какви ни се мислите, таков ни е животот...батали ги луѓето и нештата што ти пренесуваат негативна енергија и мисли позитивно
Секој си ја тера својата гајда. (Превод: Секој си ја гледа својата работа. И тука не можите ништо - затоа секое утро ова ми е како Намастееее)
„Нема зошто да губиме вера во иднината. Во нашиот пат вакви афери и стравотии се природни. Во нив се крштаваме и ние и народот. Нема место зо сомненија и стравови.. " Ѓорѓи (Гоце) Делчев - идеолог, организатор и водач на македонското револуционерно национално ослободително движење.
You're really in trouble when you let the radio and the pop charts to dictate what you listen too because you allow the world to put its hand on your steеring wheel and decides what you're going to think and what you're going to be.
Среќата не се состои само од тоа што сме сакани, туку среќни сме и затоа што ние некого (или нешто) сакаме.
There are two ways a man can be rich in this world, he can have a lot of money, or he can have a lot of friends. But he cannot have both. Спојлер: извадок од Kidnapping Mr. Heineken