За 10 години би сакала да сум вработена , да научам саглам да готвам , децата ќе бидат веќе големи па се надевам ќе успеам да ги изнесам на правиот пат . Се надевам дека ќе посетам многу дестинации низ Европа и светот , иако сум кнап со време . Се гледам до најдобрата другарка ( се надевам ќе го најде вистинскиот до тогаш ) со коктелче во рака , како ги оговараме нашите сопрузи и како правиме досадни муабети , како некои баби на улица за готвење , деца и домаќинство . Пред се сакам да сум среќна , здрава и жива , сите членови на семејството да се исто така весели , здрави и живи и заедно да ги гледаме децата како растат ( не само моите , туку и на братучедки , сестри , золви итн . ) .
За 10 год ке имам прекрасен живот во Германија и ке бидам при крај со студиите на медицина.Вистинските луѓе ке се до мене и ке бидам пресреќна.Ке имам еден куп планови кои места да ги посетам,и каква венчаница сакам,сигурно и ке започнам заеднички живот со мојата љубов во нашата куќа/стан само ние двајцата и нашата среќа.
За 10 год се надевам ќе бидам во брак со сопруг што ќе го сакам и ќе ме сака, со 2 деца, ќе живееме тука или во друга држава. Ќе бидам магистар и вработена. Ќе имам посетено многу други држави.
За 10 години ,ако живеам како до денес денес со секојдневни нервози,бел ден немам видено па може да се најдам во Бардовци или Демир хисар со бела кошула затворена во некоја соба со 4 ѕида
Сметам дека е малку тешко да правиш планови за иднина која е непредвидлива. Но, како и да е, најпрво се гледам жива, здрава и среќна. Тогаш би била во средните дваесетти и би сакала да живеам во странство каде ќе имам завршено факултет и потоа да одам на постдипломски студии. Во однос на економската состојба, се надевам дека ќе бидам целосно независна и ќе имам стабилна работа која ќе ме одржува во живот, пред да почнам да го работам она што вистински ме привлекува. Исто така, се надевам дека ќе живеам во стан со цимери/дечко и моите мачки. Ќе волонтирам каде што ќе стигнам и ќе патувам колку што можам.
За 10 години со уште едно детенц, добра (поголема плата од сега како што заслужувам) сопствена куќа со двор, куче, маче и се надевам подалеку и од роднините на мм
Penzija Ako ja izrabotam. Deteto ke zavrsi fakultet. Ke pomogneme kolku za ucestvo da si kupi kuka. Ke ziveam po nekolku meseca vamu, tamu, onamu...... Najvazo zdravje da imame drugo nisto ne ni treba. Drugo ili imame ili ic ne ni treba da imame, moze i bez toa.
Пред се здрави,живи. Мој бизнис,или добро платена работа. Да се направам згодна како кога имав 20 . Децата ќе пораснат скоро тинејџери,па планирам многуу патувања фамилијарни. Може едно мало викендиче на село. ЌЕ бидам на почеток на 40.
За 10 години се замислувам во среќен брак, сопствена куќа, кола, дечиња и сигурна работа. Се надевам дека до тогаш ќе имам посетено многу дестинации и дека сеуште ќе имам желба да патувам. Нескромно, вила на повисоко, далеку од сите, чист воздух, каде ќе се одмараме за викенд.