Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

По десет години...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Unfaithful18, 5 јуни 2010.

1. kika13

kika13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    104
    Искрено за 10 години се гледам како го довршувам филолошкиот факултет и со некое залљубено петле......По дома со старите ми мои и идење секој ден до тогашниот дом на сестра ми за да се почастам некој динар.........Ах и заборавив исто се гледам и на пракса во банка каде што вероватно би работела сестра ми............а и после десет години се гледам како се шверцам за пари од кај тато и мама (па нели они веќе ќе бидат стари сто ќе им се тогаш веќе пари :^) )
    И така то доста бече фантазирање :D

2. vesni4kaxd

vesni4kaxd Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    43
    по 10 години.... би работела во рехабилитационен центар, со добра плата, мажена, секако преселена надвор од државава......

3. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    По 10 години...хммм....се гледам како дипломиран Педагог (а тоа го планирам во 2013 да го завршам :) ), преселена кај дечко ми т.е. кај мојот маж :inlove:, вработена, со 2 дечиња и така тоа :)

4. wild.cat

wild.cat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    28
    за 10 години се гледам како дипломиран правник...мажена со добра работа и плата и неколку дечиња околу мене..и сето тоа се надевам ќе биди надвор од оваа држава :)

5. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Хмм.. :) Ова ме потсети на есејот што го правевме по социологија...
    Би дипломирала и би имала работа (сеуште незнам каква), би имала дечко/маж итн...

6. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Диплома на ѕид, пари во рака, маж у кревет (се надевам моменталниот ми дечко :lol: ) две дечиња во дворот, една кола во гаража и безгрижен живот исполнет со мнооогу љубов и со луѓето околу мене со кои сакам да ја дочекам староста.
    Е па сеа, јас моето го кажав а се друго оставам на Бога :tmi: :)

7. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    На мои 3о години :^) :^) Се замислувам со 1дете во рака додека другото трчка околу мене! Маж што постојно е гладен и само бара ручек да ми правам :tmi: :tmi:

8. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    по 10 години се гледам како иден стоматолог и со некое типче до мене што ќе ме сака :D

9. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    По десет години сакам да живеам во мало станче со многу книги, плочи (некој грамафон да најдам), уметнички слики и фотогрфии.

Утрото го почнувам со капучино со вкус на ванила и Нина Симон или Дијана Крал. И секако со цигара. Ама цигарата има да се пуши на тераса! Одам на работа, се гледам со другарките, гонам момци и си трошам пари на облека. Секој ден ќе си правам вкусни јадења затоа што сум мн. голем гурман. Често ќе ги посетувам моите, ќе правам ручек заедно со мама и ќе играм шах со тато. И ќе планирам да се запишам на втор факултет. - Оваа ако сум сингл.

А ако си живеам со дечкото, сите овие работи ќе ги правам со него и нон стоп ќе водеме љубов :)

Сакам само да бидам среќна и да го љубам животот и сите во него :)

На innablood и O.Mally им се допаѓа ова.
  10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    25.030
    Морав да те цитирам. Се' ова плус само нешто.
    Прво, најбитно ми е здравјето. Само да сум здрава и жива и се друго ќе дојде.
    Второ, наместо со Нина Симон, утрата да ми почнуваат со Пласибо.
    И трето, се надевам дека по 10 години одамна ќе имам расчистено со факултетот, и ќе си бидам успешен стоматолог.

11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    По десет години се гледам како дипломиран правник, дај Боже магистар по меѓународно право (мојата најголема желба), вработена на солидно место, по можност во некое дипломатско тело, амбасада и слично, ако може и во МНР здравје. Во некој фино стокмен стан, причично голем, среден минималистички, но софистицирано, по мој вкус. Среќно омажена, со сегашниов ми дечко, и една принцеза која штотуку почнала да оди, несигурно како патче се мота околу мене, додека јас пишувам на Фемина дека сонот што пред 10 години го сонував станал јаве.

Too good to be true. :)

На Sara123, BeYourself и Nastjaaa4 им се допаѓа ова.
  12. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    По десет години се гледам со моите деца како шетам во парк,а?а?а? Што велите???? :wasntme: :lol:

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    По 10 години ќе имам 34 год. се надевам дека ќе имам дипломирано и ќе имам добра работа ,маж и дете :)

14. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.026
    По десет години...значи на мои 29, се замислувам како дипломиран Економист, па и завршени постдипломски студии, вработена во некоја фирма во странство(Лондон), заљубена, венчана(со М), мајка на сеуште првото дете.... :D

15. Afronija

Afronija Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    9
    за 10 години сакам са сум во ДУБАИ

16. Membrana

Membrana Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Нејќам да имам обичен живот, во смисла добра плата, платени сметки, стан, кола, две деца, убав маж, одмор во Грција итн.
    Сакам да сум слободна, да имам пари, да лутам низ светов, да учам нови работи, да ја напраам мајка ми сречна и горда и да не зависам од никој.

17. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    По десет години се гледам себе си во некој јак факултет :$

18. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    По 10 години, на мои 32 се гледам како професор по Англиски во некое средно училиште, а и во моја школа ( многу сакам да имам моја приватна школа по странски јазици ).Мажена, со едно дете и солидни примања и најважно ценета и поддржана од мажот на секој начин.

19. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    По 10 години се замислувам мажена со дете/деца и прекрасен живот :tmi:

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Далеку одовде каде што никој не ме знае.