" МАЈКАТА НА СТИВ ЏОБС НЕ ЗНАЕ ДЕКА СИНОТ И ПОЧИНА Кога почина Стив Џобс, основач на компанијата “Епл“, милиони луѓе ширум светот му оддадоа почит на различни начини. Иако е тешко да поверувате, сепак има и такви до кои оваа вест се уште не стигнала, а меѓу нив е и биолошката мајка на Џобс. Џоен останала бремена за време на студиите, па така одлучила да го даде своето бебе на посвојување. Таа моментно се наоѓа во еден дом за стари лица во Лос Анѓелес и е во тешка здравствена состојба, па така се уште не ја примила веста за смртта на својот син. Како што потврдиле докторите, Џоен страда од напреден облик на деменција, па нејзиниот ментален капацитет е многу намален. Таа едвај може да разбере која е и каде се наоѓа, а уште помалку да се сети дека го дала детето на посвојување. Стив Џобс во неколку наврати изјави дека не е лут на неговата биолошка мајка и дека разбира дека таа само сакала да му обезбеди подобри услови за живот. Соседите на Џоан изјавиле дека Џобс секој месец и праќал одредена сума на пари за живот. Во чест на неодамна починатиот ко-основач на Apple, Калифорнија реши да го прогласи 16 октомври за ден на Стив Џобс. Гувернерот на Калифорнија Џери Браун одлучил денот на коменорацијата на Стив Џобс на Универзитетот Стенфорд да го прогласи и за ден на технолошкиот гуру кој го промени светот" . Спојлер http://www.fakulteti.mk/news/11-10-15/majkata_na_stiv_dzhobs_ne_znae_deka_sinot_i_pochina.aspx
Да не беше Стив Џобс, Епл немаше да има толку голем успех и популарност како сега. Ниеден од следниве нема да го замени.
Videa Koi vredat da se poglednat Dela Na Stive Jobs Rest In Peace Big Man , World Will Miss Your Ideas and Visions <3
Stiv Ti Si Pricinata Zasto Se Zaljubiv Najvekje Vo Apple Proizvodite osven sto se Amerikanski a jas ja obozavam Amerika , Iphonot ili te kje gi obozavam i kje gi pocituvam zasekogas , Stay Hungry Stay Foolish , Apple Will Miss You , Iako pominaa tolku godini
Во очите на сите останати, мојот живот е рецепт за успех, меѓутоа на страна од работата, јас приватно уживам многу малку среќа. На самиот крај, богатството е само факт во мојот живот на кој сум навикнат. Во овој момент, лежејќи на креветот болен и беспомошен, присеќавајќи се на сите работи од мојот живот, сфаќам дека целото мое богатство и моќ, се комплетно безначајни на прагот од смртта. Со пари, можеш да најмиш некој да ја вози твојата кола наместо тебе, да прави пари наместо тебе, но не можеш да платиш никој да ја носи твојата болест наместо тебе. Секој еден што трага, може да најде материјални работи. Но постои една работа што откако ќе биде изгубена, никогаш повторно не може да биде најдена, a тоа е животот… Сакајте ја својата фамилија, сакајте го вашиот сопружник/чка, сакајте ги вашите пријатели. И запаметете, сакајте ги луѓето што Бог ги пратил во вашите животи, еден ден ќе му требаат назад. – Стив Џобс Јас не сум сигурна, но велат дека се негови зборови.