Колку го мразам она : Можело и полошо да биде - нешто на кое ме учеле моите цел живот! Е не! Мојата поука е: Може и подобро да биде...
Силата е во издржливоста и чесноста. Пред неа молчат најголемите манипулатори и црвенеат од срам ако воопшто го имаат, или пак од бес дека се поразени?
Не мора утрото да ти го детерминира каков ќе ти биде целиот ден. Понекогаш лошото утро само значи убав завршеток
Многу е тешко да бидеш љубезен со некој што стварно многу те нервира и којшто ти иде да го тепаш и до го отераш упм затоа што тој којшто те нервира можеби некогаш повторно ќе ти го треба!Ужасна работа е тоа!
Не не и да ми треба , знам јас како е тоа на некој што не сакаш лицето да му го видиш да мораш да зборуваш со него
Еден единствен збор кој смирува е подобар од куп бескорисни зборови со кои немате избор што да правите.
Ако мислиш дека можеш да сториш нешто,стори го без да се двумиш,и ако знаеш дека стореното нема да промени ништо.
Бирај ги зборовите внимателно,често знаат да повредат и болат повеќе отколку физичка болка,остануваат засекогаш во сеќавање и секое присетување на нив одново здоболува...