека тие се појавуваат поради стрес, нервози а најчесто поради цицсти на јајниците. Така ми утврдија и на мене дека имам полицистични јајници, ми дадоја контрацепциски таблети и откако ја примив сета терапија, мозолчињата ги снема. Сами се повлекоја.....и денес знае некоја вматрешна да ми излезе и самата знам дека ми е од стрес и нервоза. Не ги чепај, остави ги сами ќе избијат....
Јас имам кај окото, ама вчера ја допрев неколку пати и сега окото ми е отечено ве молам помогнете што да правам ?
Не ја чепкај бубулицата никако, не се обидувај да ја стиснеш. Зезнато е кога се јавуваат на такви специфични места. Чисти го местото со камилица и ставај ладни облоги од камилица да се смири отокот. До душа, ако отокот е многу голем јави се на лекар да не ти е некоја реакција од нешто. Види како ќе биде до вечер, утре, па процени.
Девојки вчера ми испадна брунче кај устата мн ме болеше на допир му ставав етанол алкохол за да изгори почна мн да ме боли на допир да ми ја затегнува и устата. Синоќа пробав да го стиснам ама нежожев мн болеше и уште нема гној на површина испаднато но ме исплаши почма да ми отекува устата многу му ставив маст од чајно дрво и мислев у ноќта ќе се повлече ама утровп отпкот уште си беше тука. Ме боли и устата од таа страна ми е отечена што да ставам ??
Имам подложни акни шо ми стојат така со години на образот. Како да се решам од нив? Кажете нешто ефикасно за лицево да ми биде џам чисто!