Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Почитување

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Gordana10, 27 февруари 2010.

1. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    многу ретко има почит онака од душа-вистински друго се е корист,затоа прво себе почит па кој колку заслужил

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Тој што незнае да се испочитува себе си, тогаш нема теорија да знае да испочитува некого друг.

3. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Имам почит спрема секого, без разлика на полот, возраста, итн. Мислам дека почитта е многу важна.
    Но, пред се се почититувам самата себеси, за да може и другите да ме почитуваат.

4. Ruby.rose

Ruby.rose Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    127
    Почит и почитување - една од работите по кои се разликуваме од останатите живи суштества.
    Немора да ги сакаме сите, доволно е да ги почитуваме нив, нивните размислувања, однесувања, нивната личност...
    Самопочитта според мене е едно од најважните чувства кои човекот треба да си ги упатува себеси. Ако самиот ти не се почитувш, како ќе очекуваш другите да те почитуваат.
    Кога сите би имале почит и би почитувале светот би бил поубаво место за живеење...

5. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Ги почитувам другите, а се почитувам и самата себе се разбира.

6. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Себе мн се почитувам, а исто така и постарите од мене 8)

На Nate.Shadows му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.982
    Допаѓања:
    90.521
    Нормално дека себеси се почитувам а секој друг човек го почитувам според неговите заслуги и неговото однесување :)

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Сметам дека секој човек се почитува себеси.Човек без самопочитување и достоинство,според мене не е човек.
    Во врска со почитта кон останатите,се однесувам онолку колку што заслужиле.
    Почитувајте,и ќе ве почитуваат :D

9. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    6.710
    Почитувајте и ќе ве почитуваат (понекогаш ). :D

10. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    Почитувањето е доблест, показател на зрелост, карактер, култура.
    Имам почит за сите, секој го почитувам на свој начин. Децата од мали треба да се учат да ги почитуваат другите луѓе, а посебно повозрасните.
    Пред се треба да се почитуваме и цениме самите себе си, за другите да не почитуваат. Ако не се почитуваш сам/а како ќе очекуваш другите да те почитуваат.

11. Kikka.C19.20

Kikka.C19.20 Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    22
    Се почитувам само себеси :devil: :devil:

12. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    9.601
    Го почитувам тој што ме почитува мене. :devil::devil:

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    37.042
    Колку ме почитуваш, толку ќе те почитувам. Ако на почеток не ми искажеш почитување, после е џабе. Такви особи не можам да почитувам.

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Секој човек што си посеал тоа и ќе си жнее, јас секогаш се раководам по ова. Мразам лицемерија и подлост, оној кој ме почитува јас го почитувам дупло повеќе, а оној кој не ме почитува едноставно за мене е цела индиферентност.

Е сега почитувањето има повеќе облици, почит и култура на улица имам за секого, поздрав исто така, за разлика од подлабоката почит спрема некој со кој живееш или си живеел.. почитувај и ќе бидеш испочитуван, за оние луѓе што не ценат ништо за мене се ставени на игнор и инфдиферентност од самиот старт па колку сакаат можат да зборат и да се однесуваат, сето тоа повеќе не допира до мене.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.090
    Почитувањето е основа на меѓучовечката комуникација и треба е застапено во секоја релација.
    На тој начин се градат семејните, пријателските, љубовните, колегијалните односи и се развиваат доблести кои упатуваат на воспитно-културната компонента кај личноста. Таквите особини взаемно разменети создаваат подлабоки врски и се перцепираат низ призмата на себепронаоѓање и прифаќање на другите.
    Ги почитувам другите без оглед на возраста и ме почитуваат на обостран начин. А онаа друга група што отсекогаш постои, ја сместувам на маргините на комуникацијата.

16. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Се почитувам себеси,а ги почитувам и другите особено тие што ме почитуваат мене.А тие што не ме почитуваат за таквите нема место во мојот живот.

17. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Ако се почитуваме себеси , ќе ги почитуваме и другите . За да не почитуваат, мора да почитуваме :) ПОЧИТТА Е ВЗАЕМНА !

18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Oвoј пoим зa жaл е реткa пoјaвa вo oпштествoтo денес. Речиси и дa јa немa, секaкo, секoјa чест нa исклучoците.

Имaм пoчит и пoчитувaм. Се пoчитувaм и себе си, нoрмaлнo. Меѓутoa, нaвистинa некoи луѓе не зaслужувaaт ни дa ги плукнеш. Тaкa дa, oние штo ме пoчитувaaт - ги пoчитувaм пoвеќе, a oвие пaцентиве ги игнoрирaм.

На classy_M му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.740
    Допаѓања:
    80.104
    Кога најпрво му пристапувам на некој секогаш имам почит кон него, но ако понатака тој се однесува не баш добро и пристојно тогаш и мојата почит се губи. Почитувам и сакам да ме почитуваат. Секогаш побитно ми е да стекнам почит од другите отколку внимание.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GrungeGirl123

GrungeGirl123 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Исто како и искреноста, почитувањето е многу скап поклон кои не треба да го очекуваме од ефтини луѓе. :!::D

А што се однесува до самопочитувањетo, мислам дека тоа е една од најголемите доблести што може да се вродат и да бидат кај човекот. Ако се самопочитуваш ќе ѓи цениш и почитуваш другите.;)