Правев бета хцг тест, на референтната вредност пишува <20,а кај мене испадна 11ка. Што значи? Трудна сум или не
Zdravo devojki,vaka poslednata menstruacija mi zavrsi na 14ti januari nemam redovna menstruacija sekogas (se slucuva 5 6 meseci da dobivam so docnenje na 2-3 do 7 dena) no vodam menstrualen kalendar so mi gi dava plodnite denovi pa otprilika se orentiram spored niv koga bi bile.So decko mi imavme odnosi 3 dena po red po 2 -3 pati za vreme na plodnite denovi spored kalendarot i svrsuvase vo mene(ne deka marevme za denovite taka se pogodilo,ama i sakame bebce se obiduvame veke nekoe vreme).Prasanjata mi se dali spored vas ima moznost za bremenost i koga bi bilo najubavo spored vasi iskustva da go napravam testot? Vi blagodaram odnapred
Јас 20 теста правев кој од кој понегативен, па еве ме 27 недела.. Причекај малку или направи си бета хцг.. Не губи надеж.
Според мене 2-3 дена откако ќе ти касне. Мора да е точен. Ја го правев 4 дена од кога требаше да добијам, излезе ептен силна црвена линија, ама и да е порано ќе се познава, само ќе е посветла.
Значи ако добро те сфатив, 14 дена после односи(во плодни денови), може да се направи тест за бременост.. Би покажал ли точен резултат?
Vaka pred 5 meseci se porodiv pa poslednite dve menstruacii gi imam redovno e sega poslednite dve nedeli nonsyop imav bolki kako za dobivanje poslednite nekolku dena sekret bez miris kako vodicka bolki isto kako za dobivanje pa eve mi kasni dva dena.Napraviv test ama mi pokaza negativen.isto tska mi se sluci i so prvata bremenost mi pokaza negativen pa poslem edna nedela povtorno mi pokaza pozitiven bev 5 nedela e sega ne se sekavam dali gi imav istite siptomu po vas dali mislite deka sum bremena?Ke cekam uste edna nedela ama pusto me kopka
Dali moze da se napravi test posle 12 ti den od odnosot? ( odnosot im bil vo plodni denovi) Vi blagodaram
zdravo devojki, vekje nekoe vreme se obiduvame za bebe, no neuspesno, menstruacija dobivam na 25-ti den, spored kalendarot vikendov mi bea najplodni denovi, i sekako maksimalno si se posvetivme cel vikend , no sinojka koga otidov do WC gledam na gakjite kafeava krv, ne me bolese nisto, osven nekoja nelagodnost od levata strana, no toa go osekjam skoro sekoj mesec okolu tie denovi koga mi se plodni. I sega utrovo nema krv nema nisto, gradite me bolat kako da imam rana na niv. A treba da primam i vtora doza vakcina? Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo i dali postoi sansa da sum bremena, ili e nekoja nastinka, pa jas tripam, bidejki premnogu sakam da sum.. P.S. Treba da dobijam duri na 07.08
Не те сфатив баш. Вие секако планирано сте правеле бебе во плодни денови, а знаеш дека треба да примиш втора доза вакцина. Ако се плашиш поради вакцината требало да почекате прво да ја примиш ама сепак дај боже да е бременост па ако треба ќе ја одложиш вакцината ако не смее да се прими, не сум запознаена околу вакцини и бременост. Пробај направи тест, провери преку крв, иако е рано ама пробај. Бидејќи е посакувано стискаме палци. Јас би се опуштила и би чекала 7.8. Има тема Дали сум бремена?.
Да и јас ќе чекав, ама ме плаши вакцината која треба во петок да ја примам. Инаку околу пробувањето, јас веќе закажав средба со доктор за ивф, бидејќи тоа беше следен чекор, ако не успееме природно, така да не ни очекував дека после толку многу обиди баш сега ќе се случи нешто.