Здраво девојки, Ве замолувам за мал совет. Очекувам да ми дојди околу 9ти јуни. Од радозналост денеска направив тест (frühtest) тестот излезе негативен. Дали мислите дека е сеуште рано за резултати или тоа е тоа Убава вечер
Здраво на сите, Повторно јас. Би сакала да се консултирам со вас, можеби вашите совети ќе ми помогнат. Веќе неколку дена имам болки во левиот јајник. На одмор сум и не можам да појдам кај матичната. Веќе некое време со мажот ми се обидуваме за бебе. Дали е нешто сериозно? Ваши искуства и предлози ве молам. Убава вечер на сите
Можеби ти се плодни денови , или пак ако си пред добивање може и од тоа да е. Мене секогаш пред добивање и во плодни денови ме болат јајниците.
Blagodaram na odgovorot. Plodni denovi ne mi bea, pred dobivanje bev da, no vakov napad nemam dobieno nikogash Kako nekoja topka da me udirashe
Може е циста па пука пред добивање. Болката е остра буквално се свиткував цела и неможев да се исправам
Vi Blagodaram na odvoenoto vreme i na odgovorite. Kje vidime za nekoj den treba da dobijam/ne dobijam.
Jas koga oatanav trudna mebolea dvata jajnici bas ostri bolki imav i mislev ke dobijam ama ete sreka ostanav trudna So sreka i na tebe ,se nadevam ke gi vidis dvete crtki
Blagodaram mnogu na odgovorot. Poveke pati imav razocharuvanje so testovi, zatoa sega se odluchiv da ne pravam... Ostavam na vremeto iako imam chuvstvo deka ke dobijam kaj i da e
So prvoto dete imavme edna godina obidi da ostanam bremena i nikako ne mozev,a se vo red i celo vreme bev pod stres i sekoj test mi bese novo razocaruvanje.Otkako se opustuv i veke se pomiriv nekako neznam ni jas kako so faktot deka toa e sto e ,ostanav bremena duri ne ni znaev deka sum .Bev veke vo vtor mesec koga razbrav.Sega sum trudna za vtoro 11 nedela i ne ni veruvav deka ke moze tolku brzo da ostanam trudna ama ete uako bev skeptik i mislev bolkata vo jajnicite mi takva deka naskoro ke dobijam no se sluci bebe br 2
So lesno bremenosta. Mnogu mi e milo koga chitam vakvi ubavi vesti. Posakuvam site da dobiete toa shto sakate ❤️ E sega kje se vratam kratko na temata koja shto ja zapochnav. Chitav bash sega deka (ako zhenata e bremena) ne treba da ima bolki vo jajnicite, odnosno (dokolku gi ima tie bolki neshto nne e vo red) . Taka da se nadevam menee ke mi dojdi, a ne e toa shto posakuvam. A ushte pomalku neshto seriozno.
Нормални се болки во јајниците на почеток на бременост. Како може ништо да не боли кога матката се спрема да се шири. И не се стресувај толку, опушти се и ќе биде
Треба да не добијам околу 4ти Август. Денес од пуста радозналост направив тест. За жал негативен. Дали е рано?
Се надевам дека ќе ми доцни овој месец. Секогаш ми доцнеше ден два од месец во месец. Од кога почнавме да работиме на случајот бебе последните три месеци ми подранува за неколку денови. Сите испитувања кои ги правев се со супер резултати. Ќе пробам пак за неколку денови.
Мене на два дена доцнење ми излезе ептен бледа црта. После 3-4 дена цртата стана многу поизразена. Значи причекај да ти касни. Трпение - спасение. Вака џабе правиш тест. Треба ептен да ти била порано овулацијата за да може бета хцг да ти е толку рано во голема количина во урина.
Здраво на сите се надевам некоја ке ми одговори. Ми доцни 6 дена,пред два месеци прекинав со диане два негативни тестови вчера и денес. Денес бев на гинеколог вика нема најава за менструација а ембрион не гледам. Само една мала точка која би требало да е крв. Ми даде прогестерон да пијам ама не ми гарантира дека ке добијам. Ризичен однос без заштита и без свршување имав Апред 7 дена па прашањето ми е дали е можно да сум трудна