1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Потценети и преценети книги

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Dream-Girl, 3 ноември 2021.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.836
    Допаѓања:
    12.391
    Погоре е спомената Бужаровска во смисла на преголема помпа. Во целиот регион има неколку актуелни писатели, нека се 5 или 10 од екс ју и само тие одат по фестивали, интервјуа, резиденции, само нив ги преведуваат итн. Тоа е тој круг и кога гледам како си ласкаат по социјални мрежи, се фалат меѓусебно, се обраќаат нагалено, абе коса на глава ми се крева. Гледав едно интервју со една млада писателка, дали е Србинка или Хрватка не знам, живеела во повеќе екс ју земји и интервјуто траеше доста долго, ама ништо паметно не кажа, па дури и пцуеше. Измеша и национализам, покажа суета, расправаше задкулисни муабети од луѓе кои и дале шанса да успее, тотално неблагодарна. Апсолутно преценување е тоа на одредени поединци.

На azelea и Mentalna85 им се допаѓа ова.
  2. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    1.057
    Токму така.
    Денес, нивото на некои од актуелните ни писатели од регионот е на ниво на панаѓур.
    Кавги за награди, грантови, препукувања по социјалните мрежи...
    Многу тажно.

На azelea и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.444
    Потценети книги, повеќето на Нора Робертс. Посебно, ако би издвојувала "Birthright" и "Nightshield". Жената ме изненади. Има предобар стил на пишување, лесно се чита. Книга од 500 страници ја имам прочитано за два дена.

За преценети книги, во моментот не ми текнува ни една. Но, многу луѓе што читаат, за Колин Хувер ми кажале дека е преценета. Следна книга ќе земам од нејзе, баш ме интересира каков стил на пишување има. Никогаш од нејзе немам прочитано ни една книга.

На sino.o.oka и DarkStormm им се допаѓа ова.
  4. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.883
    Не се лоши. Имам читано неколку од Колин Хувер, ама слабо ми е памтењето. Во тинејџерските денови ја читав "Можеби некогаш".